Greška: Vaša mreža nema odgovarajuće postavke MTU

Simptomi

Kada pokrenete Test za povezivanje Xbox LIVE, koju dobijate od sledećih grešaka:

MTU greške

ili

Vaša mreža nema odgovarajuće postavke MTU. Xbox LIVE zahteva minimalnu postavka MTU od 1364.

Ako koristite stariju verziju Xbox kontrolne table, možda ćete videti sledeću ekran:MTU (Maksimalna jedinica prenosa) se odnosi na maksimalnu veličinu podataka koje se mogu poslati preko mreže. Ako je vaša postavka MTU manje od 1364, neće moći da se povežete sa Xbox LIVE.

Šta da probam

Da biste rešili ovaj problem, pokušajte sledeće u redu.

Rešenje 1: Ponovo pokrenite mrežni hardver

 1. Isključite Vaš Xbox 360 konzole i mrežni hardver (na primer, modem i mrežna skretnica).

 2. Sačekajte 30 sekundi.

 3. Uključite modem i sačekajte da se opet poveže na mrežu (1 minut).

 4. Uključite sledeće komad hardvera (na primer, mrežna skretnica) i sacekamo jos koji minut.

 5. Ponovite korak 4 za svaki dodatni komad mrežni hardver.

 6. Uključite svoje konzole, pritisnite dugme Guide na vaš upravljač, idite na Postavke, a zatim izaberite Postavke sistema.

 7. Izaberite postavke mreže.

 8. Izaberite Wiredmreže ili ime bežične mreže, ako se od vas zatraži da to učinite.

 9. Izaberite da testirate Xbox uživo vezu.

Ako dobijete istu grešku MTU, pokušajte sledeće rešenje.

Rešenje 2 (samo za bežične): unapređivanje bežičnog signala

Ako se povezujete sa Xbox LIVE pomoću bežične veze, MTU greška je možda slaba bežični signal. Proverite svoje bežičnog signala da vidi ako je to potrebno poboljšanje. Evo kako:

 1. Na tvoj Xbox 360 konzole, pritisnite dugme Guide na vaš upravljač, idite na Postavke, a zatim izaberite Postavke sistema.

 2. Izaberite postavke mreže.

 3. Izaberite Wiredmreže ili ime bežične mreže ako se od vas zatraži da to učinite.

 4. Izaberite da testirate Xbox uživo vezu.

Ako tvoj bežičnog signala je jedna ili dve trake, probaj da poboljšava snagu signala. Sledite ove savete da biste poboljšali svoju snagu signala bežične mreže:

 • Da premestite mrežnu skretnicu ili mrežni prolaz sa poda i dalje od zidova i metalnih objekata (kao što su metalne kartoteke).

 • Umanji prepreke duž putanje pravu liniju između tvoj Xbox 360 konzole i bežične mrežne skretnice ili mrežnog prolaza.

 • Shorten rastojanje između svoje konzole i bežične mrežne skretnice ili mrežnog prolaza. U idealnim uslovima, mrežni hardver trebalo bi u središtu tvoj dom.

 • Promena položaja antenu na Xbox 360 bežično umrežavanje adapteru (samo za eksterni adapter).

 • Isključite bežični uređaji. Ako mrežna skretnica koristi bend od 2,4 gigaherca (GHz), pokušajte da isključite bežični uređaji, kao što su bežični telefoni od 2,4 GHz i Bluetooth uređaja.

 • Pokušati da promenite svoj bežični kanal. Bežične mrežne skretnice i mrežnih prolaza možete da emitujete na različitim kanalima i jedan kanal može biti jasnije od drugih. Pogledajte dokumentaciju hardvera za pomoć menjate bežične kanale.

 • Dodaj bežični repetitor proširi opseg vaših bežične mreže. Mogu pojačati signal snagu tako što ćete postaviti bežični repetitor na pola puta između mrežne skretnice i tvoja konzola.

 • Prebacivanje bežičnog signala bendovi. Ako imate mrežnu skretnicu kanala i spoljni bežični adapter, da pređeš na skretnicu na bežični protokol koji prenosi na 5 GHz bend ("bežični protokol A" ili "N"). Pogledajte dokumentaciju hardvera za pomoć o promeni bežični protokol.

 • Dodavanje Xbox 360 Wireless N umrežavanje Adapter (Xbox 360 S konzola). Ako Bežična mrežna skretnica nije blizu konzole, Xbox 360 Wireless N umrežavanje Adapter možda biste poboljšali jačinu signala. Kada se povežete bežični mrežni adapter za konzole Xbox 360 S, konzolu će automatski koristiti bežični adapter umesto unutrašnje Wi-Fi. Da biste saznali kako da se povežete sa Xbox 360 bežično umrežavanje Adapter, pogledajte sledeći članak:

  kako da se povežete sa Xbox 360 bežično umrežavanje Adapter

Ako dobijete istu grešku MTU, pokušajte sledeće rešenje.

