Korišćenje Microsoft tima sa čitačem ekrana: najčešća pitanja

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Ova stranica sadrži kolekciju odgovora na najčešća pitanja koja ljudi postavljaju kada se pomeraju sa Skype za posao na Microsoft Teams.

Najčešća pitanja

Šta su to Microsoft timovi i zašto da ga koristim?

Microsoft Teams je aplikacija za saradnju koja pomaže timu da ostane organizovan i povezan na jednom mestu. Možete da kreirate sopstvene timove, pokrenete grupisanje ili privatne razgovore, delite datoteke, podesite sastanke, pozivate i još puno toga. Više informacija potražite u člancima : Dobro došli u Microsoft timove.

Kako će timovi funkcionisati sa čitačem ekrana?

Microsoft Teams podržava upotrebu čitača ekrana za sve uobičajene zadatke na koje možete naići. Više informacija potražite u okviru Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa Microsoft timovima i podrškom pristupačnosti za Microsoft timove.

Šta je tim?

Tim je grupa korisnika sa pristupom deljenom sajtu tima, diskusionim kanalima, datotekama i drugim resursima. Više informacija potražite u člancima Korišćenje čitača ekrana za kreiranje i izmenu timova u Microsoft timovima i video zapisima: pregled timova i kanala.

Kako da budem dodeljen timu?

Timovi mogu da budu javno ili privatno. Svako u vašoj organizaciji može da se pridruži javnom timu. Za privatni tim, članove tima mora da doda novi član. Možete da dodate i osobe izvan vaše organizacije kao goste u timu. Više informacija potražite u okviru Osnovni zadaci pomoću čitača ekrana sa Microsoft timovima i koristite čitač ekrana za kreiranje i izmenu timova u Microsoft timovima.

Šta je to kanal?

Kanali su oblasti diskusionih grupa koje možete da napravite za timove. Kada se kreira, svaki tim ima Opšti kanal za objave širom tima i sadržaj. Možete da kreirate i odvojene kanale za različite teme i da budete još uređeniji i produktivniji. Možete i da vidite kanal da biste bili obavešteni o novim porukama, tako da nikada ne propućete važne ispravke. Više informacija potražite u člancima Korišćenje čitača ekrana za kreiranje ili praжenje kanala u Microsoft timovima i video zapisima: pregled timova i kanala.

Koja je razlika između kanala tima i privatnih razgovora?

Kanali tima dostupni su pristupačni svim članovima tima, dok su Private chaats dostupni samo korisnicima koji su pozvani da učestvuju u njima. Više informacija potražite u okviru pomoću čitača ekrana za ćaskanje u okviru Microsoft tima.

Mogu li da pošaljem privatne poruke?

Da, možete. Pored kanala i kanala tima, možete da podesite privatno ćaskanje sa bilo kojim Microsoft Teams korisnikom. Više informacija potražite u člancima Korišćenje čitača ekrana za ćaskanje u Microsoft timovima i video zapisu: započinjanje ćaskanja i pozivanje.

Da li mogu da koristim timove za pozivanje?

Da, Microsoft Teams podržava i video i audio pozive. Više informacija potražite u člancima Korišćenje čitača ekrana za pozivanje i odgovaranje na pozive u Microsoft timovima i video zapisima: započinjanje razgovora i pozivanje.

Mogu li da napustim ili primim govornu poštu?

Da, možete ostaviti govornu poštu drugim korisnicima koji mogu da je slušaju kasnije. Više informacija potražite u okviru pomoću čitača ekrana za proveru govorne pošte u Microsoft timovima.

Kako da podesim sastanak?

Microsoft Teams mogu da se koriste za planiranje sastanaka kako lokalno tako i na kanalu tima ili grupnom ćaskanju. Više informacija potražite u člancima Korišćenje čitača ekrana za planiranje sastanka u programima Microsoft i video: upravljanje sastancima.

Da li mogu da se prebacim nazad i dalje između korisničkih naloga iz različitih organizacija?

Da, možete. Ako ste vlasnik tima, možete da dodate drugi nalog kao nalog gosta u tim. Ako ste član tima, zamolite vlasnika tima da vas pozove u tim kao gosta. Kada ste u timu dodat kao gost, možete brzo da se prebacujete između korisničkih naloga iz različitih organizacija. Više informacija potražite u okviru pomoću čitača ekrana za podešavanje i korišćenje pristupa gostu u Microsoft timovima.

Da li se moj Outlook kalendar automatski sinhronizuje sa timovima?

Da, svi sastanci koje podesite u Outlook pojavljuju se u prikazu " sastanci " Microsoft Teams, kako biste mogli da upravljate svim događajima na kalendaru na jednom mestu. Više informacija potražite u člancima : upravljanje sastancima.

Mogu li da koristim samo timove u pregledaču?

Pored korišćenja timova u pregledaču, imamo aplikaciju za stone računare za Windows i Mac i aplikaciju Windows 10 S. Na Android telefonu ili iPhone uređaju možete da koristite aplikaciju za mobilne uređaje.

Da biste preuzeli aplikaciju za stone računare za Windows ili Mac ili aplikaciju za mobilne uređaje na iPhone ili android, idite na https://Teams.Microsoft.com/downloads. Na uređaju operativnog sistema Windows 10, idite u Microsoft prodavnicu da biste preuzeli.

