Rezime

Ovaj članak opisuje kako da premestite traku zadataka od podrazumevane pozicije. Ovaj članak opisuje kako da vratite trake zadataka nazad na poziciju default.

Premeštanje trake zadataka iz poziciju default

Da biste premestili traku zadataka iz podrazumevanog položaja duž donje ivice ekrana u bilo koju od druge tri ivice ekrana:

  1. Kliknite na prazan deo trake zadataka.

  2. Držite primarni taster miša, a zatim prevucite pokazivač miša na mesto na ekranu koji želite trake zadataka. Na primer, možda želite traku zadataka da bude postavljen vertikalno na desnoj strani vašeg ekrana.

  3. Nakon što premestite pokazivač miša na poziciju na ekranu koji želite trake zadataka, otpustite taster miša.

Ako koristite Windows 98 ili Windows Me, a ne pomera trake zadataka, uverite se da je omogućena opcija za premeštanje trake zadataka. Ako koristite Windows XP ili Windows Vista, uverite se da je opcija Zaključaj traku zadataka nije omogućena. Da biste proverili status trake zadataka:

  1. Kliknite na dugme Start, postavite pokazivač na Postavke, a zatim izaberite stavku Kontrolna tabla.

  2. Dvaput kliknite na "Start" menija i trake zadataka

    • Na Windows ME kliknite Više opcija, a zatim se uverite da postoji potvrdni znak pored omogućavaju kretanje i promjenu veličine na listi "Start" menija i trake zadataka pod naslovom zadataka. Ako potvrdni znak ne postoji, kliknite na polje da izaberete ovu opciju, kliknite na dugme u redui zatim zatvorite prozor kontrolne table. Ako potvrdni znak ne postoji, kliknite na dugme Otkažii zatim zatvorite prozor kontrolne table.

    • Na Windows XP i Windows Vista izaberite karticu zadataka i pobrini se da ne postoji potvrdni znak pored Zaključaj traku zadataka. Ako je potvrdni znak tamo, kliknite na polje da poništi izbor ovu funkciju, kliknite na dugme u redui zatim zatvorite prozor kontrolne table. Ako potvrdni znak ne postoji, kliknite na dugme Otkaži, a zatim zatvorite prozor kontrolne table.

Napomena: trake zadataka može biti usidrena na levoj strani, desna strana, vrhu ili dnu ekrana. Ne mogu da premestite dugme Start ili Windows Orb na stranu na traci zadataka.

Vraćanje trake zadataka nazad na podrazumevanu poziciju

Da biste vratili zadataka na podrazumevanu poziciju, ponovo pokrenite računalo u sigurnom načinu rada. Za pokrenite računalo u sigurnom načinu rada, ponovo pokrenite računar, pritisnite i držite tipku CTRL nakon što računalo dovrši napajanja na Self Test (POST) i zatim odaberite bezbednom režimu iz menija za pokretanje. Traka zadataka će uspostaviti početne vrednosti na podrazumevanu poziciju nakon što ponovo pokrenete računar. Napomena: Ako pritisnete i držite pritisnut taster CTRL kada pokrenete računar, možete dobiti poruku o grešci na tastaturi. Ako dođe do ovoga, možda bezbedno da zanemarite poruku o grešci na tastaturi.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×