Rešenje 3: Pojednostaviti podešavanja

Mrežna skretnica ili mrežnog prolaza možda imate problema sa dijeljenje Internet veze. Da biste videli da li je ovo istina, probaj pojednostavljivanje podešavanja.

 1. Postupite na neki od sledećih:

  • Ako imate ožičenu vezu: Privremeno isključite sve od mrežnu skretnicu, osim kablom da vaš modem i kablom da tvoj Xbox 360 konzole.

  • Ako imate bežičnu vezu: Privremeno isključite sve koji je povezan sa bežičnom mrežom osim tvoj Xbox 360 konzole.

 2. Testirajte vezu Xbox LIVE:

  1. Na tvoju konzolu, pritisnite dugme Guide na vaš upravljač, idite na Postavke, , a zatim izaberite Postavke sistema.

  2. Izaberite postavke mreže.

  3. Izaberite Wiredmreže ili ime bežične mreže (ako se od vas zatraži da to učinite).

  4. Izaberite da testirate Xbox uživo vezu.

Ako ne dobijete grešku pri MTU nakon pojednostavljivanja podešavanja mrežna skretnica možda imate problema sa više veza. Da biste pokušali riješiti problem, pokušajte sledeće rešenje.

4. rešenja: Proverite postavke vašeg MTU

Xbox LIVE zahteva minimalnu postavka MTU od 1364. Proverite mrežnu skretnicu ili prolaz do uverite se da postavka svojstva MTU 1364 ili noviju verziju. Da biste to učinili, prijavite se na mrežnu skretnicu ili mrežni prolaz, a zatim proverite postavku MTU. Pogledajte dokumentaciju koju ste dobili uz mrežnu skretnicu ili mrežni prolaz za informacije o tome kako da to učinite. Ako promenite postavku MTU za mrežnog hardvera, ponovo pokrenite mrežni hardver, a zatim testirajte Xbox LIVE vezu ponovo. Ako je postavka MTU na mrežne skretnice ili mrežnog prolaza 1364 ili noviju verziju, pokušajte sledeće rešenje.

Rešenje 5: Otvorene mrežne portove

Tvoj Xbox 360 konzole koristi mrežne portove za komunikaciju sa serverima Xbox LIVE. Ako pokušavate da se povežete sa Xbox LIVE iz sobu u domu, sobu u hotelu ili na radnom mestu, treba da zatražite da otvorite portove na sledeći način:

 • Porta 88 (UDP)

 • Porta 3074 (UDP i TCP)

 • Port 53 (UDP i TCP)

 • Port 80 (TCP)

Ako dobijete istu grešku MTU, pokušajte sledeće rešenje.

Rešenje 6: Pokušajte modem za povezivanje

Pokušajte da se povežete tvoj Xbox 360 konzole direktno na vaš modem umesto kroz mrežne skretnice ili mrežnog prolaza. Evo kako:

 1. Priključite jedan kraj mrežnog kabla na poleđini tvoju konzolu, a drugi kraj u modem.

 2. Testirajte vezu Xbox LIVE:

  1. Na tvoju konzolu, pritisnite dugme Guide na vaš upravljač, idite na Postavkei izaberite Postavke sistema.

  2. Izaberite postavke mreže.

  3. Izaberite Wiredmreže ili ime bežične mreže (ako se od vas zatraži da to učinite).

  4. Izaberite da testirate Xbox uživo vezu.

Ovaj korak pomaže da se odredi uzrok problema, ali ne treba da bude trajno rešenje. Ako možete da se povežete sa Xbox LIVE kada koristite modem vezu, možda postoji problem sa mrežnom skretnicom ili konfiguracija mrežnog prolaza. Za pomoć u rešavanju ovog problema obratite se proizvođaču mrežne skretnice ili mrežnog prolaza. Ako se ne možete povezati na Xbox LIVE kada koristite modem vezu, obratite se dobavljaču Internet usluga (ISP) za pomoć u rešavanju ovog problema.

Rešenje 7: Proverite kompatibilnost hardvera

Mrežne skretnice, mrežnim prolazima i mostove koji prikazuju logotip „Funkcioniše sa operativnim sistemom Windows Vista”, logotip „Certifikovano za operativni sistem Windows Vista” ili na „kompatibilan sa Windows 7" logo je testirana kompatibilnost sa Xbox LIVE.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×