Simptomi

Razmotrite sledeći scenario:

  • Koristite Microsoft SQL Server 2016 servisni paket 2 (SP2) Kumulativnu ispravku 2 (CU2) ili novije verzije.

  • Pokrenuta je instanca koja sadrži mnoge baze podataka (obično ih je više od 200), a instanca je deo grupe Uvek u raspoloživosti (AG) (obično sa ulogom sekundarnog servera). Napomena Sve korisničke baze podataka ne moraju da pripadaju AG-ovima.

  • Pokreneteaplikaciju Usluge kopiranja volumena u senci (VSS) da biste zatražili pravljenje rezervne kopije svih ili nekih baza podataka sql Server instance.

U ovom scenariju, SQL Writer usluga može da dođe do situacije sa mrtve tačke i na neodređeno vreme čuvajte brave u odnosu na unutrašnju sistemsku tabelu u masteru (sys.sysdbreg sa object_id 28). Štaviše, ove brave zauzvrat sprečavaju čitanje iz prikazi dinamičkog upravljanja (DMV) kao sys.dm_hadr_database_replica_statesi mogu dovesti do glavnog sekundarna blokada u instanci. Pored toga, primećujete da analiza lanca blokova daje sledeću izjavu potiče od SQL Server VSS Writer kao blokatora glave:

"izaberite ime, recovery_model_desc, state_desc, CONVERT(ceo broj, is_in_standby), ISNULL(source_database_id,0) iz master.sys.databases"

Tada će SQL Server imati status čekanja ASYNC_NETWORK_IO.

Napomena Zato što ASYNC_NETWORK_IO čekanje sprovodi, wait_time protiv nje nikada neće premašiti dve sekunde (2.000 ms). Međutim, tip čekanja ostaće na mestu neograničeno, a ova situacija se nikada neće sama odblokirati. Potrebno je da ubijete SQL Writer uslugu da biste odblokirali situaciju.

Među SPID-om blokiranim od strane ovog blokatora glave, često će postojati DBSTARTUP SPID (alwayson Secondary DB redo).

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem u Microsoft proizvodima koji su navedeni u odeljku "Odnosi se na".

Rešenje

Ovaj problem je rešen u sledećim kumulativnim ispravkama za SQL Server:

Kumulativne ispravke za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Reference

Saznajte   više oterminologiju koju Microsoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×