Kako da prosledite incident podrške pomoću beneficija za obezbeđenje softvera

Da biste prosledili zahtev za podršku za telefon ili neograniиenu podršku za e-poštu, počnite ovde: prosleđivanje zahteva


Morate da obezbedite sledeće informacije:

  • ID pristupa za osiguranje softvera*

  • Izdanje proizvoda i verzija koja prikazuje problem

  • Ovlašćene informacije o kontaktu


* ID za pristup sigurnosti softvera: Ako nemate pristupni ID, obratite se administratoru beneficija za obezbeđenje softvera ili Microsoft predstavnikom prodaje. Administrator pomoći za obezbeđenje softvera organizacije prima ID za pristup nakon što klikne na dugme "Aktiviraj" u usluzi 24x7 u usluzi količinskog licenciranja (VLSC). Ako administrator još uvek nije pokrenuo korist od 24x7 u programu VSK, možda će biti odloženo do 48 časova pre nego što se koristi 24-7 beneficija.

Tipovi beneficija za proveru softvera

Nagrada za poziv na telefon

Zahtev možete proslediti preko Veba ili telefonom da biste dobili poziv iz podrške. Početno vreme odziva će biti 2-8 poslovne sate, u zavisnosti od težine problema. 

Incident sa podrškom na telefonu biće umanjeno od ukupne nagrade za garanciju za osiguranje softvera.

Ograničena podrška za e-poštu

Podrška za e-poštu dostupna je samo za proizvode i nekritične probleme. Da bi se podneo zahtev za podršku za e-poštu, vaša organizacija mora da ima obavezno pokrivenosti osiguranjem za server i srodni karton.

Odgovori na zahteve za podršku e-pošte dešavaju se tokom radnog vremena za podršku tima koji se mogu nalaziti u drugoj vremenskoj zoni.

Prijavite se u servisni centar za količinsko licenciranje da biste verifikovali vašu pristupačnosti za telefone ili e-poštu podrške u okviru osiguranja softvera.

Ponuda za podršku za aplikaciju upravlja trenutnim uslovima za obezbeđenje i uslovi za Microsoft softver. Uslovi i uslovi se mogu promeniti. Više informacija potražite na listi Microsoft proizvoda i pravima na Microsoft količinskom sistemu.

Konvertovanje x7 incidenata u usluzi Premier

Još resursa

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×