KB4339875 - Poboljšanja za grupe uvek na raspoloživosti na klasteru pejsmejkera u SQL Serveru

Rezime

Ovaj članak opisuje poboljšanja koja su uključena u ovu ispravku za grupe "Uvek u dostupnosti" na klasteru pejsmejkera u sistemu Microsoft SQL Server.

Ova ispravka uključuje sledeća poboljšanja:

 • Svojstvo online_database_retries resursa se više ne koristi. Ovo svojstvo se zanemaruje ako je postavljeno. Pre kumulativne ispravke 8 (CU8), ovo svojstvo se može koristiti za kontrolisanje koliko dugo radnje za pokretanjei nadgledanje čekaju da sve baze podataka u grupi dostupnosti dođu na mrežu. Ove radnje sada čekaju na neodređeno vreme dok ne istekne vremensko vreme radnje koje je konfigurisano na resursu Pejsmejkera.

 • Svojstvo monitor_timeout resursa se preimenuje u connection_timeout bi bolje odražavalo njegovu upotrebu. Originalno ime se i dalje koristi za kompatibilnost sa zaostalim verzijama.

 • Pre CU8, vrednost vremenskog perioda radnje monitora nije mogla biti kraća od monitor_timeout svojstva. Korisnici koji su želeli da radnja monitora propadne brže od vremena oporavka koristili bi online_database_retries da urade ovo. Pošto online_database_retries više ne koristi u kumulativnoj ispravci 8, ovo ograničenje vremenskog ograničenja radnje monitora se uklanja.

 • Akcija promocije sada čeka da baze podataka dođu na internet nakon što promoviše repliku grupe dostupnosti.

 • Radnja degradacije sada postavlja repliku na ulogu REŠAVANJA umesto sekundarne uloge za brže neuspehe. Originalni primarni ostaje u ulozi REŠAVANJA sve dok nova replika ne bude promovisana u primarnu ulogu. Nakon toga, originalni primarni se automatski ponovo pokreće u sekundarnu ulogu. Ovo ponovno pokretanje je izazvano otkazivanjem radnje nadgledanja od strane originalnog primarnog. Ovo su prijavile alatke za nadgledanje klastera kao što je crm_mon. Ovo ne bi trebalo da bude razlog za zabrinutost.

 • Preporučujemo da korisnici koji postave vrednosti koje nisu u redu za svojstvo online_database_retriesresursa ili svojstvo monitor_timeout resursa ili koji postavljaju vrednosti koje nisu u redu za bilo koje vremensko vreme radnje resursa, primene sledeće promene:

  • Postavite connection_timeout vrednost koja je veća od maksimalnog vremena (u sekundama) koja je potrebna bazama podataka u grupi dostupnosti da bi se dovršio oporavak.

  • Postavite vreme početkai unapredite vremensko ograničenje radnje na vrednost koja je veća od maksimalnog vremena (u sekundama) koje je potrebno bazama podataka u grupi dostupnosti da bi dovršile oporavak.

   Na primer, ako bazama podataka u grupi dostupnosti treba 15 minuta (900 sekundi) za oporavak, postavke bi trebalo da budu:

   • Connection_timeout=900

   • Vremensko osmatrač op start=900s interval=0s

   • Op promovišite vremensko vreme=900s interval=0s

Više informacija

Ova poboljšanja su uključena u sledeću ispravku za SQL Server:

Kumulativna ispravka 8 za SQL Server 2017

Osnovni podaci o SQL Server builds

Svaka nova verzija za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i bezbednosne ispravke koje su bile u prethodnoj verziji. Preporučujemo da instalirate najnoviju verziju za svoju verziju sistema SQL Server:

Najnovija građa za SQL Server 2017

Reference

Saznajte više o standardnoj terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×