Kako da kreirate tasterske prečice za softver u režimu radne površine operativnog sistema Windows 8?

Opis scenarija

U operativnom sistemu Windows 8 Zašto ne mogu da pronađem način kreiranja prečica za aplikacije na radnoj površini? Vidim samo dve opcije "zakačite se za početak" i "Zakači na traku zadataka", a ponekad želim da kreiram i tasterske prečice na radnoj površini. Kako mogu da postignem ovu funkciju?


alternativni tekst


Lako da se počne 123

Prvo, na ekranu "sve aplikacije" Pronađite softver za koji želite da kreirate tasterske prečice. Na ikonama prevucite prst od gornje nadole, a zatim kliknite na dugme "Otvori lokaciju datoteke". Ovde ćemo koristiti Word 2013 kao primer. (Ako koristite miš, kliknite desnim tasterom miša na ikonu miša, a zatim izaberite stavku "Otvori lokaciju datoteke"


.alternativni tekst


sledeći put, pritisnite i držite ikone softvera za koje želite da kreirate prečice (prstom), a zatim kliknite na dugme "Pošalji", a zatim izaberite stavku "radna površina (Kreiraj prečicu)". (Ako koristite miš, kliknite desnim tasterom miša na ikonu softvera, a zatim kliknite na dugme "Pošalji", a zatim izaberite stavku "radna površina (Kreiraj prečicu)".alternativni tekst


sada, na radnoj površini moći ćete da vidite ikonu prečice za aplikaciju. 


alternativni tekst


Međutim, u operativnom sistemu Windows 8 ne možete da kreirate prečice za moderan softver korisničkog interfejsa na računaru. Ovaj metod je samo za softver u režimu radne površine.


alternativni tekst

Obavestite nas

Da li ste zadovoljni sadržajem koji smo zapisali? Bez obzira na to koji od sledećeg slučaja se odnosi na vas:
"u redu! Problem rešen.
"Problem nije rešen; Imam bolje predloge.
Dobrodošli ste da obezbedite vredne komentare pomoću obrasca za povratne informacije na dnu ovog članka. Radujemo se vaљem ohrabrenju. Dozvolite nam da stvorimo više korisnih tehničkih članaka za vas.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×