Istorija ažuriranja za Windows 10 i Windows Server 2019

Datum izdavanja::

Verzija:

13.11.2018.

Windows 10 u verziji 1809, Windows Server u verziji 1809 i Windows Server 2019

8. mart 2019. 23:15 PST

korisnici usluge Windows Update nedavno su uticali na događaj na mreži od 29. januara 2019 (21:00 IT), izazvani globalnim nestankom provajdera usluga eksternog DNS-a. Softverskom ažuriranju DNS servera spoljnog provajdera rezultiralo je raspodelom oštećenih DNS zapisa koji utiču na vezu sa uslugom Windows Update. DNS zapisi su vraćeni do 30. januara 2019. (00:10 UTC). Većina lokalnih dobavljača interneta (ISP) je osvežila DNS servere, pa su korisničke službe vraćene.

dok ovo nije problem sa uslugama korporacije Microsoft, ozbiljno razumemo bilo kakav poremećaj u uslugama za klijente. Sarađujemo sa partnerima da bismo bolje razumeli ovo i da bismo pružali kvalitetnije usluge u budućnosti, čak i kad su u pitanju različiti globalni mrežni dobavljači.

Ako i dalje ne možete da se povežete na Windows Update usluge zbog ovog problema, kontaktirajte lokalni ISP ili administratora mreže. Možete i da se obratite na našu novu KB4493784 da biste utvrdili da li je mreža pogođena, kao i da biste lokalnom ISP ili mrežnom administratoru pružili dodatne informacije koje će vam pomoći da vam pomognu.

 

Ponovna izdanja operativnog sistema Windows 10 u verziji 1809, Windows Server u verziji 1809 i Windows Server 2019

13. novembra 2018. smo ponovo izdali Ispravku za Windows 10 iz oktobra (verzija 1809), OS Windows Server 2019 i OS Windows Server u verziji 1809. Preporučujemo vam da sačekate da se funkcionalna ispravka automatski ponudi na uređaju. Rezime trenutnog statusa ispravke za oktobar možete da pronađete u nastavku.

Napomena za komercijalne klijente: 13. novembar obeležava korigovani početak servisnog vremenskog vremenskog vremenskog kanala ("meta") izdanjeza Windows 10, verziju 1809, Windows Server 2019 i Windows Server, verziju 1809.  Počevši od ovog izdanja, sve buduće ispravke funkcija operativnog sistema Windows 10 Enterprise i izdanje koje se oslobađaju u septembru imaće 30 meseci servisiranja vremenske ose.  

 

Da biste saznali više informacija o ispravci i kako se preuzima, pogledajte članak:

Ispravke za verziju 1809 operativnog sistema Windows 10

Na levoj strani ove stranice pronaći ćete listu svih ispravki objavljenim za ovu verziju operativnog sistema Windows. Takođe, možete da pronađete više informacija o izdanjima i svim poznatim problemima. Instaliranjem najnovije ispravke dobijate i sve prethodne ispravke koje ste možda propustili, uključujući i sve važne bezbednosne popravke.

Aktuelni status operativnog sistema Windows 10, verzija 1809, Windows Server, verzija 1809 i Windows Server 2019

Status dostavljanja za Windows 10 u verziji 1809 28. marta 2019.

  • ADopuna za bilo kog korisnika koji ručno odabere "Proverite da li postoje ispravke" pomoću usluge Windows Update.

  • Namenjeno za široku primenu i Polugodišnji kanal za status servisiranja (preporučena opcija).

Za najnovije informacije o poznatim problemima za Windows i Windows Server, idite na kontrolnu tablu zdravstva Windows Release.

Beleške i poruke

Opšte

Važna Beleške sa izdanja se menjaju! Da biste saznali više o novoj URL adresi, ispravkama metapodataka i drugo, pročitajte članak sledeće za beleške za Windows izdanje.

VAŽNO Počevši od jula 2020, nastavićemo nebezbednosna izdanja za Windows 10 i Windows Server, verziju 1809 i novije. Ne postoji promena kumulativnih mesečnih bezbednosnih ispravki (koje se nazivaju "B" izdanje ili ažuriranje u utorak izdanje). Više informacija potražite na našem blogu u članku Nastavak opcionalnih mesečnih nebezbednosnih ispravki za Windows 10 i Windows Server.

VAŽNOPočevši od jula 2020, sve ispravke Windows operativnog sistema onemogućiće RemoteFX vGPU funkciju zbog bezbednosne ranjivosti. Više informacija o ranjivosti potražite u člankuCVE-2020-1036 i KB4570006. Nakon instaliranja ove ispravke, pokušaji pokretanja virtuelnih mašina (VM) koje imaju omogućenu RemoteFX vGPU funkciju neće uspeti, a pojaviće se poruke poput ove:

Ako ponovo omogućite RemoteFX vGPU, pojaviće se poruka poput ove:

  • "Nije moguće pokrenuti virtuelni mašinsko jer su svi GPUs koji mogu da imaju mogućnost da budu onemogućeni u hiper-V menadžeru".

  • "Nije moguće pokrenuti virtuelni mašinsko zato što server ima nedovoljne GPU resursa."

  • "više ne podržavamo Remoteff 3D video adapter. Ako i dalje koristite ovaj adapter, možete da budete izloženi bezbednosnom riziku. Naučite više (https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2131976) "

 

Kraj usluge

Važna Windows 10, verzija 1809 dostigla je završetak usluge 10. novembra 2020 za uređaje koji rade pod operativnim sistemom Windows 10 Home, Pro, Pro za Workstation i osnovne izdanje. Ovi uređaji više neće primati mesečne bezbednosne i kvalitativne ispravke koje sadrže zaštitu od najnovijih bezbednosnih pretnji. Da biste nastavili da dobijate bezbednosne i kvalitativne ispravke, Microsoft preporučuje ažuriranje na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10.

VAŽNOProcenjujemo situaciju javnog zdravlja i razumemo uticaj koji ovo ima na mnoge od naših klijenata. Da bismo rešili neke od problema na koje klijenti nailaze, odložićemo planirani datum završetka podrške za Home, Pro, Pro Education, Pro for Workstations i IoT Core izdanja operativnog sistema Windows 10, verzija 1809 do 10. novembra 2020. To znači da će uređaji primati mesečne bezbednosne ispravke samo od maja do novembra. Konačna bezbednosna ispravka za ova izdanja operativnog sistema Windows 10, verzija 1809 biće objavljena 10. novembra 2020. umesto 12. maja 2020.

Rešavanje problema

Ako imate pitanja ili vam treba pomoć za aktiviranje operativnog sistema Windows ili rešavanje problema sa njim, pogledajte teme pomoći u nastavku:

Srodne informacije

Hvala vam što ste posetili stranicu istorije ažuriranja za Windows 10, verziju 1809. Više o tome kako da najbolje koristite ove stranice potražite u objavi na blogu.

da biste poboljšali informacije predstavljene na stranicama istorije i povezanim KBs i napravili od njih više korisnih klijenata, napravili smo anonimni pregled da biste delili komentare i povratne informacije. 

 

 

 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×