Događaj 1500 evidentiran kada je SNMP omogućen na Windows serveru

Simptomi

Nakon instalacije SNMP funkcije na Windows serveru, u evidenciji sistemskih događaja evidentira se sledeći ID događaja 1500 izvor SNMP-a i još jedan događaj se evidentira za svaki početak SNMP usluge.

Ime evidencije: sistem Izvor: SNMP Datum: <datum> <vreme> ID događaja: 1500 Kategorija zadatka: nijedna Nivo: greška Keywords: Classic Korisnik: N/A Računar: <ime računara> Opis: Opis za ID događaja 1500 iz izvora SNMP-a ne može biti pronađen. Komponenta koja podiže ovaj događaj nije instalirana na lokalnom računaru ili je instalacija oštećena. Komponentu možete instalirati ili popraviti na lokalnom računalu. Ako je događaj potekao na drugom računaru, informacije o prikazu moraju biti sačuvane sa događajem. Sledeće informacije su uključene u događaj: System\currentcontrolset\services\snmp\parameters\trapkonfiguration.

Napomena: kada je u SNMP zamku konfigurisana, događaj više nije prijavljen.

Uzrok

Ova greška se evidentira zato što SNMP usluga proverava da li postoji putanja registratora koja je pomenuta u opisu događaja i određuje da nije. Ova putanja registratora je potrebna za konfiguraciju SNMP zamke i kreira se kada se postave zamke.

Rešenje

Utvrđeno je da ne postoji nikakav uticaj na rad SNMP-a ili sistema i da treba da se ignoriše. 

Dok će događaj biti evidentiran nakon što se SNMP funkcija u početku instalira i pokrene, dalje ponovno pojavljivanje događaja možete izbeći kreiranjem putanje registratora koja se nalazi ispod.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem pomoću sledeće operacije:

  1. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na stavku Kontrolna tabla, postavite pokazivač na stavku Administrativne alatke, a zatim kliknite na dugme Upravljanje računarom

  2. U stablu konzole proširite usluge i aplikacije, a zatim izaberite stavku usluge.

  3. U desnom oknu dvaput kliknite na SNMP uslugu.

  4. Izaberite karticu " zamke ".

  5. Kliknite na dugme U redu.

Primetićete da je ključ "Trapkonfiguracija" kreiran pod HKLM\SYSTEM\CCS\Services\SNMP pomoću te operacije.

Više informacija

SNMP usluga je naišla na grešku tokom pristupanja ključu registratora HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SNMP\Parameters\TrapConfiguration

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×