Ovaj članak je namenjen za korišćenje od strane IT stručnjaka. Ako tražite informacije za kućne korisnike, Podrška za Windows 7 će se okončati 14 januara 2020.

Deset godina od prvog izdanja operativnog sistema Windows 7, podrška se bliži kraju 14 januara 2020. Dobijate obaveštenja kao Windows 7 klijent tako da imate dovoljno vremena da se pripremite. Nakon toga Tehnička pomoć i ispravke koje pomažu u zaštiti računara više neće biti dostupne. Ova obaveštenja se povezuju sa informacijama koje mogu da odgovore na pitanja koja možda imate, da vam pomognu da preduzmete preporučene radnje i obezbedite resurse koji će vam pomoći u ovom prelaznom periodu.

Ova obaveštenja su dizajnirana tako da se neće pojavljivati na uređajima u upravljanim organizacijama. Preciznije, obaveštenja su dizajnirana tako da isključuju uređaje koji imaju sledeće karakteristike:

  • Enterprise i serverska izdanja operativnog sistema Windows 7

  • Svako izdanje operativnog sistema Windows 7 iz programa količinskog licenciranja

  • Uređaji spojeni sa domenom

  • Uređaji u kiosk režimu

  • Uređaji koji su prethodno isključili obaveštenja o slobodnoj nadogradnji putem postavki registratora

Kada zatvorite prozor za obaveštenja, on se jednostavno zatvara.

Posjetite podršku za Windows 7 završi da saznate više o tome šta znači kraj podrške i zašto vam je to važno. Takođe, Pronađite resurse koji će vam pomoći da napravite rezervne kopije datoteka i fotografija i da nesmetano koristite novi Windows 10 računar.

Bezbednost na mreži je važna i drago nam je što postavljate to pitanje.

Možete da uporedite ono što vidite na sledećoj slici da biste proverili da li je ona istinski od korporacije Microsoft. Ili, umesto da izaberete obaveštenje, možete da posetite podršku za Windows 7 da biste saznali više o kraju podrške za Windows 7 i šta treba da uradite da biste se spremali.

Kao podsetnik, Microsoft vam nikada neće slati obaveštenje koje vas pita da li želite da nas pozovete ili da direktno traži plaćanje.

Govorili smo sa Windows 7 klijentima i rekli su nam da će im se dopasti nekoliko podsetnika koji su dobili rano obaveštenje. Na osnovu tih povratnih informacija šaljemo podsetnike ne više od jednog puta svakog meseca kada pristupamo ovom važnom "kraju podrške".

Da biste isključili ili onemogućili buduća obaveštenja, izaberite opciju " Ne obaveštavaj me ponovo u donjem levom uglu obaveštenja, a zatim zatvorite prozor.

Napomena

Ne preporučujemo da deinstalirate ispravke 4493132 ili 4524752 zato što će biti ponovo preuzete sledeći put kada uređaj skenira radi ažuriranja.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Unapredite veštine

Istražite obuku >

Prvi nabavite nove funkcije

Pridružite se Microsoft insajdere >

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×