KB4458593 - Update dodaje lagani podsetnik za profilisanje upita u SQL Server 2016 i 2017

Rezime

Ova ispravka dodaje novi argument podsetnika za UPIT UPOTREBE, QUERY_PLAN_PROFILE. Ovaj argument omogućava lagano profilisanje upita. Kada se završi upit koji sadrži ovaj novi podsetnik, otkazuje se novi prošireni događaj query_plan_profile" . Ovaj prošireni događaj razotkriva statistiku izvršavanja i stvarni XML plana izvršavanja sličan query_post_execution_showplan događaju, ali samo za upite koji sadrže novi podsetnik.

Napomene

  • Kada je lagano profilisanje omogućeno za upit, ovo čini dostupnim informacije za analizu statistike performansi izvršavanja upita. Takođe, možete da koristite funkcije kao što su sys.dm_exec_query_profiles, sys.dm_exec_query_statistics_xmli Statistika upita uživo.

  • Ako omogućite prikupljanje query_post_execution_showplan događaja, ovo će dodati standardnu infrastrukturu profilisanja svakom upitu koji je pokrenut na serveru i stoga može uticati na ukupne performanse servera. Ako umesto toga omogućite query_thread_profile događaja za korišćenje infrastrukture lakog profilisanja, to će rezultirati mnogo manjim indirektnim performansama, ali će i dalje uticati na ukupne performanse servera. Ako omogućite prošireni događaj query_plan_profile, to će omogućiti samo infrastrukturu za lagano profilisanje upita koji je izvršen pomoću QUERY_PLAN_PROFILE-a i samim tim neće uticati na druga radna opterećenja na serveru. Koristite ovaj podsetnik da biste profilisali određeni upit bez uticaja na druge delove radnog opterećenja servera.

Više informacija o standardnom i laganom profilisanju upita potražite u temi sys.dm_exec_query_statistics_xml na Veb lokaciji Microsoft Docs.

Više informacija

Ovaj problem je rešen u sledećim ispravkama za SQL Server:

Kumulativna ispravka 11 za SQL Server 2017

Kumulativna ispravka 3 za SQL Server 2016 servisni paket 2.

Osnovni podaci o SQL Server builds

Svaka nova verzija za SQL Server 2016 sadrži sve hitne ispravke i bezbednosne ispravke koje su bile u prethodnoj verziji. Preporučujemo da instalirate najnoviju verziju za svoju verziju sistema SQL Server:

Najnovija kumulativna ispravka za SQL Server 2017

najnovija izrada za SQL Server 2016

Reference

Saznajte više o terminologiji koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×