Omogućavanje vođenja evidencije u serverskoj aplikaciji Internet Information Services (IIS)

Preporučujemo da svi korisnici nadograđuje Microsoft Internet Information Services (IIS) verzija 7,0 koja radi na sistemu Microsoft Windows Server 2008. IIS 7,0 znatno povećava bezbednost Veb infrastrukture. Za više informacija o temama vezanim za IIS bezbednost posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

Više informacija o dodatnoj komponenti IIS 7.0 potražite na sledećoj Microsoft veb lokaciji:

Informacije o unutrašnjoj podršci korporacije Microsoft

Greška #: 21180 (održavanje sadržaja)

UVOD

Ovaj članak sa postepenim koracima opisuje kako se omogućava vođenje evidencije za Veb lokacije ili FTP lokacije u Microsoft Internet Information Services (IIS) 6,0, u serverskoj aplikaciji IIS 5,0 i IIS 4,0. Možete da konfigurišete svoju Web lokaciju ili FTP lokaciju da biste zapisali stavke evidencije koje se generišu iz aktivnosti korisnika i iz aktivnosti servera. Podaci o evidenciji mogu vam pomoći da kontrolišete pristup sadržaju, odredite popularnost sadržaja, isplanirate bezbednosne zahteve i rešite probleme potencijalnih Web lokacija ili FTP lokacija. Na primer, možete da koristite datoteke evidencije da biste lakše utvrdili da li je došlo do bezbednosnog događaja. Podaci u zapisničke datoteke mogu da obezbede informacije o izvoru napada. IIS može da sačuva datoteke evidencije u različite formate datoteka. Kada omogućite vođenje evidencije, možete da navedete format datoteke koji želite da koristite. Po podrazumevanoj vrednosti, IIS koristi datoteku "W3C prošireni format datoteke evidencije". Uobičajeno je da se format datoteke W3C evidencije koristi kao željeni tip evidencije. Ovaj format evidencije vam omogućava da konfigurišete mnogo proširenih atributa koji su korisni za analiziranje bezbednosti.

Prilagođavanje podataka

Možete da prilagodite podatke koji su evidentirani za datoteke evidencije koje koriste format datoteke W3C proširene evidencije. Da biste prilagodili podatke, izaberite svojstva koja želite i izostavite svojstva koja ne želite. Možda ćete želeti da izaberete sledeća svojstva prilikom prilagođavanja datoteka proširenog formata datoteke za evidenciju:

 • IP adresa klijenta Ovo je IP adresa klijenta koji pristupa serveru. Obratite pažnju na to da ako se Web proxy računar nalazi ispred servera na kojem je pokrenut IIS, IP adresa proxy servera može da se pojavi u okviru za IP adresu klijenta .

 • Korisničko ime Ovo je ime korisnika koji pristupa serveru. Ako je anonimna potvrda identiteta konfigurisana, umesto korisničkog imena se evidentira crtica (-).

 • Metod To je akcija koju klijent pokušava da obavi. Na primer, radnja može biti komanda " Preuzmi " ili komanda " Proknjiži ".

 • URI Stem Ovo je resurs na serveru na kojem je pokrenut IIS kojem korisnik pokušava da pristupi. Na primer, resurs može biti HTML stranica, grafika, CGI program ili skripta.

 • Status protokola Ovo je status radnje u HTTP terminima. Ovo je predstavljeno kod broja.

 • Win32 status Ovo je status radnje u Win32 uslovima koda. Prijavljeni su brojevi grešaka. Na primer, greška 5 znači da je pristup odbijen. Da biste procenili poruke o greškama, u komandnoj liniji otkucajte grešku " net helpmsg ", a zatim pritisnite taster ENTER.

 • Korisnički agent Ovo je ime Web pregledača koji pristupa serveru.

 • IP adresa servera Ovo je IP adresa virtuelnog servera na kome je kreirana stavka evidencije. Ova opcija je korisna ako imate više virtuelnih servera na istom računaru, a više virtuelnih servera koristi različite IP adrese.

 • Port servera Ovo je broj porta virtualnog servera koji prima zahtev klijenta. Ova opcija je korisna ako imate više virtuelnih servera na istom računaru, a više virtuelnih servera koristi različite IP adrese.

