ID događaja 1311 – KPK replikacije putanju proračun

Kontrolor doslednosti znanja (KPK) je komponenta od Active Directory domena usluge (ADDS) koja je odgovorna za generisanje topologije replikaciji između kontrolora domena. Generisanje topologija je efikasan i toleriše replikacije je sastavni deo ostvarivanja konzistentnost podataka između kontrolora domena.

Detalji događaja

Proizvod:

Operativni sistem Windows

ID:

1311

Izvor:

Microsoft-Windows-ActiveDirectory_DomainService

Verzija:

6.0

Simbolično ime:

DIRLOG_KCC_NO_SPANNING_TREE

Poruka:

Kontrolor doslednosti znanja (KPK) je otkrio probleme sa sledećim Particija direktorijuma. Particija direktorijuma: %1

Postoji nedovoljna lokacija mogućnost povezivanja informacija za KPK da kreirate na spanning drvo replikacije topologija. Ili, jednom ili više servera direktorijuma sa ovom direktorijumu particiju nije moguće replicirati particiju informacija za katalog. Ovo je verovatno zbog servera može pristupiti direktorijuma. Radnja korisnika Izvršite neku od sledećih radnji:

 • Objaviti dovoljno informacija za povezivanje lokacija tako da je KPK možete odrediti rutu kojom ova Particija direktorijuma dostižu ovu lokaciju. Ovo je željena opcija.

 • Dodati objekat vezu sa uslugom direktorijum koji sadrži Particija direktorijuma na ovoj lokaciji iz usluge direktorijuma koji sadrži isti Particija direktorijuma u neku drugu lokaciju.

Ako ni jedan od zadataka ispravi ovo stanje, vidim evidentirao u KPK prethodne događaje koje određuju može pristupiti katalog server.

Rešenje

Dozvoli KPK za izračunavanje putanja replikacije

Da bi to ostvario za na znanje doslednosti kontrolor (KPK) za izračunavanje putanja replikacije:

 • Uverite se da kontroleri domena domaćin biti identifikovani direktorijum particiji se može pristupiti.

 • Uverite se da je mogućnost povezivanja adekvatne lokacije postoji.

Uverite se da su kontroleri domena domaćin biti identifikovani direktorijum particija može pristupiti

Izvođenje sledećeg postupka na svaki kontroler domene koji je bio domaćin particije za koju je KPK prijavljuje ne može izračunati putanju replikacije. Počinju kontroler domene koji se javlja ovaj problem.

Da biste izvršili ovaj postupak, morate imati članstvo u Domenu Admini, ili mora da ste delegirano odgovarajući autoritet.

Da biste bili sigurni da kontrolori domena domaćin biti identifikovani direktorijum particija može pristupiti:

 1. Otvorite naredbeni redak kao administrator: Kliknite na dugme Start i u Započni pretragu otkucajte Komandna linija. Na vrhu menija Start , desnom tipkom miša kliknite naredbeni redak , a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator. Ako se pojavi dijaloški okvir Kontrole korisničkog naloga , potvrdite da je prikazana radnja ona šta želite, a zatim Nastavi.

 2. Pokreni komandu dcdiag /test:connectivity. Ako koristite komandu daljinski, dodajte prekidač/s: komandne linijeimeračunara komandu za ciljanje određenog računara (zamena imena računara koji želite da postavite upit za ime računara). Ova komanda se testira da li kontroleri domena su dostupni i pravilno registrovani sa serverima system (DNS) imena domena. Rešite sve probleme na koje naiđete kada pokrenete ovaj test. Pogledaj u sistemskoj evidenciji u prikazivaču događaja na kontroleru domena pogođenim ako imate razlog da verujem da ima problema sa mrežnom vezom sa kontrolerom domene.

Napomena: Ova situacija može pojaviti i ako postoje kontroleri domena u direktorijumu koji više ne postoje. Ako je kontroler domena je uklonjen i metapodatke za server nije pravilno sredi se, vidim da Očisti server metapodataka.

Uverite se da je mogućnost povezivanja adekvatne lokacije postoji

Jedno od pitanja koje mogu izazvati ovu grešku je da nisu sve lokacije imaju adekvatnu mogućnost povezivanja. Možete koristiti aktivnog direktorijuma lokacije i konzole usluge da biste se uverili da veze lokacije, kao i mostovi su pravilno podešena. Ovaj odeljak će vas kroz brzu proveru vaše lokacije i lokacije vezu mostova u Active Directory lokacijama i uslugama. Za više informacija, pogledajte Step-by-Step Vodič za Active Directory lokacijama i uslugama.

Da biste izvršili ove procedure morate imati članstvo u Enterprise Admini, ili mora da ste delegirano odgovarajući autoritet.

