Lokalni računar se ponaša kao da je taster sa Windows logotipom pritisnut nakon što se prebacujete sa sesije udaljene radne površine

Simptomi

Kada pokrenete sesiju udaljene radne površine (RDP) sa udaljenim računarom, lokalni računar se ponaša kao da uvek pritiskate i držite taster sa Windows logotipom. Na primer, kada pritisnete taster R, otvoriće se polje " Pokreni ". Kada pritisnete taster E, pokrenuće se istraživač datoteka.

Uzrok

Do ovog problema dolazi ako koristite određene postavke za vezu sa udaljenom radnom površinom i preduzmete sledeće korake:

 1. Pre nego što se povežete sa udaljenim računarom, otvorite karticu " lokalni resursi " u dijalogu " veza sa udaljenom radnom površinom ", a zatim podesite da primenite kombinacije Windows ključeva na udaljeni računar ili samo kada koristite ceo ekran. Postavljanje primenite Windows opcije tipki na karticu lokalni resursi u dijalogu veza sa udaljenom radnom površinom

 2. Da biste pokrenuli sesiju udaljene radne površine, izaberite Poveži.

 3. Ako ste izabrali samo kada koristite ceo ekran u koraku 1, razvijte prozor sesije udaljene radne površine na ceo ekran. Ako ste izabrali na udaljenom računaru, pređite na korak 4.

 4. Izvršite sledeću sekvencu tastera:

  1. Pritisnite i držite taster L .

  2. Pritisnite i držite taster sa Windows logotipom.

  3. Otpustite taster L .

  4. Otpustite taster sa Windows logotipom.

 5. Prekinite vezu sesije udaljene radne površine ili prelazite iz prozora sesije udaljene radne površine u prozor na lokalnom računaru.

Rešenje

Da biste rešili ovaj problem, ponovo pritisnite i otpustite taster sa Windows logotipom kada se vratite na lokalni računar.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×