Duplirane e-poruke se neočekivano šalju sa servera koji sadrže Async uslugu za Microsoft Dynamics CRM 4.0

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario. Instalirate više servera platforme koji sadrže Async uslugu za Microsoft Dynamics CRM 4.0. Serveri imaju omogućenu funkciju "Pročitaj počinjenu izolaciju snimka" (RCSI). Kada u ovom scenariju izvršite operaciju masovne e-pošte, primećujete da se duplirane e-poruke šalju neočekivano sa svakog servera koji radi pod uslugom Async.*Iako naslov i simptomi ovde opisuju određeni problem kao operacija masovne e-pošte, svi Asinhroni poslovi, kao što je uvoz podataka, takođe su predmeti na koje to treba uticati.

Rešenje

Ovaj problem je rešen u najnovijoj kumulativnoj zbirni vrednosti ispravki za Microsoft Dynamics CRM 4.0. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

949256 Ispravke i hitne ispravke za Microsoft Dynamics CRM 4.0Napomena Ovaj problem je prvobitno otklonjen u zbirnom ažuriranju 12 za Microsoft Dynamics CRM 4.0. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2028381 Zbirna ispravka 12 za Microsoft Dynamics CRM 4.0 je dostupnaVažno Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji vam govore kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako nepravilno izmenite registrator. Stoga se potrudite da pažljivo sledite ove korake. Za dodatnu zaštitu pravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Zatim možete vratiti registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o rezervnoj kopije i vraćanju registratora u prethodno stanje kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:322756Kako da rezervnu kopiju i vratite registrator u prethodno stanje u operativnom sistemu Windows Da biste omogućili ovu hitnu ispravku na računaru na kojem je pokrenut Microsoft Dynamics CRM 4.0, sledite ove korake:

  1. U okviru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\MSCRM potključ registratora na Microsoft Dynamics CRM serveru dodajte sledeću stavku DWORD registratora: AsyncDBAppLock

  2. Postavite vrednost stavke registratora koju ste upravo dodali na 1.

  3. Ponovo pokrenite uslugu Async.

Problem možete da zaobiđete i ako koristite neki od sledećih metoda:

  • Onemogućite Asinc uslugu na svim serverima osim jednog.

  • Onemogućite funkciju "Pročitaj počinjenu izolaciju snimka" (RCSI).

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Više informacija

Za više informacija o terminologiji softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoft softverskih ispravkiZa više informacija o Microsoft Business Solutions CRM softverskoj hitnoj ispravki i terminologiji paketa ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

887283 Microsoft Business Solutions CRM softverska hitna ispravka i standardi imenovanja paketa za ažuriranje

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×