Korišćenje čitača ekrana da biste napravili zaglavlja kolona u tabeli u programu Excel

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Excel uz tastaturu i čitač ekrana da biste kreirali opisna zaglavlja kolona u tabeli. Testirali smo ga sa naratorom, čitača ekrana JAWS i NVDA, ali može da funkcioniše sa drugim čitače ekrana ako prate uobičajene standarde i tehnike pristupačnosti.

Kada kreirate tabelu u radnom listu Excel tabele, Excel dodaje i prikazuje zaglavlja tabele. Zaglavlja tabele prikazuju podrazumevana imena (možete da ih promenite direktno u radnom listu) ili možete da navedete da prikazuju podatke zaglavlja koji se nalaze u radnom listu. U dugačkoj tabeli, zaglavlja tabele zamenjuju naslove kolona radnog lista kako bi ostala vidljiva kada se krećete kroz podatke o tabeli. Zaglavlja tabele ne treba mešati sa naslovima kolona radnog lista ili zaglavljima odštampanih stranica.

Napomene: 

Dodavanje zaglavlja kolona u tabelu

  1. Postavite fokus na bilo koje mesto u tabeli.

  2. Pritisnite kombinaciju tastera Alt+J, a zatim taster O da biste dodali zaglavlja kolona.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za umetanje tabele na Excel radni list

Tasterske prečice u programu Excel za Windows

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana u programu Excel

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnosti u programu Microsoft 365

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju u programu Excel

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×