Prijavite se pomoću Microsoft naloga
Prijavite se ili kreirajte nalog.
Zdravo,
Izaberite drugi nalog.
Imate više naloga
Odaberite nalog pomoću kojeg želite da se prijavite.

Simptome

Tok radne površine nije uspeo sa kodom greške "NoCandidateMachine" ili detaljima greške "Nije pronađen nijedan računar koji može da pokrene tok radne površine".

Izazvati

Kada nema dostupnih mašina, Power Automate će kreirati red za čekanje tokova radne površine koji čekaju na pokretanje. Kada računar bude dostupan, sledeći pokreni tok radne površine biće izabran na osnovu prioriteta i vremena zahteva. Ako nijedan računar nije dostupan nakon tri sata od zahtevanog, tok radne površine će isteći i neće uspeti uz grešku "NoCandidateMachine".

Kao što je pomenuto u poruci o grešci, ova greška znači da organizator nije mogao da pronađe dostupan računar za pokretanje toka radne površine. Do ove greške dolazi pre početka izvršavanja toka radne površine. Dešava se kada je tok radne površine u redu više od ograničenja vremenskog ograničenja (3 časa), što može da se dogodi iz nekoliko razloga. 

Rezoluciju

Ovaj kôd greške obično dolazi sa kodom pod-greške. Evo rešenja za najčešće:

  • SessionExistsForTheUserWhenUnattended – to znači da pokušavate da pokrenete tok radne površine bez nadzora na ciljnom računaru gde je korisnik koristio vezu toka radne površine prijavljen. Sesija treba da se odjavi (zaključana sesija će dovesti do ove greške). Proverite da niste prijavljeni pomoću istog korisnika na računaru.

  • NoUnlockedActiveSessionForAttended – najčešći način da dobijete ovu grešku jeste kada pokušate da pokrenete tok radne površine na ciljnom računaru koji je zaključan ili bez prijavljenog korisnika. Ovu grešku možete da dobijete i kada se Windows korisnik kod kojih ste trenutno prijavljeni na ciljnom računaru ne podudara sa korisnikom koji ste uneli u vezu. Prisutni tokovi radne površine mogu da se izvrše samo ako je računar otključan u sesiji gde se trenutni korisnik podudara sa onom iz veze toka radne površine. Proverite akreditive koji se koriste u vezi i uverite se da su oni koji se koriste u otključanim sesijama.

  • UIFlowAlreadyRunning – do ovoga dolazi prilikom pokretanja toka radne površine bez nadzora. Do ove greške dolazi kada se dostigne broj ograničenja broja aktivnih sesija na računaru ili kada pokušate da otvorite sesiju za korisnika koji je već prijavljen.

U slučaju da kôd potfascikla nije obezbeđen, biće potrebno nekoliko provera.

  • Mašina ili svi mašine u grupi mašina su van mreže. Pokrenite računar i uverite se da je Power Automate Desktop ispravno instaliran i da li može da komunicira sa internetom.

  • Grupa mašina je prazna. Uverite se da grupa računara sadrži najmanje jedan računar pre nego što mu dodelite pokretanje toka radne površine.

  • Računar ili svi mašine u grupi mašina su neprekidno zauzeti. Mašine nisu vremenom pokupile tok radne površine. To je verovatno zbog činjenice da dodeljeni računarski resursi nisu dovoljno razmere da bi ispunili zahtev toka posla. Dodavanje još mašina bi pomoglo u distribuiranju radnog prostora.

  • Nije moguće uspostaviti vezu sa računarom zbog problema sa mrežom (uključujući proxy ili zaštitni zid). Obratite se IT administratoru da biste se uverili da su vaše mašine dostupne na očekivani način.

  • Problem je prolazan. Promena smernica za ponovni pokušaj u postavkama radnji može da pomogne.

  • Računar ili svi računari u grupi mašina ne mogu da se povežu sa tokom radne površine. Uverite se da ne pokušavate da pokrenete tok bez nadzora u grupi u kojoj su prijavljene sve mašine ili pokušavate da pokrenete tok prisutnog u grupi gde su sve mašine odjavljene.

  • Maљina viљe nije iskorišćena. Dodajte novi računar, a zatim ažurirajte veze toka radne površine u toku oblaka da biste koristili novi računar.

U događaju da imate rezervnu kopiju tokova radne površine u redu za pokretanje zbog jednog od gorenavedenih razloga, možete masovno da otkažete tok radne površine tako što ćete otkazati pokretanje nadređenog toka u oblaku pomoću radnje Otkazivanje izvršavanja nadređenog toka na stranici Pokretanje toka radne površine. Kada problem sa računarom bude rešen, možete ponovo da pokrenete te tokovi oblaka.

Da li vam je potrebna dodatna pomoć?

Želite još opcija?

Istražite pogodnosti pretplate, pregledajte kurseve za obuku, saznajte kako da obezbedite uređaj i još mnogo toga.

Zajednice vam pomažu da postavljate pitanja i odgovarate na pitanja, dajete povratne informacije i čujete mišljenje od stručnjaka sa bogatim znanjem.

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom jezika?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×