Koji su podržani pregledači?

Preporučujemo da koristite timove na hromu kada koristite VILICE ili NVE da.

Mogu li da radim sve zadatke kao član tima ili da li treba da budem vlasnik tima da bih radio neke od njih?

Kao član tima možete da obavljate sve osnovne zadatke u Microsoft Teams, kao što su slanje i primanje privatnih i grupa poruka, podešavanje i pridruživanje privatnim i kanalima kanala, pravljenje i primanje audio i video poziva, ostavljanje i saslušanje poruka govorne pošte, dodavanje kanala timu i rad sa datotekama.

Pored svih zadataka koje član tima može da uradi, kao vlasnik tima, možete da:

Kako da znam da li sam član tima ili vlasnik tima?

Na kartici članovi tima možete da potvrdite izbor u Microsoft Teams. Za uputstva, idite u odeljak potvrdite izbor u polju za proveru da li ste vlasnik tima ili član u osnovnim zadacima pomoću čitača ekrana sa Microsoft timovima.

Mogu li da pošaljem poruku od timova osobi koja koristi Skype za posao?

Da, možete da koristite timove za ćaskanje sa osobom pomoću Skype za posao. Ako je ta osoba u nekom momentu koristila timove, poruke će biti poslate tamo umesto Skype za posao.

Prilikom ćaskanja između timova i Skype za posao, neke funkcije tima neće biti dostupne, kao što su emoji i prilozi. Takođe, istorija ćaskanja se neće sačuvati, pa ako se, na primer, prebacite na drugu platformu, nećete imati pristup starim porukama.

Da li mogu da šaljem grupisanje poruka osobama u usluzi Skype za posao?

Nije moguće slati grupne poruke Skype za posao korisnicima iz timova, ali korisnici tima mogu da se pridruže grupnom razgovoru u Skype za posao.

Kako da znam da li sam uključena u razgovor?

Najbrži način za proveru jeste da odete na feed o aktivnostima u prikazu aktivnosti . Feed navodi stavke u kojima je neko @mentioned vas, tima ili kanala, odgovori na razgovor koji ste deo ili odgovarate na poruku. Više informacija potražite u okviru pomoću čitača ekrana za proveru nedavne aktivnosti u Microsoft timovima.

Gde mogu da pronađem najnoviju aktivnost u timovima?

Najbrћi način da potvrdite izbor u polju za potvrdu je da biste izabrali moju aktivnost u prikazu aktivnosti . Za uputstva idite na lokaciju koristite čitač ekrana da biste provjerili nedavnu aktivnost u Microsoft timovima.

Šta je to T-Bot?

Nudimo vam robota pomoći pod imenom T-Bot, koji će vam pomoći sa svim pitanjem koje možete da koristite Microsoft Teams. Samo otkucajte pitanje ili frazu ćaskanju sa T-Bot i dobićete trenutni odgovor. Možete da kucate, na primer "kako da telefoniram?" i T-Bot će vam odgovarati uputstvima.

T-Bot možete da pronađete u odeljku pomoć u aplikaciji:

  • U Windows ili Mac aplikaciji za stone računare idite na polje pretraga, otkucajte /helpi pritisnite taster ENTER. Zatim koristite taster TAB da biste išli na objave i otkucali pitanje ili frazu.

  • Na iPhone uređaju idite na stavku još > pomoći > pitajte T-Bot, premestite se u okvir za pisanje poruka i otkucajte pitanje ili frazu. Da biste premeštali, brzo prevlačite nadesno i da biste izabrali ili otvorili, dvaput dodirnite ekran.

  • Na Android telefonu, idite na meni hamburger, a zatim izaberite stavku postavke > pomoći > pitajte T-Bot. Pređite na okvir za pisanje poruka i otkucajte pitanje ili frazu. Da biste premeštali, brzo prevlačite nadesno i da biste izabrali ili otvorili, dvaput dodirnite ekran.

Da biste pronašli uputstva koja su prilagođena za osobe koje koriste čitače ekrana, idite na podršku za pristupačnost za Microsoft timove.

Da li imam iste funkcije u aplikaciji "timovi" na mobilnom telefonu?

Aplikaciju za mobilne telefone možete da koristite za isti zadatak koji biste izvršili u Microsoft Teams stone računare ili Veb aplikaciji, ali zbog manjeg ekrana, možda ćete pronaći kontrole ili stavke koje treba da se stave na drugo mesto. Da biste otkrili i naučili da se krećete u aplikaciji, idite na stavku Korišćenje čitača ekrana za istraživanje i kretanje kroz Microsoft timove.

Kako da se odjavim iz tima?

To zavisi od uređaja koji koristite. U operativnom sistemu Windows, Mac i vebu idite na dugme profil, otvorite meni i izaberite opciju za prijavljivanje. Na iPhone uređaju idite do menija više , izaberite stavku Postavkei odjavite se. Na Android telefonu otvorite hamburger meni i izaberite stavku Odjavi se. Za uputstva "postepenim" potražite u odeljku Odjavljivanje iz Microsoft tima u osnovnim zadacima pomoću čitača ekrana sa Microsoft timovima.

Gde još mogu da naučim o promenama između programa Skype za posao i timova?

Pogledajte članak prebacivanje između članaka na timove iz usluge Skype za posao za više detalja o sličnosti i razlikama između Skype za posao i timova.

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×