KB4537868 - Poboljšanje: Omogući DNN funkciju u SQL Server 2019 FCI

Poboljšanje

Neuspešno izvršavanje sistema SQL Server 2019 Slušalac instance klastera (FCI) je poboljšan za rad sa sistemom Windows Server Pristupna tačka klastera failover (WSFC) distribuirane mreže (DNN).

Više informacija

Klaster neuspešnog pada sistema SQL servera Slušalac instance (FCI) trenutno radi samo sa windows Server Failover Ime mreže klastera (WSFC) i virtuelna IP pristupna tačka. Pošto Virtuelni IP ne rad u Azure okruženju, od vas se zahteva da konfigurišete Azure Interni balanser opterećenja za rad na ovom problemu (Pogledajte kako da konfigurišite Azure interni raspoređivanje opterećenja). Ova ispravka obezbeđuje drugi način za SQL klijent za povezivanje FCI bez raspoređivanja opterećenja koji koristi distribuirano Resurs imena mreže (DNN) u klasteru neuspešnog pada sistema Windows Server. Kada DNN resurs je kreiran, WSFC vezuje DNN DNS ime sa IP adresama svih čvorova u klasteru. SQL klijent će pokušati da povežite svaku IP adresu na ovoj listi da biste pronašli oglas koji FCI trenutno radi Na. Takav proces povezivanja se dodatno ubrzava povezivanjem svih IP paralelno se obraća ako je svojstvo SQL veze "MultiSubnetFailover" je tačno, omogućavajući SQL klijentu da se poveže sa trenutno pokretanje FCI trenutno. Poređenje sa prethodnim radom oko korišćenja Azure Unutrašnji balanser opterećenja, DNN slušalac pristup izbegava dodatni failover latency uveden time load balancer liveness probing, što je po podrazumevanih 10-15 sekundi (Pogledajte Azure dokument o načinu izračunavanja kašnjenja). Ne moraš konfiguriše i održava komponente balansera opterećenja, što pojednostavljuje proces obezbeđivanja. Uklanjanjem raspoređivanja opterećenja uklanja se i jedna komponenta koja potencijalno može da ne uspe, što poboljšava ukupnu robustnost.

Za korišćenje ove funkcije potrebni su sledeći koraci:

 • Pomoću instaliranog FCI-a potrebno je da kreirate DNN resurs i postavite njegovo DNS ime. Pokrenite sledeće tri PowerShell komande kao

  1. Add-ClusterResource -Name <dnnResourceName> -ResourceType "Distributed Network Name" -Group "<WSFC role of SQL server instance>"

  2. Get-ClusterResource -Name <dnnResourceName> | Set-ClusterParameter -Name DnsName -Value <DNSName>

  3. Start-ClusterResource -Name <dnnResourceName>

Na primer:

  1. Add-ClusterResource -Name dnn-demo -ResourceType "Distributed Network Name" -Group "SQL Server (MSSQLSERVER)"

  2. Get-ClusterResource -Name dnn-demo | Set-ClusterParameter -Name DnsName -Value dnnlsnr

  3. Start-ClusterResource -Name dnn-demonstracija

                     Objaљnjenje:

  • Prva komanda dodaje DNN resurs WSFC-u sa imenom resursa kao <dnnResourceName>. Ime resursa koristi WSFC za jedinstvenu identifikaciju WSFC resursa. Koristite onu koja vam ima smisla i jedinstvena je u celom WSFC klasteru. Tip resursa mora biti "Ime distribuirane mreže". Ime grupe kojoj pripada ovaj DNN resurs mora biti WSFC grupa resursa (uloga) koja odgovara FCI kojoj želite da dodate DNN resurs. Tipičan format imena ove grupe je "SQL Server (ime instance)", stoga će, za podrazumevanu instancu, ime biti "SQL Server (MSSQLSERVER)". Takođe možete da proverite ime grupe u konzoli "Failover Cluster Manager".

  • Druga komanda postavlja DNS ime ovog DNN resursa. DNS ime je važno jer je to ime koje klijenti koriste za povezivanje sa FCI.

  • Treća komanda započinje DNN resurs.

 • DNN DNS ime se podrazumevano vezuje za sve čvorove u WSFC-u. Konfigurišite mogućeg vlasnika DNN resursa tako da uključuje samo čvorove ovog FCI ako ne i svi čvorovi u WSFC-u koji učestvuju u FCI.

 • Ponovo pokrenite instancu SQL servera.

 • Zameni ime virtuelne mreže (VNN) u nisci veze SQL klijenta sa DNN DNS-om i postavite svojstvo "MultiSubnetFailover" na vrednost true. Možeš preskočite postavljanje ovog svojstva ako je verzija SQL klijenta posle 4.6.1.

Rešenje

Ovo poboljšanje je uključeno u sledeću kumulativnu ispravku za SQL Server:

Kumulativne ispravke za SQL Server:

Svaka nova kumulativna ispravka za SQL Server sadrži sve hitne ispravke i sve bezbednosne ispravke koje su bile uključene u prethodnu kumulativnu ispravku. Pogledajte najnovije kumulativne ispravke za SQL Server:

Reference

Zarađujemna terminologiji kojuMicrosoft koristi za opisivanje softverskih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×