Korišćenje ActiveX kontrola za Internet Explorer 11

Novi pregledač koji preporučuje Microsoft je ovde

Nabavite brzinu, bezbednost i privatnost sa novom Microsoft Edge .

Isprobajte

ActiveX kontrole

ActiveX kontrole su male aplikacije koje omogućavaju Veb lokacijama da obezbede sadržaj kao što su video zapisi i igre. Takođe vam daju da koristite sadržaj kao što su trake sa alatkama i eksponeri akcija kada pregledate Veb. Međutim, ove aplikacije se ponekad mogu ostaviti u kvaru ili pruža sadržaj koji ne želite. U nekim slučajevima, ove aplikacije se mogu koristiti za prikupljanje informacija sa računara, informacije o oštećivanju na RAČUNARU, instaliranje softvera na RAČUNARU bez sporazuma ili pustiti da neko drugi kontroliše vaš računar.

ActiveX filtriranje

ActiveX filtriranje u programu Internet Explorer sprečava lokacije da instaliraju i koriste ove aplikacije. To vam može pomoći da budete bezbedniji dok pretražujete, ali to može da utiče i na performanse određenih lokacija. Na primer, kada se ActiveX filtriranje Uključi, video zapisi, igrice i drugi interaktivni sadržaj možda neće funkcionisati. 

 1. Otvorite Internet Explorer i kliknite na dugme alatke .

 2. U padajućem meniju kliknite na dugme bezbednost , a zatim izaberite ActiveX filtriranje. Sada bi trebalo da postoji oznaka potvrde pored ActiveX filtriranja.

 1. Otvorite Internet Explorer i idite na sajt na koji želite da omogućite da se ActiveX kontrole pokreću.

 2. Kliknite na dugme blokirano na traci adresa, a zatim izaberite stavku Isključi ActiveX filtriranje. Ako se dugme blokirano ne pojavi na traci adresa, na toj stranici nema dostupnih ActiveX sadržaja.

 1. Otvorite Internet Explorer i kliknite na dugme alatke .

 2. U padajućem meniju kliknite na dugme bezbednost , a zatim izaberite ActiveX filtriranje. Više ne bi trebalo da bude oznaka potvrde pored ActiveX filtriranja.

Prilagođavanje ActiveX postavki u programu Internet Explorer

Internet Explorer možda nije podešen da preuzima ili pokreće ActiveX kontrole iz bezbednosnih razloga. Promenom nekih naprednih bezbednosnih postavki omogućiće vam da preuzmete, instalirate ili pokrećete kontrolu, ali računar može biti ranjiviji na bezbednosne pretnje. Promenite samo napredne ActiveX postavke ako ste sigurni da ćete povećati nivo rizika za računar. 

Da biste promenili ActiveX postavke

 1. U programu Internet Explorer izaberite dugme Alatke , a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 2. Na kartici bezbednost izaberite stavku Prilagođeni nivo, a zatim u okviru ActiveX kontrole i dodatne komponenteuradite nešto od sledećeg:

  Dozvolite automatski odziv za ActiveX kontrole tako što ćete izabrati stavku Omogući.

  Dozvolite programu Internet Explorer da pokazuje video i animaciju na Veb stranici koja ne koristi spoljni medijski plejac tako što ćete izabrati stavku Omogući.

  Dozvolite programu Internet Explorer da preuzme potpisane ActiveX kontrole tako što ćete izabrati stavku Omogućiili zatraži ako želite da budete obavešteni svaki put kada se ovo dogodi.

  Dozvolite programu Internet Explorer da pokreće ActiveX kontrole i dodatne komponente tako što će izabrati stavku Omogućiili zatraži ako želite da budete obavešteni svaki put kada se ovo dogodi.

  Dozvolite programu Internet Explorer da skripti ActiveX kontrole označene za izvršavanje skripti tako što ćete izabrati stavku Omogućiili zatraži ako želite da budete obavešteni svaki put kada se ovo dogodi.

  Bezbednosne postavke: ActiveX kontrole u programu Internet Explorer

 3. Izaberite stavku u redu, a zatim ponovo kliknite na dugme u redu .

Napomena: Ako ne možete da promenite ActiveX postavke, možda nemate dozvolu i trebalo bi da se obratite administratoru sistema.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×