Srodne teme
×
Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Važno: Viva Sales je trenutno dostupna samo za korisnike javnog pregleda i samo na engleskom jeziku. Funkcije opisane ovde podložne su promenama.

Uz podršku AI, aplikacija Viva Sales u usluzi Teams pruža preporuke i informacije koje će vam pomoći da ostanete povezani sa klijentima, smanjite unos podataka i personalizujete angažovanja da biste brže zatvarali ponude uz veće stope pobeda. Steknite bolje razumevanje potreba klijenata od transkriptivnih rezimea poziva pomoću inteligencije razgovora i preduzimanja odgovarajuće radnje u pravo vreme sa automatski generisanim praćenjima.

Da biste saznali kako se snimak poziva koristi, pročitajte članak Saznajte više – Poziv ili Snimanje sastanka.

U ovom članku

Podržani jezici

Obaveštavanje o razgovorima je podržano na sledećim jezicima: pojednostavljeni kineski (PRC), holandski, engleski, francuski, nemački, italijanski, japanski, portugalski, portugalski (Brazil), španski, hebrejski, danski, švedski, finski, norveški i arapski.

Kreiranje Teams sastanka

Vaše Viva Sales putovanje počinje kada kreirate Teams sastanak u programu Outlook i pozovete bar jednog označenog klijenta. Viva Sales se automatski dodaje na sastanak i prikazuje se poruka da će se uvidi u razgovor generisati ako snimite sastanak sa transkripcom.

Napomena: Viva Sales se automatski dodaje u sastanak kreiran pomoću programa Outlook za Windows. Ako kreirate sastanak pomoću programa Outlook za Mac ili direktno iz Teams kalendara, morate ručno da dodate aplikaciju.

Imajte u vidu ove važne tačke o uvidima u razgovore:

 • Morate da kreirate sastanak u programu Outlook i uključite preklopnik Teams sastanka. Ako kreirate sastanak u usluzi Teams, aplikacija Viva Sales se ne dodaje u sastanak, a uvidi sa sastanka se ne generišu.

 • Morate da pozovete bar jednog označenog klijenta za Outlook da biste dodali Viva Sales aplikaciju u sastanak.

 • Morate da snimite i transkriptite sastanak da Viva Sales generisala uvide.

Generiši rezime sastanka

Kada Viva Sales dodate u Teams sastanak, on automatski generiše rezime sastanka ako se sastanak snima sa transkripcom.

 1. Pridružite se sastanku sa klijentom. Možete da koristite vezu u događaju Outlook kalendara ili da se pridružite iz usluge Teams.

 2. Započnite snimanje i transkripciju.

Kada počnete da snimate sastanak, transkripcijauživo takođe počinje ako je vaš Teams administrator dozvolio transkripciju. Ako snimanje počinje, ali se transkripcija ne pokrene, zatražite od administratora da uključi transkripciju snimanja.

Kada završite sastanak, Viva Sales koristi snimljeni poziv i transkript za generisanje i rezimiranje obogaćenih uvida sa sastanka. Rezime sastanka pruža pregled toga kako je razgovor protegao. On uključuje stavke radnji i relevantne ključne reči, analizu sentimenta klijenata tokom poziva i još mnogo toga.

Važno: Morate da pretplatite sastanak da biste generisala uvide na sastanku.

Koristite rezime sastanka da biste pregledali prošle razgovore sa klijentima, razumeli istorijske potrebe i sentimente i istakli svoje obaveze.

Samo vi i svi drugi prodavači koje ste pozvali na sastanak možete da vidite rezime sastanka. Nije vidljiv klijentima koji su učestvovali u pozivu.

Prikaz rezimea sastanka

Kada rezime sastanka bude spreman, primićete poruku od robota Viva Sales u ličnom ćaskanju. Poruka sadrži detalje o sastanku kao što su naslov, datum, vreme i učesnici i veza ka rezimeu. Možete da koristite vezu u poruci da biste prikazali rezime ili da odete Viva Sales kartici u sastanku.

 • Idite na Viva Sales bota na listi ćaskanja i izaberite stavku Otvori rezime.

 • Idite na ćaskanje sa sastanka na listi ćaskanja ili otvorite događaj u kalendaru u usluzi Teams i izaberite karticu Viva Sales sastanka.

Razumevanje rezimea sastanka

Stranica rezimea sastanka sadrži sledeće odeljke:

 • Pregled, pomen i pominjanja

 • Transkript poziva i prevod

 • Vremenska osa reprodukcije poziva i segmentacija

Pregled

Kartica Pregled prikazuje imena osoba koje su učestvovale u sastanku.

Ponovo pokreni

Kartica "Ponovo pokreni" prikazuje istaknute pozive i stavke radnji koje Viva Sales identifikovane tokom poziva. Istaknuti pozivi se generišu samo kada nema više od dva učesnika na sastanku.

Pominje

Kartica Pominjanja prikazuje ključne reči, zainteresovane osobe, proizvode i konkurente koje su pomenute tokom poziva. Kada izaberete reč u sledećim odeljcima, transkript pokazuje u kom trenutku je pomenuta.

 • Osobe: Prikazuje imena osoba pomenutih tokom poziva; na primer Sara poziva iz preduzeća Contoso.