Da biste se uverili da je mogućnost povezivanja adekvatne lokacije postoji:

 1. Ako niste trenutno prijavljeni sa nalogom koji ima članstvo u grupi Enterprise Admini, komanda runas možete da koristite da biste otvorili komandnu liniju sa punim privilegijama akreditive. Da biste to učinili, izaberite Start u Započni pretragu, tip ** runas /user: **domain\account cmd, a zatim pritisnite ENTER. Zamenite ime stvarne domena i korisničko ime naloga za nalog koji je član grupe Enterprise Admini za domen i korisničko. Upišite lozinku za račun kada se od vas zatraži. Komandne linije otvara u bezbednosnom kontekstu naloga koju ste dali.

 2. Da biste otvorili aktivnog direktorijuma lokacije i usluge, u naredbeni redak upišite dssite.msci zatim pritisnite taster ENTER.

 3. U stablu konzole, uverite se da je lokacija je proširen.

 4. Za svaku lokaciju koja ima servere hosting particije koje se upućuje u slučaju tekstu poruka, razvijanje lokacije objekta i server objekata koje on sadrži.

 5. Razvijte Inter sajta transporti. Dva podređeni objekti su otkrivene: IP i SMTP.

 6. Kliknite na dugme za intersite transport koji koristi vaša mreža za replikaciju. Ako niste sigurni koji intersite transport mreža koristi, kliknite oba intersite transporti dok ne vidite lokacije vezu objekte. Ako samo jedan intersite transporta, IP ili SMTP, ima lokacije vezu objekata, koji je za transport, koji je u upotrebi. Izaberite taj objekat. Ako oboje intersite transporti lokacije vezu objekte, a oba filma su verovatno u upotrebi. U tom slučaju, proveri oba objekta intersite transporta kao i dovršite ove korake.

 7. U oknu sa detaljima kliknite desnim tasterom miša svaku lokaciju link i izaberite stavku Svojstva.

 8. Obratite pažnju na lokacijama koje su navedene u okviru lokacije u ovu lokaciju link. Uverite se da su sve lokacije na odgovarajući način povezani. Ponavljajte ovo i prethodna dva koraka dok ste potvrdili da su sve lokacije povezani jedno s drugim preko veze lokacije. Ako je potrebno, kreirajte veze dodatne lokacije da biste bili sigurni da su sve lokacije povezane na odgovarajući način.

 9. Kliknite desnim tasterom miša na odgovarajući intersite transporta objekat (IP ili SMTP), a zatim izaberite stavku Svojstva. Imajte na umu da li je potvrđen izbor u polju za potvrdu Premosti sve veze lokacije . Ako je potvrđen izbor, ne morate konfigurisati mostova vezu lokacije za transport. Ako je u polju za potvrdu nije potvrđen, podesite odgovarajuće lokacije mostova vezu ili izaberite polje za potvrdu Premosti sve veze lokacije .

 10. Kliknite na OK. Ako je potrebno, kreirajte dodatne lokacije mostova vezu da biste se uverili da su sve veze lokacije povezane na odgovarajući način.

Za dodatne informacije o rešavanju 1865 ID događaja, pogledajte članak 944351 u Microsoft bazi znanja. Za dodatne informacije o rešavanju 1311 ID događaja, pogledajte članak 307593 u Microsoft bazi znanja.

Provjerite

Izvođenje sledećeg postupka na kontroleru domene na koji želite da biste proverili da li kontrolor doslednosti znanja (KPK) radi.

Da biste izvršili ovaj postupak, morate imati članstvo u Domenu Admini, ili mora da ste delegirano odgovarajući autoritet.

Da biste potvrdili da je KPK je computing replikacije putanje:

 1. Otvorite naredbeni redak kao administrator: Kliknite na dugme Start, a u Započni pretragu otkucajte Komandna linija. Na vrhu menija Start , desnom tipkom miša kliknite naredbeni redak, a zatim izaberite stavku Pokreni kao administrator. Ako se pojavi dijaloški okvir Kontrole korisničkog naloga , potvrdite da je prikazana radnja ona šta želite, a zatim Nastavi.

 2. Pokreni komandu repadmin/KPK. Ova komanda pokreće KPK prevođenje kontrolora domena, kojoj je kontrolor lokalne replikuje.

Pogledajte "Prikazivač događaja" da li postoje sve otkazivanja poruke koje se odnose na KPK. Ako nema greške događaja koji se odnose na KPK, ispravno funkcioniše. Ako postoje greške koje, koristite dodatne informacije u njima riješiti problem.

Srodne za upravljanje informacijama

KPK replikacije putanju proračun

Active Directory

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×