Beleške

 • Ovaj članak je namenjen naprednim korisnicima, administratorima i IT stručnjacima.

 • Uvoz datoteka stavki registracije (. reg) je funkcija programa Regedit. exe i ne podržava program Regedt32. exe. Možete da koristite Regedit. exe da biste napravili neke promene u registratoru na računaru zasnovanom na operativnom sistemu Windows NT 4,0 ili Windows 2000, ali neke promene zahtevaju Regedt32. exe. Na primer, ne možete da dodajete ili menjate REG_EXPAND_SZ ili REG_MULTI_SZ vrednosti pomoću programa Regedit. exe na računaru zasnovanom na operativnom sistemu Windows NT 4,0 ili Windows 2000. Regedt32. exe je primarni Uređivač registratora za Windows NT 4,0 i Windows 2000. Ako morate da koristite Regedt32. exe, ne možete da koristite datoteke sa stavkama registracije (. reg) da biste izmenili registrator. Za više informacija o razlikama između alata Regedit. exe i Regedt32. exe kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

  141377 razlike između alata Regedit. exe i Regedt32. exe

U OVOM ZADATKU

Rezime

Važnim Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji vam govore kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako nepravilno izmenite registrator. Zato se uverite da ste pažljivo sledili ove korake. Za dodatnu zaštitu, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. U tom slučaju možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o pravljenju rezervne kopije i vraćanju registratora u prethodno stanje kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

322756 Pravljenje rezervne kopije registratora i njegovo vraćanje u prethodno stanje u operativnom sistemu WindowsOvaj članak sa postepenim korakom opisuje kako se dodaju, menjaju ili brišu potključevi i vrednosti registratora pomoću datoteke stavki registracije (. reg). Regedit. exe koristi. reg datoteke za uvoz i izvoz potključeva i vrednosti registratora. Ove. reg datoteke možete koristiti da biste daljinski distribuirali promene u registratoru na nekoliko računara zasnovanih na operativnom sistemu Windows. Kada pokrenete. reg datoteku, sadržaj datoteke se objedinjuju u lokalni registar. Zbog toga morate da distribuirate. reg datoteke oprezno. nazad na vrh

Sintaksu. Reg datoteke

Datoteka. reg ima sledeću sintaksu: Prazan redverzije registratora za Registry [RegistryPath1] "DataItemName1" = "DataType1:DataValue1" DataItemName2"="DataType2:DataValue2" Prazan red [RegistryPath2] "DataItemName3" = "DataType3:DataValue3" Gde: Verzija uređivača registratora je "Windows Registry Editor verzija 5,00" za Windows 2000, Windows XP i Windows Server 2003 ili "REGEDIT4" za Windows 98 i Windows NT 4,0. Zaglavlje "REGEDIT4" takođe funkcioniše na računarima zasnovanim na operativnom sistemu Windows 2000, Windows XP i Windows Server 2003. Prazan red je prazan red. Ovo identifikuje početak nove putanje registratora. Svaki ključ ili potključ je nova putanja registratora. Ako imate nekoliko ključeva u. reg datoteci, prazni redovi vam mogu pomoći da ispitate sadržaj i rešite probleme sa njim. " Registry Ypathx " predstavlja putanju potključa koja sadrži prvu vrednost koju uvozite. Putanju stavite u uglaste zagrade i razdvojte svaki nivo hijerarhije obrnutom kosom crtom. Na primer:

[HKEY_LOCAL_ MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System]. Reg datoteka može da sadrži nekoliko putanja registratora. Ako dno hijerarhije u izvodu sa putanjom ne postoji u registratoru, kreira se novi potključ. Sadržaj datoteka registratora se šalje u registrator onim redosledom kojim ih unosite. Zbog toga, ako želite da kreirate novi potključ sa drugim potključem ispod njega, morate uneti redove ispravnim redosledom. Ime datoteke sa podacima koje želite da uvezete jeste naziv stavke podataka koju treba uvesti. Ako stavka podataka u datoteci ne postoji u registratoru,. reg datoteka je dodaje (sa vrednošću stavke podataka). Ako stavka podataka postoji, vrednost u. reg datoteci zamenjuje postojeću vrednost. Navodnici su pod imenom stavke podataka. Znak jednakosti (=) sledi neposredno iza imena stavke podataka. Tip podataka je tipa podatka za vrednost registratora i odmah sledi znak jednakosti. Za sve tipove podataka koji nisu REG_SZ (vrednost niske), odmah iza tipa podataka sledi dvotačka. Ako je tip podataka REG_SZ, nemojte uključivati vrednost tipa podataka ili dvotačku. U ovom slučaju, Regedit. exe pretpostavlja REG_SZ za tip podataka. U sledećoj tabeli navedeni su tipični tipovi podataka registratora:

Tip podataka

Tip podataka u. reg

REG_BINARY

Heksadecimalni

REG_DWORD

Dword

REG_EXPAND_SZ

hexadecimal(2)

REG_MULTI_SZ

hexadecimal(7)

