Napomena: Aplikacija internet Explorer 11 za računare će biti poništena i biće odsutna iz podrške 15. juna 2022 (za listu onoga što je u e-pošti pogledajte najčešća pitanja). Iste IE11 aplikacije i lokacije koje danas koristite mogu se otvoriti u Microsoft Edge režimu pregledača Internet Explorer. Saznajte više ovde.

Ispravka koju ovaj članak opisuje zamenjena je novjom ispravkom. Preporučujemo da instalirate najnoviju kumulativnu bezbednosnu ispravku za Internet Explorer. Da biste instalirali najnoviju ispravku, idite na sledeću Microsoft veb lokaciju:

http://windowsupdate.microsoft.comZa više tehničkih informacija o najnovijoj kumulativnoj bezbednosnoj ispravki za Internet Explorer idite na sledeću Microsoft veb lokaciju:

https://technet.microsoft.com/security/bulletinKada instalirate najnoviju kumulativnu bezbednosnu ispravku za Internet Explorer, ponašanje za onemogućavanje alatke SSL 3.0 je podrazumevano omogućeno.

O ovoj ispravki

Ova ispravka omogućava da se SSL 3.0 povratna upozorenja prikažu kada veza u programu Internet Explorer neprecizno potiče iz TLS 1.0 ili novije verzije sa SSL 3.0 ili starom verzijom. Ovo je da biste sprečili man-in-the-Middle napad. Ovo ponašanje je podrazumevano onemogućeno. Međutim, ovo ponašanje možete da omogućite pomoću jednog od sledećih metoda:

 • Sledeće rešenje za jednostavnu popravku možete da pokrenete tako što ćete kliknuti na dugme Preuzmi. Zatim u dijalogu Preuzimanje datoteka kliknite na dugme Pokreni iliOtvori, a zatim pratite korake u čarobnjaku za jednostavnu popravku.

 • Možete da koristite objekat Dozvoli povratnu informaciju o SSL 3.0 (Internet Explorer) smernicama grupe u uređivaču smernica grupe. Snimak ekrana postavke objekta je slio sledećoj.

  Napomogućeno Ovaj objekat se nalazi u okviru Konfiguracija računara\Administrativni predlošci\Windows Komponente\Internet Explorer\Bezbednosne funkcije.

  Dozvoli povratak na SSL 3.0 (Internet Explorer)

 • Možete da podesite stavku registratora. Da biste to uradio, sledite ove korake.

  Važno
  Pažljivo pratite korake iz ovog odeljka. Može da dođe do ozbiljnih problema ako neispravno izmenite registrator. Pre nego što ga izmenite, za slučaj da dođe do problema sa vraćanjem u prethodno stanje, možete da ga vratite u prethodno stanje.

  1. Pokrenite uređivač registratora:

   • U Windows 7, kliknite na dugme Start, otkucajte regedit u okviru za tekst Pretraži programe i datoteke, a zatim kliknite na dugme regedit.exe u rezultatima pretrage.

   • U Windows 8, pomerite miš do gornjeg desnog ugla, izaberite stavku Pretraga, otkucajte regedit u okviru za tekst pretrage, a zatim kliknite regedit.exe stavku u rezultatima pretrage.

  2. Pronađite i izaberite sledeći potključ registratora:

   HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings

  3. U meniju Uređivanje postavite pokazivač na stavku Novo,a zatim izaberite stavku DWORD vrednost.

  4. Otkucajte EnableSSL3Fallback, a zatim pritisnite taster Enter.

  5. U oknu Detalji kliknite desnim tasterom miša na OmogućiSSL3Fallback, a zatim izaberite stavku Izmeni.

  6. U polju Podaci o vrednosti otkucajte vrednost, a zatim kliknite na dugme U redu.

   Napomene

   • Ako želite da blokirate nesigurnu povratnu informaciju za sve sajtove, možete da postavite vrednost na 0. (Najsigurnije)

   • Ako želite da blokirate nesigurnu povratnu informaciju za lokacije zaštićenog režima, možete da postavite vrednost na 1.

   • Ako ne želite da blokirate povratne informacije od insekata, možete da postavite vrednost na 3. (Najmanje bezbedno)

  7. Zatvorite uređivač registratora.

Ako ugrađene slike, okviri ili ActiveX spadaju u SSL 3.0, Internet Explorer prikazuje sledeću poruku o grešci:

Ovaj sadržaj se ne može prikazati u okviru Sadržaj je blokiran jer je koristio protokol za šifrovanje nesigurnosti Više informacija potražite u "Nesigurna veza" u pomoći za

Internet Explorer.

Ažuriranje informacija

Da biste omogućili ovu ispravku, instalirajte najnoviju kumulativnu bezbednosnu ispravku za Internet Explorer. Da biste to uradio, idite na lokaciju Microsoft Update. Pored toga, pogledajte tehničke informacije o najnovijoj kumulativnoj bezbednosnoj ispravki za Internet Explorer.

Napomogućeno Ova ispravka je prvo uključena u kumulativnu bezbednosnu ispravku za decembar za Internet Explorer (MS14-080).

Reference

Pogledajte terminologiju koju Microsoft koristi za opis softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×