KB2790878 - ispravka: greška prilikom ponovnog pokretanja pravila smernica podudaranja u aplikaciji Data Quality Client u sql Server 2012

Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Aplikaciju "Klijent kvaliteta podataka" koristite za kreiranje baze znanja u sistemu Microsoft SQL Server 2012.

  • Uspešno vodite pravilo smernica za podudaranje za bazu znanja.

  • Iz izvorne opcije izaberite opciju Ponovo učitavanje podataka, a zatim kliknite na dugme "Ponovo pokreni" da biste ponovo pokrenuli pravilo smernica podudaranja.

U ovom scenariju pokreće se pravilo smernica podudaranja, ali ono nije uspešno. Pored toga, možete dobiti sledeću poruku o grešci:

System.InvalidCastException: Unable to cast object of type 'System.DBNull' to type 'System.Byte[]'.at Microsoft.Ssdqs.DataValueService.Service.DataValueServiceConcrete.SetSynonymsByComputationValue(IMasterContext context, SynonymQueryRange range)at Microsoft.Ssdqs.DataValueService.Calibrator.DomainValueManagementCalibrator.Calibrate(IMasterContext masterContext, CalibrationMode calibrationMode, ConfigurationDomParameter calibratorConfiguration)at Microsoft.Ssdqs.Core.Service.Calibration.Impl.ExecuteCalibratorFlow.Process(IMasterContext context)

Napomena U ovom scenariju, baza znanja može imati netačne reference. Možda ćete morati ponovo da kreirate bazu znanja ili da je vratite u prethodno stanje iz rezervne kopije.

Uzrok

Do problema dolazi zato što baza znanja ukazuje na nepostojeće vrednosti. Kada pokušate ponovo da ponovite pravilo smernica podudaranja, on ne može da koristi nepostojeće vrednosti u izračunavanjima.

Rešenje

Kumulativne informacije o ažuriranju

Kumulativna ispravka 2 za SQL Server 2012 servisni paket 1 (SP1)

Ispravka za ovaj problem je prvi put objavljena u kumulativnoj ispravci 2. Za više informacija o nabavljanju ovog paketa kumulativnih ispravki za SQL Server 2012 servisni paket 1 kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2790947 Kumulativni paket ispravki 2 za SQL Server 2012 servisni paket 1Napomena Pošto su verzije kumulativne, svako novo izdanje ispravke sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodno izdanje ispravke za SQL Server 2012 Service Pack 1. Preporučujemo da razmislite o primeni najnovijeg izdanja ispravke koje sadrži ovu hitnu ispravku. Za više informacija kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2772858 SQL Server 2012 builds koji je objavljen nakon što je SQL Server 2012 servisni paket 1 objavljen Napomena Kada instalirate paket kumulativnih ispravki, morate da pokrenete DQSInstaller.exe -upgradedlls na serveru da biste nadogradili SQL Common Language Runtime (SQLCLR) sklopove sistema Data Quality Services (DQS) da bi korisnici mogli da koriste aplikaciju Data Quality Client da bi se ponovo povezali sa DQS-om. Za više informacija o nadogradnji SQLCLR sklopova posetite sledeće Microsoft Web lokacije:

Nadogradnja SQLCLR sklopova nakon ažuriranja programa .NET Framework

Nadogradnja DQS: Instaliranje kumulativnih ispravki ili zakrpa za hitne ispravke na uslugama kvaliteta podataka

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Rešenje

Da biste zaobišli problem, kliknite na dugme "Otkaži" da biste odbacili promene baze znanja, ponovo otvorite bazu znanja, a zatim ponovo pokrenite pravilo smernica za podudaranje.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×