Za više informacija o tipovima podataka u registratoru kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

256986 opis Microsoft Windows registratora Datavaluex odmah prati dvotačku (ili znak jednakosti sa REG_SZ) i mora biti u odgovarajućem formatu (na primer, niska ili heksadecimalni). Koristite heksadecimalni format za binarne stavke podataka. Belešku Možete uneti nekoliko redova stavki podataka za istu putanju registratora. Obratite pažnju na datoteku registratora treba da sadrži prazan red na dnu datoteke. nazad na vrh

Dodavanje potključeva registratora ili dodavanje i menjanje vrednosti registratora

Da biste dodali potključ registratora ili dodali ili promenili vrednost registratora, izvršite odgovarajuće promene u registratoru, a zatim izvezite odgovarajući potključ ili potključeve. Izvezeni potključevi registratora automatski se čuvaju kao. reg datoteke. Da biste izmenili registrator i izvezli promene u. reg datoteku, sledite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte Regedit u otvorenom polju, a zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Pronađite i izaberite potključ koji sadrži stavke registratora ili stavke koje želite da promenite.

 3. Izaberite stavku datoteka, a zatim stavku Izvezi. Ovaj korak pravi rezervnu kopiju potključa pre nego što napravite promene. Ovu datoteku možete kasnije da uvezete u registrator ako promene dovedu do problema.

 4. U polje " ime datoteke " upišite ime datoteke koje ćete koristiti da biste sačuvali. reg datoteku sa originalnim stavkama registratora, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Belešku Koristite ime datoteke koje vas podseća na sadržaj, kao što je referenca na ime potključa.

 5. U desnom oknu Dodajte ili izmenite stavke registratora koje želite.

 6. Ponovite korake 3 i 4 da biste ponovo izvezli potključ, ali koristite drugo ime datoteke za. reg datoteku. Ovu. reg datoteku možete da koristite da biste napravili izmene registratora na drugom računaru.

 7. Testirajte promene na lokalnom računaru. Ako prouzrokuju problem, dvaput kliknite na datoteku koja sadrži rezervnu kopiju originalnih podataka registratora da biste vratili registrator u originalno stanje. Ako promene funkcionišu na očekivani način, možete da distribuirate. reg koji ste kreirali u koraku 6 sa drugim računarima pomoću metoda u odeljku "promene uregistratoru" u ovom članku.

nazad na vrh

Brisanje ključeva i vrednosti registratora

Da biste izbrisali ključ registratora sa. reg datotekom, stavite crticu (-) ispred registarskog puta u. reg datoteci. Na primer, da biste izbrisali probni potključ iz sledećeg ključa registratora:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SoftwareStavite crticu ispred sledećeg ključa registratora u. reg datoteci:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\TestSledeći primer ima. reg datoteku koja može da izvrši ovaj zadatak.

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Test]Da biste izbrisali vrednost registratora sa. reg datotekom, stavite crticu (-) nakon znaka jednakosti koji sledi nakon imena stavke "data" u. reg datoteci. Na primer, da biste izbrisali vrednost registratora " TestValue " iz sledećeg ključa registratora:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\TestStavite crticu iza "TestValue" = u. reg datoteci. Sledeći primer ima. reg datoteku koja može da izvrši ovaj zadatak.

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Test "TestValue"=-Da biste kreirali. reg datoteku, koristite Regedit. exe da biste izvezli ključ registratora koji želite da izbrišete, a zatim koristite program "Beležnica" da biste uredili. reg datoteku i umetnuli crticu. nazad na vrh

Preimenovanje ključeva i vrednosti registratora

Da biste preimenovali ključ ili vrednost, izbrišite ključ ili vrednost, a zatim kreirajte novi ključ ili vrednost sa novim imenom.

Distribuiranje promena registratora

Možete da pošaljete. reg datoteku korisnicima u e-poruci, stavite. reg datoteku na deljeni mrežni resurs i direktno korisnike u deljeni mrežni resurs da biste je pokrenuli ili možete dodati komandu u skripte za prijavljivanje korisnika da biste automatski uvezli. reg datoteku kada se prijave. Kada korisnici pokrenu. reg datoteku, dobijaju sledeće poruke:

Registry Editor Želite li zaista da dodate informacije iz putanje. reg datoteke u registrator?Ako korisnik klikne na da, korisnik će primiti sledeću poruku:

Registry Editor Informacije u putanji. reg datoteke uspešno su unete u registrator.Regedit. exe podržava prekidač komandne linije /s koji ne prikazuje ove poruke. Na primer, da biste tiho pokrenuli. reg datoteku (sa komutatorom /s ) iz datoteke komandi skripte za prijavljivanje, koristite sledeću sintaksu:

program Regedit. exe/s . reg datotekeTakođe možete da koristite smernice grupe ili sistemske smernice da biste distribuirali promene u registratoru na mreži. Za dodatne informacije posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

Distribuiranje promena registratora Belešku Ako promene funkcionišu, možete da pošaljete registracioni fajl odgovarajućim korisnicima na mreži. nazad na vrh

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×