Korišćenje čitača ekrana za kreiranje ankete u programu Outlook

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Koristite Outlook sa tastaturom i čitačem ekrana za kreiranje i dodavanje Microsoft Forms ankete u e-poruku. Testirali smo ga sa naratorom i ИELJUSTIMA u Microsoft Edge, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana i pregledačima dok god slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike. Takođe ćete saznati kako da potvrdite rezultate ankete iz e-pošte.

Napomene: 

U ovoj temi

Kreiranje ankete

Novu anketu možete da kreirate direktno iz Outlook e-poruke.

 1. Prijavite se na Microsoft Forms nalog kao što je navedeno u otvorenoj i prijavi se u Microsoft Forms.

 2. U Outlook e-poruci koju pišete, pritisnite kombinaciju tastera ALT + N, P, a zatim 1. Otvara se okno anketa . Čujete: "Unesite pitanje".

 3. Otkucajte pitanje anketiranja.

 4. Da biste dodali opciju prvog odgovora, pritisnite jednom taster TAB. Čujete: "Uredi, opcija 1". Otkucajte tekst opcije. Da biste dodali drugu opciju za odgovore, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Uređivanje, opcija 2" i otkucajte opciju.

 5. Da biste dodali dodatne opcije odgovora, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "opcija" Dodaj ", pritisnite taster ENTER i otkucajte opciju. Ponovite ovaj korake za sve dodatne opcije odgovora koje želite da dodate.

 6. Da biste dopustili odgovornim komandama da izaberu više odgovora, pritiskajte taster TAB dok ne dođete do dugmeta sa više odgovora i pritisnite razmaknicu.

 7. Kada anketa bude spremna, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Umetni anketu u e-poštu" i pritisnite taster ENTER.

 8. Sada možete da dodate e-adrese ispitanika, sve dodatne poruke koje imate i pošaljete e-poruku.

  Pitanje anketiranja se automatski dodaje kao temu poruke. Vaša e-adresa se dodaje u polje " Cc ".

  Za birače unutar organizacije ankete će biti prikazane u telu e-poruke. Ispitanici izvan vaše organizacije dobiće povezanost koja ih usmerava da glasaju u pregledaču.

  Dobićete kopiju e-poruke. Zadržite ovu e-poštu ako želite da koristite Outlook da biste provjerili reakcije.

Potvrdite odgovore

Odgovore možete da odjavite direktno iz Outlook. Alternativno, možete da pregledate odgovore u Microsoft Forms. Za uputstva idite na stavku Korišćenje čitača ekrana za proveru i deljenje rezultata obrasca ili testa u programu Microsoft Forms.

 1. Idite na i otvorite kopiju e-poruke koju ste primili nakon slanja e-poruke sa anketama.

 2. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Rezultati prikaza" i pritisnite razmaknicu.

 3. Da biste pročitali rezultate sa vrha poruke pomoću naratora, pritisnite taster SR + R. Sa ИELJUSTIMA, pritisnite taster SR + taster sa strelicom nadole.

 4. Da biste osvežili rezultate, pritiskajte taster TAB dok ne dođete do dugmeta Osveži i pritisnite razmaknicu.

Takođe pogledajte

Korišćenje čitača ekrana za odgovaranje na pitanja obrasca ili testa u Microsoft obrascima

Korišćenje čitača ekrana za proveru i deljenje rezultata obrasca ili testa u Microsoft obrascima

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u programu Microsoft 365

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa Microsoft obrascima

Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje po Microsoft obrascima

Koristite Outlook na vebu sa tastaturom i čitačem ekrana za kreiranje i dodavanje Microsoft Forms ankete u e-poruku. Testirali smo ga pomoću naratora, vilica i NVE da, ali može da funkcioniše sa drugim čitačima ekrana sve dok slede uobičajene standarde pristupačnosti i tehnike. Naučićete kako da dodate pitanja i opcije na anketu i kako da pregledate odgovore.

Napomene: 

 • Nove Microsoft 365 funkcije izdaju se postepeno Microsoft 365 pretplatnicima, tako da aplikacija možda još uvek nema ove funkcije. Da biste saznali kako možete brže da preuzmete nove funkcije, pridružite se programu Office Insider.

