Simptomi

 1. OLE DB dobavljač mašine Access baze podataka ne pojavljuje se na listi svojstava prozora Veze sa podacima prilikom uspostavljanja veze sa radnjama baze podataka.

 2. Prilikom direktnog korišćenja niske veze korisnici mogu dobiti sledeću grešku:Can’t connect to data source The ‘Microsoft.ACE.OLEDB.1x.0.’ provider is not registered on the local machine.

Uzrok

Do ove greške može da došlo zato što odgovarajući 64-bitni upravljački program nije instaliran na vašem računaru. Imajte na Power Automate Desktop da je Power Automate Desktop arhitektura zasnovana na 64-bitnim arhitekturama i da je zato kompatibilna samo sa 64-bitnim upravljačkim programima baze podataka.

Rezolucija

Proverite da li na računaru imate instaliran 64-bitni upravljački program Access baze podataka tako što ćete otvoriti ODBC Data Source Administrator (64-bitnu) aplikaciju u prozorima, a zatim karticu Upravljački programi. Ako na listi ne vidite "Microsoft Access upravljački program", uverite se da ste 64-bitnu verziju preuzeli i instalirali iz alatke Microsoft Access Database Engine 2016 Redistributable ili Microsoft Access Database Engine 2010 Redistributable.

Ako imate instalirane 32-bitne Kancelarija na windows računaru i ne možete da izvršite nadogradnju na 64-bitnu verziju programa Kancelarija, nastavite da čitate ostatak članka.  

Pratite korake u nastavku da biste na računaru imali i 32-bitne i 64-bitne Access upravljačke programe:

 1. Deinstalujte sve verzije programa Access sa računara.

 2. Idite u uređivač registratora na radnoj površini (možete da ga potražite na traci za pretragu) i da odete na obe putanje ispod ako postoje:

  1. "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\14.0\Common\FilesPaths"

  2. "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Common\FilesPaths"

 3. Proverite da li je ključ registratora "mso.dll" prisutan i na gorenavedenim putanjama. Ako ima ključa, to znači da niste deinstalali sve upravljačke programe. Proverite upravljačke programe u sistemu i deinstalujte sve upravljačke programe za pristup i potvrdite putanje uređivača registratora pomenute u 2. koraku.

 4. Sada preuzmite novu verziju mašine Microsoft Access baze podataka sa zvanične veb lokacije Korporacije Microsoft i instalirajte 64-bitni upravljački program pomoću komandne linije (CMD) sa komandnom komandom AccessDatabaseEngine_x64.exe/passive za 2010. koju može ponovo da se distribuciji ili AccessDatabaseEngine_x64.exe /quiet za 2016. godinu.

 5. Vratite se u uređivač ključa registratora i izbrišite ključ registratora "mso.dll" i njegovu vrednost na sledećim putanjama: 

  1. Ako ste instalirali mašinu MS Access baze podataka 2010, idite na: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\14.0\Common\FilesPaths"

  2. Ako ste instalirali MS Access mašinu baze podataka 2016, idite na: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Office\16.0\Common\FilesPaths"

 6. Napoko, instalirajte 32-bitni upravljački program pomoću komandne linije (CMD) sa komandnom AccessDatabaseEngine.exe/passive za ponošenje distribucije ili komandne komandeAccessDatabaseEngine.exe /quiet 2016 za 2016. godinu. Ovo će omogućiti da i 32-bitni i 64-bitni upravljački programi postoje na vašem računaru.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×