Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i navigaciju za novi Yammer

Dekorativna ikona. sadržaj čitača ekrana

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koji koriste program za čitanje ekrana sa Office proizvodima i deo je skupa sadržaja Office pristupačnosti. Uopšteniju pomoć potražite u članku matičnu stranicu Microsoft podrške.

Napomena: Ova tema opisuje strukturu novih Yammer i kako da je krećete. Informacije o korišćenju ove funkcije u klasičnom Yammer potražite u članku Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po klasičnom Yammeru

Napomene: 

U ovoj temi

Navigacija za Yammer stranice

Možete da se krećete Yammer stranicama pomoću naslova ili WAI-ARIA oznake za dokument.

Kretanje po naslovima

Yammer ima naslove nivoa 2 za identifikovanje glavnih odeljaka stranice, kao što su oblasti navigacije, naslovi grupe i kompozitor poruke. Kada prvi put posetite stranicu u Yammer koje niste upoznati, možda će vam biti korisno da pregledate samo naslove nivoa 2 da biste dobili pregled funkcionalnosti na stranici.

Navigacija po WAI-ARIA oznakama za dokument

Možete i da se krećete po oznakama za WAI-ARIA. Oznake za dokument označavaju sledeće oblasti na stranici:

  • Zaglavlje paketa sa pretragom i postavkama

  • Leva tabla sa navigacijom na celoj sajtu i listom zajednica

  • Glavna oblast sadržaja

  • Desna tabla sa srodnim sadržajem

Kretanje po feedovima i niti

Yammer razgovor počinje kada neko objavi poruku, pohvale, anketu ili pitanje, a zatim nastavi kako drugi odgovaraju na prvu poruku. Poruka i odgovori su poznati kao nit razgovora. Možete da se krećete po niti pomoću naslova. Prvobitna poruka u nit ima nivo 3 i svaki odgovor ima nivo naslov 4.

Stranica Yammer obično sadrži kolekciju nit. To se zove "stranica za hranjenje" ili samo "feed". Na primer, Home feed, feed zajednice i pojedinačni feed su sve feed stranice. Možete da se krećete do delova stranice feeda pomoću tastera TAB.

Feed stranice mogu da sadrže oblast u kojoj kucate poruku i započnite novi razgovor. Feedovi takođe imaju odeljak koji sadrži objave. Feedovi zajednice će takođe imati odeljak u kojem menadžer zajednice može da Prikači važne razgovore. Možete da se krećete do delova stranice feeda pomoću tastera TAB.

Takođe pogledajte

Pristupačnost u programu Yammer

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×