Kada podešavate i koristite Microsoft Teams sastanke i događaje uživo, važno je da budete svesni najboljih praksi kako biste se uverili da je pristupačan za gluve i teško slušanje. Funkcije kao što su uživo naslovi i izbor jasne pozadine važne su za to da bi svi mogli da učestvuju jednako.

U ovoj temi

Omogućavanje uživo natpisa

Microsoft Teams može da otkrije šta je reиeno na sastanku i nudi natpise u realnom vremenu. Live naslovi mogu da čine sastanak u odnosu na učesnike koji su gluvi ili teško saslušanje, osobe sa različit nivo saradnje jezika i učesnici na glasnim mestima tako što će im dati drugi način za praćenje.

Da biste omogućili uživo natpise:

 • Na Microsoft Teams sastanku idite na kontrole sastanka i izaberite Više opcija > uključite Live naslovi (pregled).

 • U uživo događaju, uradite uputstvo dato u organizaciji: podešavanje uživo natpisa.

Više informacija o uživo naslovi potražite u članku Korišćenje uživo natpisa na sastanku timova i koristite Live naslove u uživo događaju.

Izbor jasne pozadine

Ako će se prijavljivanjem učesnika ili izlagača na sastanku ili prisutnima nalaziti potpisivanje, važno je da se uverite da su njihove pozadine čuvene što je moguće jasnije da biste se uverili da su sve pokrete jednostavne. Izbegavajte zamućivanje pozadine, jer to može da učini i zamagljene pokrete ili ometaju jezik tela koji bi pomogao drugima da slede ono o čemu se raspravlja.

Više informacija o promeni ili zamagljena pozadina potražite u članku Promena pozadine sastanka timova.

Najbolje prakse za učesnike

Kada učestvujete u Microsoft Teams sastanku ili uživo događaju sa drugim učesnicima ili prisutnicima koji su gluvi ili nisu saslušali, postoje neki jednostavni saveti koje treba imati na umu kako bi iskustvo bilo pristupačnije, ugodnije i produktivno za sve.

 • Uključi video kada pričamo da biste omogućili učesnicima gluvih da čitaju usne.

  Savet: Da biste uključili ili isključili video, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + O.

 • Privremeno isključite zvuk kada ne pričate da biste izbegli nepotrebne pozadinske zvukove.

  Savet: Da biste preklopili pritisnut taster pritisnut, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + M.

 • Izbegavajte da više osoba prvi put uzme podijum i zvuиno se menja.

 • Identifikujte se pre komentarisanja da biste lakše sledili diskusije bez zvuka.

 • Govorite polako i jasno.

Snimanje i deljenje sastanaka

Zapisivanje sastanka i mogućnost deljenja snimanja je posebno važno, tako da svi učesnici mogu da pregledaju šta je razgovarano i da idu preko određenih segmenata koje su prvi put propustili. Uverite se da bilo koji snimci sastanka ili događaja imaju tačne i vremenske sinhronizovane natpise.

Više informacija o snimanju sastanaka i događajima potražite u članku snimanje sastanka u timovima i Upravljanje snimanjem događaja uživo i izveštaja u timovima.

Takođe pogledajte

Podrška za pristupačnost za Microsoft Teams

Tasterske prečice za Microsoft Teams

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×