 • Proizvodi: Prikazuje imena proizvoda pomenutih tokom poziva; na primer, "Znam samo kako da koristim Fabrikam LED TV".

 • Ključne reči najbolje prakse: Prikazuje ključne reči koje se mogu koristiti kao najbolje prakse tokom poziva.

 • Drugi brendovi i organizacije: Prikazuje brend i imena organizacija (koja nisu vaša) koja je klijent spomenula tokom poziva.

 • Pitanja koja su postavili prodavci: Prikazuje pitanja koja su prodavci postavili tokom poziva. Na primer, šta mislite o demonstraciji?

 • Pitanja koja postavljaju drugi: Prikazuje pitanja koja su postavili drugi učesnici tokom poziva.

 • Vremena: Prikazuje vremenske periode pomenute tokom poziva.

Transkript poziva i prevod

Odeljak Transkript prikazuje zapis poziva koji možete da čitate i prevedete, zajedno sa vremenskom osom poziva.

Ako je transkript na jeziku koji nije engleski, a to je podržani jezik, izaberite stavku Prevedi da biste pročitali transkript na engleskom jeziku.

Vremenska osa poziva i segmentacija

Vremenska osa prikazuje osećenja otkrivena u razgovoru: pozitivna, neutralna ili negativna. Traku toka možete da prevučete na određenu tačku na vremenskoj osi. Transkript poziva se automatski pomera do tačke koju izaberete.

Kada izaberete reč na kartici Pominjanja, ikona dijamanta na vremenskoj osireprodukcije ukazuje na tačku u kojoj je pomenuta reč. Ako zadržite pokazivač iznad reči na kartici Pominjanja, ikone sivog dijamanta na vremenskoj osi ukazuju na sve tačke u kojima je pomenuta reč.

Vremenska osa takođe ukazuje na segmente razgovora, kao što su uvod, rešenje, cena i zatvaranje poziva. Izaberite segment da biste prikazali uvide koji su relevantni za njega. Transkript se pomera do početka segmenta i segment je istaknut na vremenskoj osi. Ako izabrani segment sadrži stavke radnji ili ključne reči, one se prikazuju na odgovarajućim karticama.

Deljenje CRM zapisa u Teams razgovoru

Viva Sales pruža i više od pružanja bogatih uvida nakon sastanka u usluzi Teams sa klijentima. Možete ga koristiti i za deljenje zapisa klijenta (kontakt, mogućnosti za poslovanje i nalog) u Teams ćaskanju ili kanalu kao prilagodljivu karticu.

Pomoću aplikacije Viva Sales možete da:

 • Traženje zapisa za deljenje

 • Nalepite vezu ka zapisu koji će se otkačiti u obogaćenu prilagodljivu karticu

Traženje CRM zapisa za deljenje

 1. Pređite na razgovor u kojem želite da delite kontakt. Kliknite na ikonu Viva Sales ispod okvira za poruku.  Viva Sales ispod polja za poruku Ako se Viva Sales ne nalazi tamo, izaberite Proširenja za razmenu poruka (...), potražite Viva Sales aplikaciju, a zatim je izaberite.

 2. U Viva Sales (Pregled) potražite i izaberite zapis.
   

  Napomene: 

  • Zapisi kojima se nedavno pristupalo podrazumevano se prikazuju bez izvršavanja pretrage. Možete da pretražite zapis ili da koristite kartice tipa zapisa koje su dostupne iznad polja za pretragu da biste potražili određeni tip zapisa.

  • Kartica Sve vam omogućava da pretražite sve zapise tipa tabele (kontakt, mogućnosti za poslovanje i nalog). Druge kartice su specifične za tip tabele i omogućavaju vam da potražite taj tip zapisa.
  Viva Sales prozora Kartica sa podacima se dodaje u okvir za poruku.

  Viva Sales kontakt kartice

 3. Pošaljite poruku u ćaskanje.

Prikaz i ažuriranje detalja CRM zapisa

Kada primite karticu sa podacima u Teams razgovoru, možete da prikažete i ažurirate detalje o njemu.

 1. Na kartici sa podacima izaberite nešto od sledećeg:

  • Prikaz detalja (dostupno samo ako je povezani CRM Dynamics 365): Zapis se otvara u novom prozoru u usluzi Teams.

  • Otvori u Dynamics 365 Ili Otvori u usluzi Salesforce: Zapis se otvara u CRM-u u veb pregledaču.

 2. Ažurirajte informacije po potrebi i sačuvajte promene.

 3. Da biste videli ažurirane informacije, zadržite pokazivač iznad kartice, izaberite stavku Još opcija (...), a zatim izaberite stavku Osveži.

  Osvežavanje Viva Sales kontakt kartice

Da biste saznali više o korišćenju Viva Sales u usluzi Teams, pogledajte članak Korišćenje Viva Sales u programu Outlook.

Najčešća pitanja o programu Viva Sales potražite u Viva Sales najčešća pitanja.

Da biste otišli na stranicu uvoda, pogledajte članak Uvod u Microsoft Viva Sales.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

PRIDRUŽITE SE MICROSOFT 365 INSAJDERIMA >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×