Dostupna je ispravka za EMULET pravila za pouzdanost certifikata

UVOD

Ovaj članak opisuje ažuriranu ispravku za alatke za utvrđivanje iskustva poboljšane za ublažavanje. Obezbeđena je veza za preuzimanje ispravke.

Više informacija

Alatke za utvrđivanje iskustva poboljšane pomoći (EMET) su uslužni program koji pomaže u sprečavanju da se ranjivosti softvera uspešno eksploatišu. EMET ostvaruje ovaj cilj korišćenjem tehnologija za ublažavanje sigurnosti. Ove tehnologije funkcionišu kao specijalna zaštita i prepreke koje zlonamerni haker mora poraziti da bi eksploatiše softverske ranjivosti. Ove tehnologije za ublažavanje bezbednosti ne garantuju da se ranjivosti ne mogu eksploatisanje. Međutim, oni rade na tome da eksploatuju što je više moguće. Funkcija EMET takođe uključuje funkciju pouzdanosti certifikata. Ova osobina otkriva čoveka u srednjem napadima koji iskoriste prednosti od zloupotrebe certifikata. Funkcija "pouzdanost certifikata" omogućava korisnicima da konfigurišu skup pravila za kačenje da bi proverili valjanost digitalno potpisanih certifikata (SSL certifikati) tokom pregledanja. Ova pravila su dizajnirana da veže SSL certifikate određenih domena sa nekim pouzdanim vrhovnim autoriteti certifikata (Vrhovni CAs) koji su izdali certifikat. Kada EMET otkrije varijaciju osnovnog CA za određeni SSL certifikat koji je konfigurisan za određeni domen, on navodi ovu anomiju kao potencijalni simptom tekućeg čoveka u srednjem napadu. Za više informacija o EMET-u kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2458544 za alatke za poboljšano ublažavanje pojačanjaPodrazumevana konfiguracija EMET-a sadrži listu pravila pouzdanih certifikata za usluge prijavljivanja Microsoft naloga, Microsoft Office 365, Skype i drugih popularnih usluga na mreži, kao što su Twitter, Facebook i yahoo!. Ova podrazumevana pravila mogu da se zastarenu tokom vremena, kao što ističu SSL certifikati. Organizacije mogu da odluče da izdaju nove SSL certifikate za usluge pomoću osnovnog CA koji nije definisan u konfiguraciji EMET-a. Ova stranica sadrži najažurne skup pravila za EMET-ovu funkciju pouzdanosti certifikata za usluge koje su navedene ranije. Pravila se isporučuju kao paket za jednostavne ispravke koji se lako instalira i koji automatski ažurira pravila za pouzdanost certifikata. Paket za jednostavan ispravljanje će ažurirati EMET ' s pravila za konfiguraciju certifikata podrazumevane konfiguracije za verzije 4,0 i 4,1. EMET mora biti instaliran u podrazumevanom direktorijumu (% ProgramFiles (x86)% \ EMET 4,0 ili% ProgramFiles (x86)% \ EMET 4,1). Biće ažurirane samo podrazumevana pravila. Prilagođena pravila će biti zadržana "kakav jeste".

Ovo je laka popravka

Kliknite na dugme " Preuzmi " da biste preuzeli rešenje "jednostavno popravljanje" da biste ažurirali podrazumevane pravila za pouzdanost Emet certifikata. U dijalogu preuzimanje datoteke kliknite na dugme Pokreni ili Otvori, a zatim sledite korake u čarobnjaku za jednostavne ispravke.

  • Ovaj čarobnjak je možda dostupan samo na engleskom. Međutim, automatska ispravka funkcioniše i za druge jezičke verzije operativnog sistema Windows.

  • Ako niste na računaru koji ima problem, sačuvajte jednostavno rešenje na fleš disku ili CD-u, a zatim ga pokrenite na računaru na kojem postoji problem.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×