Office aplikacije prikazuju pogrešnu veličinu ili mutno na spoljnim monitorima

Poslednji put redigovan: 10/12/2018

Ranije u 2017, Microsoft je objavio ispravke povezane sa adresom PowerPoint i Skype za posao je pogrešna veličina. Pogledajte članak pomoć PowerPoint i Skype za posao prikazuju pogrešnu veličinu na spoljnim monitorima za informacije o tim ispravkama.

Međutim, možda i dalje imate mutan tekst u Office aplikacijama kada imate više monitora, a spoljni monitor ima različitu rezoluciju ekrana od primarnog monitora.

Microsoft je upoznat sa problemom i aktivno radi na poboljšavanju podrške za više monitora u Office za Microsoft 365 pretplatnika i Office 2016 kliknite na dugme Uključi instalacije. Ova poboljšanja zahtevaju ispravku za Windows 10 godišnjicu (verzija 1607) ili noviju.

Dostupnost Office ispravki sa poboljšanom podrškom za više monitora

Office aplikacija

Dostupnost

Potrebna je verzija sistema Office *

Word

Poboljšanja već objavljena

Verzija 1803. Objavljeno 2018.

Excel

Poboljšanja već objavljena

Verzija 1806. Objavljeno 2018. 

PowerPoint

Poboljšanja već objavljena

Verzija 1803. Objavljeno 2018.

Outlook

Poboljšanja objavljena na mesečni i polugodišnjem kanalu (usmereni)

Verzija 1808. Objavljeno 5 septembra, 2018

Skype za posao

Poboljšanja već objavljena

Verzija 1804. Pušten 2018

Teams

Poboljšanja već objavljena

Objavljeno 2018

Visio

Preview dostupan svim Office Insiderima

Verzija 1712. Objavljeno 17 januar, 2018

* Ova poboljšanja zahtevaju ispravku za Windows 10 godišnjicu (verzija 1607) ili noviju. 

Da biste videli ova poboljšanja čim budu dostupni, postanite Office Insider. Insajderi su Microsoft 365 pretplatnici koji ranije vide nove funkcije svakog meseca i pomažu u sistemu Office Team.

Privremena rešenja

Ako koristite Office aplikaciju u kojoj poboljšanja još nisu dostupna, ova zaobilazna rešenja mogu vam pomoći:

  • Nadogradnja na najnoviju verziju operativnog sistema Windows :   Windows verzija 1803 predstavila je novu funkciju koja može da reši nejasne aplikacije na primarnom monitoru (moraćete ponovo da pokrenete aplikaciju nakon povezivanja ili obustavljanje monitora). Pogledajte članak popravljanje aplikacija koje se pojavljuju mutno u operativnom sistemu Windows 10 za više detalja o tome kako se omogućava ova funkcija. Više informacija o ažuriranju operativnog sistema Windows 10 potražite u članku ažuriranje operativnog sistema Windows 10.

  • Odjavite se iz operativnog sistema Windows:   Ako aplikacije budu zamagljene posle povezivanja ili prekida monitora, prilazaili otklanjanjem laptopa ili promenom podešavanja skale postavki ekrana, odjavljivanje iz operativnog sistema Windows može to da popravi. Aplikacije na primarnom monitoru trebalo bi da budu bolje posle prijavljivanja.

  • Prilagodite postavke ekrana:   Otvaranje postavki ekrana (Start meni > postavkama > sistema). Zatim potražite "promenite veličinu teksta, aplikacija i drugih stavki" i podesite ga za svaki monitor tako da svi monitori koriste istu postavku. Možda ćete želeti da probate nekoliko postavki da biste videli šta vam najbolje stoji. Na primer, ako je preporučena Vaga za vaš primarni monitor 150%, a preporučuje se za sekundarni 100 monitor, preporučuje se da podesite oba na 125%. Moraćete da se odjavite, a zatim da se ponovo prijavite da biste dobili najbolje rezultate.

  • Prebacite Office u optimizovanje za režim kompatibilnosti . Idite na stavke > Opcijedatoteke > Opšte i u odeljku Opcije korisničkog interfejsa potražite kada koristite više opcija prikaza . Više informacija potražite u članku: Office podrška za prikaze visoke definicije.

Predstojeća poboljšanja

Evo tri termina koji opisuju kako aplikacija prilagođava da bi prikazala rezolucije na drugim ekranima:

Pojam

Opis

Razmjeranje nesvesna

Aplikacija može da se samo razmere na ekranu niske rezolucije.

Svestan sistem

Kada se otvori aplikacija, aplikacija se sama podešava na osnovu rezolucije ekrana osnovnog ekrana. Ako postoje dodatni ekrani (koji imaju različita rešenja) povezani sa sistemom, Windows prikazuje aplikaciju za podešavanje tih ekrana.

Po monitoru – svestan

Aplikacija se dinamički podešava na rezoluciju za prikaz svakog povezanog ekrana.

Microsoft radi na tome da se Office aplikacije kontrolišu po monitoru, tako da je tekst u tim aplikacijama hrskav bez obzira na rezoluciju monitora. Zbog rasprostranljivosti promena koje su uključene u to, Office će moći da distribuira poboljšanja u vezi sa monitorom Microsoft 365 pretplatnicima i Office 2016 izaberite stavku instalacije.Office 2016 MSI instalacije ne mogu da prime ova poboljšanja.

Da biste videli ova poboljšanja čim budu dostupni, postanite Office Insider. Insajderi su Microsoft 365 pretplatnici koji ranije vide nove funkcije svakog meseca i pomažu u sistemu Office Team.

Takođe pogledajte

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×