Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomene: 

  • Kada promenite opcije u ovom dijalogu, promene se odmah primenjuju na svoju sliku, što će vam olakšati da biste videli efekte promena na slici bez zatvaranja dijaloga. Međutim, pošto se promene primenjuju, nije moguće da kliknete na dugme Otkaži u ovom dijalogu. Da biste uklonili promene, morate kliknite na dugme Opozovi radnju Dugme „Opozovi radnju“ na Traku sa alatkama za brzi pristup za svaku izmenu koju želite da uklonite.

  • Istovremeno možete opozvati više promena koje ste izvršili na jednoj opciji dijaloga, pod uslovom da u međuvremenu niste ništa menjali na nekoj drugoj opciji.

  • Dijalog ćete možda želeti da premestite tako da možete da vidite sliku i dijalog u isto vreme.

Izoštravanje i umekšavanje

Opciju Izoštravanje i umekšavanje možete da koristite da biste poboljšali detalje slike ili da biste učinili sliku privlačnijom tako što ćete ukloniti neželjene mrlje na slici. Što je slika oštrija, kontrast na ivicama objekata na slici će biti veći, a što je slika mekša, biće mutnija.

Početne postavke     Da biste odabrali neko od uobičajenih prilagođavanja ugrađenog zamućenja, kliknite na dugme Početne postavke, a zatim izaberite željenu opciju.

Umekšavanje i izoštravanje      Pomerite klizač da biste prilagodili količinu zamućenja ili unesite broj u polje pored klizača.

Svetlina i kontrast

Možete da prilagodite relativnu osvetljenost slike (svetlinu) i razliku između najtamnijih i najsvetlijih oblasti (kontrast). Povećavanje ili umanjivanje svetline može da istakne detalje na slikama sa prevelikom ili premalom ekspozicijom, dok povećavanje ili umanjivanje kontrasta menja način definisanja ivica između svetlih i tamnih oblasti povećanjem ili umanjenjem broja senki sive boje.

Početne postavke     Da biste odabrali neko od uobičajenih ugrađenih prilagođavanja, kliknite na dugme Početne postavke, a zatim izaberite željenu opciju.

Svetlina     Pomerite klizač Svetlina ili unesite broj u polje pored klizača da bi slika bila svetlija.

Kontrast     Pomerite klizač Kontrast ili unesite broj u polje pored klizača da biste slici dali veći kontrast.

Uspostavi početne vrednosti

Uklanja sve ispravke primenjene na sliku iz ovog okna dijaloga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×