Omogućavanje i konfigurisanje vođenja evidencije u aplikaciji Internet Information Services (IIS)

Da biste omogućili i konfigurisali vođenje evidencije za Web lokaciju ili za FTP lokaciju u serverskoj aplikaciji IIS, sledite ove korake:

 1. Pokrenite Internet Information Services (IIS) Manager.

 2. Razvijte ime servera, a zatim proširite Web lokacije ili FTP lokacije. Kliknite desnim tasterom miša na Web lokaciju ili na FTP lokaciju gde želite da omogućite vođenje evidencije, a zatim izaberite stavku Svojstva.

 3. Izaberite karticu Web lokacije ili izaberite karticu FTP lokacije .

 4. Kliknite da biste potvrdili izbor u polju za potvrdu Omogući vođenje evidencije .

 5. U okviru Active format evidencije izaberite format koji želite da koristite.

 6. Izaberite stavku Svojstva, a zatim navedite željene postavke. Na primer, ako koristite W3C prošireni format datoteke evidencije, sledite ove korake:

  1. Ako koristite IIS 6,0, izaberite karticu " Opšte ". Ako koristite IIS 5,0 ili IIS 4,0, izaberite karticu " Opšte svojstva ". Precizirajte raspored koji želite da koristite za kreiranje novih datoteka za evidenciju. Na primer, da biste svakog dana kreirali novu datoteku evidencije, kliknite na dugme " dnevno".

  2. Ako želite da koristite lokalno vreme, kliknite da biste izabrali Koristi lokalno vreme za imenovanje datoteka i polje za potvrdu "prevreme". Napomena Ponoć lokalna vremena se koristi za sve formate datoteka evidencije osim W3C proširenog formata datoteke evidencije. W3C prošireni format datoteke evidencije podrazumevano koristi Ponoćno univerzalno vreme (Griničko vreme). Da biste koristili Ponoćno vreme lokalnog vremena, potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi lokalno vreme za imenovanje datoteka i zbirne ime .

  3. Ako koristite IIS 6,0, izaberite karticu " Više opcija ". Ako koristite IIS 5,0 ili IIS 4,0, izaberite karticu " proširena svojstva ".

  4. Precizirajte opcije koje želite. Na primer, Navedite svojstva koja su navedena u odeljku "Prilagođavanje podataka". Kliknite na dugme u redu.

  5. Kliknite na dugme U redu.

Za dodatne informacije o konfigurisanju vođenja evidencije u serverskoj aplikaciji IIS 6,0, pogledajte temu "aktivnost lokacije evidentiranja" u IIS 6,0 dokumentaciji. Da biste pogledali IIS 6,0 dokumentaciju, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

Za dodatne informacije o formatu W3C proširene datoteke evidencije pogledajte W3C radnu verziju WD-LOGFILE-960323 specifikaciju. Da biste to uradili, posetite sledeću Web lokaciju World Wide Web konzorcijuma (W3C):

Za dodatne informacije o prijavljivanju u serverskoj aplikaciji IIS 6,0 kliknite na sledeće brojeve članaka da biste videli članke u Microsoft bazi znanja:

IIS 6,0 dokumentacija upravljanja evidencijom

Konfigurisanje vođenja evidencije Web lokacija u sistemu Windows Server 2003 Za dodatne informacije o konfigurisanju vođenja evidencije u serverskoj aplikaciji IIS 5,0, pogledajte temu "aktivnost lokacije evidentiranja" u odeljku "administracija servera" u poglavlju "administriranje" u okviru IIS 5,0 dokumentacije. Da biste pogledali IIS 5,0 dokumentaciju, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

Za dodatne informacije o prijavljivanju u serverskoj aplikaciji IIS 5,0 kliknite na sledeće brojeve članaka da biste videli članke u Microsoft bazi znanja:

Kako da prikažete i izvestite iz datoteka za evidenciju

Konfigurisanje ODBC prijavljivanja u serverskoj aplikaciji IIS  

Odricanje odgovornosti za kontakt nezavisnog proizvođača

Microsoft obezbeđuje kontakt informacije samostalnih proizvođača da bi vam pomogao da pronađete dodatne informacije o ovoj temi. Ove kontakt informacije mogu da se promene bez obaveštenja. Microsoft ne garantuje tačnost kontakt informacija drugih proizvođača.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×