Napomena: Aplikacija internet Explorer 11 za računare će biti poništena i biće odsutna iz podrške 15. juna 2022 (za listu onoga što je u e-pošti pogledajte najčešća pitanja). Iste IE11 aplikacije i lokacije koje danas koristite mogu se otvoriti u Microsoft Edge režimu pregledača Internet Explorer. Saznajte više ovde.

Rezime

Prilikom povezivanja iz jednog dokumenta u programu Internet Explorer 4.0 i novijim verziji, zaglavlje "Referenca" neće biti poslato kada veza potiče sa HTTPS stranice na stranicu koja nije HTTPS. Zaglavlje "Referenca" takođe neće biti poslato kada veza potiče iz protokola koji nije HTTP(S), kao što je file:// na drugu stranicu.

Više informacija

Zaglavlje "Referenca" je standardno HTTP zaglavlje u obliku "URL adresa: <URL>", koji veb serveru ukazuje na URL stranice koja sadrži hipervezu ka trenutno traženoj URL adresi. Kada korisnik klikne na vezu "http://example.microsoft.com/default.htm" do "http://example.microsoft.com/test.htm", example.microsoft.com veb serveru će biti poslato zaglavlje reference obrasca "http://example.microsoft.com".


Međutim, Internet Explorer neće poslati zaglavlje "Referenca" u situacijama koje mogu dovesti do slučajnog slanja bezbednih podataka na neobezbeđene sajtove. Na primer, Internet Explorer neće poslati zaglavlje "Referenca" za svaki od sledećih primera hiperveza iz jednog URL-a dokumenta na drugu URL adresu dokumenta:

            
javascript:somejavascriptcode --> http://example.microsoft.com
file://c:\alocalhtmlfile.htm --> http://example.microsoft.com
https://example.microsoft.com --> http://www.microsoft.com

To sprečava da imena lokalnih datoteka nenamerno budu poslata na veb servere prilikom povezivanja sa lokalnim sadržajem ka veb lokacijama koje mogu da njuškaju po tim informacijama. Takođe, mnogi bezbedni (HTTPS) veb serveri skladište bezbedne informacije kao što su podaci kreditne kartice u URL adresi tokom GET zahteva za CGI ili ISAPI aplikaciju servera. Ove informacije mogu nesvesno da se pošalju u zaglavlju "Referenca" kada se sa servera "https://" poveže sa serverom "http://" na drugom mestu na vebu. Internet Explorer pokušava da spreči ovu lošu praksu tako što ne šalje zaglavlje "Referenca" prilikom prelaza sa HTTPS URL adrese na URL adresu koja nije HTTPS.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×