Neke verzije sistema Windows 10 prikazuju obaveštenje za instaliranje najnovije verzije

Verzije sa pomoćnikom za automatsko ažuriranje

Ako trenutno imate Windows 10 verziju 1507, verziju 1511, verziju 1607, verziju 1703, verziju 1709 ili verziju 1803, možete očekivati da ćete dobiti obaveštenje u kojem je navedeno da vaš uređaj mora da ima instalirana najnovija bezbednosna ažuriranja i zatim nudi ažuriranje vašeg uređaja.

Dijalog verzije 1809 za Windows 10 koji obaveštava korisnika „Ažurirajte na najnoviju verziju operativnog sistema Windows 10“

Da biste proverili vašu verziju operativnog sistema Windows 10, u polju za pretragu na traci zadataka upišite winver, a zatim izaberite stavku Winver da biste otvorili stavku Osnovni podaci o operativnom sistemu Windows. Da biste saznali kako da ažurirate na najnoviju verziju operativnog sistema Windows ili saznate više o statusu „prestanak pružanja usluge” za ove verzije sistema Windows 10, pogledajte članak često postavljana pitanja.

Napomena

Nakon što dobijete obaveštenje o ažuriranju, obavezno ostavite računar uključen dok se preuzimanje ne završi. Ponovo pokrenite računar kada se to od vas zatraži.

Ovo obaveštenje o ažuriranju se takođe nudi direktno klijentu usluge Windows Update za neke uređaje, na kojima nisu instalirana najnovija ažuriranja.

Odgovor na obaveštenje

Preporučujemo ažuriranje svih ovih ranijih verzija na Windows 10 verzija 1809 da biste nastavili da primate bezbednosna i kvalitativna ažuriranja, osiguravajući zaštitu od najnovijih sigurnosnih pretnji.

Windows 10 verzija 1507, verzija 1511, verzija 1607 i verzija 1703 trenutno je u režimu prestanka pružanja usluge. To znači da uređaji sa ovim operativnim sistemima više ne primaju mesečna ažuriranja sigurnosti i kvalitativne ispravke, koje sadrže zaštitu od najnovijih sigurnosnih pretnji.

Windows 10 verzija 1709 i verzija 1803 još uvek nisu u režimu prestanka pružanja usluge. Ako se instalacija zaustavi pre završetka, pogledajte članak Rešavanje problema prilikom ažuriranja sistema Windows 10. Ako želite da dobijate informacije o eventualnim kodovima grešaka koje se pojavljuju, pogledajte članak Pomoć kod ažuriranja sistema Windows 10 i instalacione greške.

Takođe možete da Prosledite greške kod ažuriranja sistema Windows 10 koristeći čvorište za povratne informacije da biste zatražili smernice za ažuriranje ili da se obratite članu našeg tima za podršku.

Sprečavanje obaveštenja

Ako je ažuriranje 4023814 navedeno u delu Prikaži istoriju instaliranih ažuriranja ili je pomoćnik ažuriranja sistema Windows 10 prikazan u delu Programi i funkcije, na vašem računaru je već instalirano ažuriranje 4023814 ili samostalna verzija pomoćnika za ažuriranje sistema Windows 10. Možete da deinstalirate pomoćnika za ažuriranje sistema Windows 10 pokretanjem sledeće komande. Može potrajati nekoliko minuta dok se proces deinstalacije ne dovrši.

C:\Windows10Upgrade\Windows10UpgraderApp.exe /ForceUninstall

U suprotnom, možete da suzbijete obaveštenje ručnim brisanjem sledećih fascikli:

  • C:\Windows\Updateassistant

  • C:\Windows10upgrade

Ako ne možete da uklonite ove fascikle, pokrenite Upravljač zadacima (taskmgr.exe), i završite proces UpdateAssistant.exe i proces Windows10UpgraderApp.exe. Zatim možete da pokušate da ponovo izbrišete fascikle.

Ako ste klijent usluge Windows Update za preduzeća i želite da sprečite ažuriranje funkcija, pogledajte odeljak Postavljanje ažuriranja pomoću usluge Windows Update za preduzeća.

Poznati problemi

Simptomi

Rešenje

U avgustu 2018, usluga Windows Update je instalirala ažuriranje 4023814, pošto smernica Dozvoli telemetriju grupe za uređaje usluge Windows Update za preduzeća nije instalirana od strane servisa Windows Update.

Problem je već rešen. Možete blokirati otkrivanje ažuriranja 4023814 tako što ćete postaviti pravilo Izabrati kada verzija za pregled i ažuriranje funkcija budu primljene. Pogledajte članak Primena ažuriranja pomoću usluge Windows Update za preduzeća za više informacija.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×