 • Da biste saznali više o čitačima ekrana, idite na članak Kako čitači ekrana rade sa sistemom Microsoft Office.

 • Ova tema pretpostavlja da je Okno za čitanje isključeno.

 • Kada koristite Outlook na vebu, preporučujemo da koristite Microsoft Edge kao veb pregledač. Zbog toga što se Outlook na vebu pokreće u veb pregledaču, tasterske prečice se razlikuju od onih u programu za stone računare. Na primer, koristićete tastere Ctrl+F6 umesto tastera F6 za ulazak i izlazak iz komandi. Pored toga, uobičajene prečice kao što su F1 (Pomoć) i Ctrl+O (Otvori) važe za veb pregledač – a ne za Outlook na vebu.

 • Trenutno ažuriramo Outlook.office.com (Outlook na vebu). Neki ljudi već koriste novi Outlook, a za druge klasična verzija će biti podrazumevano iskustvo dok ne dovršimo ažuriranje. Dodatne informacije potražite ovde: Pronalaženje pomoći za Outlook na vebu. Budući da se uputstva u ovoj temi odnose na novo iskustvo, preporučujemo da se prebacite sa klasičnog iskustva na novi Outlook. Da biste se prebacili na novi Outlook, pritiskajte Ctrl + F6 dok ne čujete „Komanda, isprobajte novi Outlook“, a zatim pritisnite Enter. Ako čujete „Traka sa alatkama sa komandama“ umesto „Komanda, isprobajte novi Outlook“, već koristite novi Outlook.

U ovoj temi

Kreiranje ankete

 1. U Outlook na vebu e-poruci u koju želite da dodate anketu, pritisnite kombinaciju tastera Ctrl + F6 dok ne dođete do okna sadržaja, a zatim pritiskajte taster TAB dok ne čujete: "Priloži podmeni". Pritiskajte taster sa strelicom nadesno dok ne dođete do više radnji sastavljanjai pritisnite taster ENTER.

 2. Pritiskajte taster sa strelicom nadole dok ne čujete "anketa" i pritisnite taster ENTER.

 3. Otvara se okno anketa . Fokus se nalazi u polju pitanje gde možete otkucati pitanje.

 4. Pritisnite taster TAB jednom da biste prešli na polje " opcija 1 " i otkucajte prvu opciju.

 5. Da biste prešli na polje opcija 2 , dvaput pritisnite taster TAB i otkucajte drugu opciju.

 6. Da biste uneli treću opciju, pritiskajte taster TAB dvaput, pritisnite taster ENTER i otkucajte opciju. Da biste dodali još opcija, ponovite ovaj stepenik.

 7. Da biste omogućili učesnicima ankete da izaberu više opcija, pritiskajte taster TAB dok ne dođete do dugmeta sa više odgovora i pritisnite taster ENTER.

 8. Kada završite, pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Umetni anketu u e-poštu" i pritisnite taster ENTER.

  Ako čujete "dijalog" Zatvori anketu ", pritisnite taster ENTER.

 9. Anketa se dodaje u e-poruku. Pritiskajte taster TAB dok ne dođete do dugmeta Pošalji i pritisnite taster ENTER. Poruka je poslata.

Potvrdite odgovore

 1. UOutlook na vebu prijemnom poštanskom sandučetu idite na e-poruku koja sadrži anketu i pritisnite taster ENTER da biste je otvorili.

 2. Pritiskajte taster TAB dok ne čujete "Rezultati prikaza" i pritisnite taster ENTER.

 3. Ako je potrebno, pritisnite taster TAB da biste čuli rezultate.

 4. Da biste se vratili na e-poruku, pritisnite taster TAB da biste prešli na dugme nazad , a zatim pritisnite taster ENTER.

Takođe pogledajte

Tasterske prečice za Outlook

Osnovni zadaci prilikom korišćenja čitača ekrana sa e-poštom u programu Outlook

Podešavanje uređaja za rad sa pristupačnošću u programu Microsoft 365

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×