Napomena: Aplikacija internet Explorer 11 za računare će biti poništena i biće odsutna iz podrške 15. juna 2022 (za listu onoga što je u e-pošti pogledajte najčešća pitanja). Iste IE11 aplikacije i lokacije koje danas koristite mogu se otvoriti u Microsoft Edge režimu pregledača Internet Explorer. Saznajte više ovde.

O ovoj ispravki

Ova ispravka računarima koji imaju zatamnjenu funkciju ActiveX blokiranja kontrole omogućava da koriste komprimovanu verziju versionlist.xml datoteke u programima Internet Explorer 11, Internet Explorer 10, Windows Internet Explorer 9 i Windows Internet Explorer 8.

Ažuriranje informacija

Da biste omogućili ovu ispravku, instalirajte najnoviju kumulativnu bezbednosnu ispravku za Internet Explorer. Da biste to uradio, idite na lokaciju Microsoft Update. Pored toga, pogledajte tehničke informacije o najnovijoj kumulativnoj bezbednosnoj ispravki za Internet Explorer.

Napomogućeno Ovo ažuriranje je prvo uključeno u kumulativnu bezbednosnu ispravku za Internet Explorer (MS15-018).

Više informacija

Internet Explorer koristi datoteku versionlist.xml da bi utvrdio da li ActiveX treba zaustaviti učitavanje kontrole. Ova datoteka se ažurira novim otkrivenim zatamnjenim ActiveX koje Internet Explorer automatski preuzima u lokalnu kopiju datoteke. Danas Microsoft isporučuje ovu datoteku klijentima koji nisu komprimovani. Ova ispravka omogućava računarima da troše komprimovanu verziju ove datoteke.

Napomogućeno Ako ne primenite ovu ispravku, računar možda neće moći da preuzme versionlist.xml datoteku u budućnosti. Sprečavanjem ovog automatskog preuzimanja prekida se zatamnjena funkcija blokiranja ActiveX kontrole tako što ne dopušta da se lista verzija ažurira novim zatamnjenim kontrolama, što potencijalno ukida bezbednost računara. Dodatne informacije potražite u temi Ažuriranje da biste blokirali zatamnjene ActiveX u programu Internet Explorer.

Reference

Pogledajte terminologiju koju Microsoft koristi za opis softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×