Opciju za onemogućavanje izvršenja VBScript u programu Internet Explorer za Internet zonu i Zona ograničenih lokacija

Rezime

Nova URL adresa akcije, URLACTION_ALLOW_VBSCRIPT_IE (140 C), omogućava VBScript izvršavanja politike da se podesi po Sigurnosnu zonu ili Predložak Zone bezbednosti. Možete navesti sledeće vrednosti za ovu radnju URL adresa:

Omogućeno (podrazumevana postavka)

URLPOLICY_ALLOW

Onemogućeno (preporučena postavka za Internet zonu, Zona ograničenih lokacija i visoko i srednje-visok sigurnosnu zonu Predlošci)

URLPOLICY_DISALLOW

Upitaj

URLPOLICY_QUERY


Ovaj članak opisuje tri metode za onemogućavanje izvršenja VBScript u programu Internet Explorer za Internet zonu i Zona ograničenih lokacija.

Napomena

Da biste koristili URL radnju koja je opisana u ovom članku, morate imati Windows Update tvorci 10 ili u aprilu kumulativnu bezbednosnu ispravku za Internet Explorer instaliran.

Microsoft lako popraviti rešenje

Kliknite na vezu za lako popraviti , kliknite na dugme Pokreni u dijaloškom okviru Preuzimanje datoteke , a zatim sledite korake u čarobnjaku za lako popraviti .

Izaberite ovaj lako popraviti da onemogućite VBScript u Internet Explorer 11 za Internet zonu i Zona ograničenih lokacija.

Napomena

Nakon primjene ovog lako popraviti, Internet Explorer neće se pokrenuti VBScript sa Web lokacija koje koriste Internet Explorer zastarelih dokument režima (Internet Explorer 10 i ranijim verzijama), a koji se nalaze u Internet zoni ili Zona ograničenih lokacija.

Izaberite ovaj lako popraviti za vraćanje VBScript u Internet Explorer 11 za Internet zonu i Zona ograničenih lokacija.

Za više informacija o korištenju lako popraviti rešenja, vidim Kako se koristi Microsoft rešenja lako popraviti.

Postavke registratora

Važno
Pažljivo sledite korake u ovom odeljku. Može doći do ozbiljnih problema ako pogrešno izmenite registrator. Ranije si menjate, sigurnosne kopije registra za vraćanje u prethodno stanje u slučaju da dođe do problema.

Da biste ručno uređivanje registratora i onemogućite VBScript pogubljenje u programu Internet Explorer za Internet zonu i Zona ograničenih lokacija, sledite ove korake:

 1. Kliknite na dugme Start > Pokreni, otkucajte regedt32 ili regedit, a zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Da biste onemogućili VBScript pogubljenje u Internet zoni, Pronađite sljedeći registarski podključ u alatki "Uređivač registratora":

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\3\140C

  Da biste onemogućili VBScript pogubljenje u Zona ograničenih lokacija, Pronađite sljedeći registarski podključ u alatki "Uređivač registratora":

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\4\140C

 3. Kliknite desnim tasterom miša na odgovarajući potključ registratora, a zatim Modify.

 4. U dijalogu Uređivanje DWORD vrednost (32-bitni) , upišite 3.

 5. Kliknite na OK, a zatim ponovo pokrenite Internet Explorer.

Napomena

Nakon primjene ove postavke, Internet Explorer neće se pokrenuti VBScript sa Web lokacija koje koriste Internet Explorer zastarelih dokument režima (Internet Explorer 10 i ranijim verzijama), a koji se nalaze u Internet zoni ili Zona ograničenih lokacija. Da biste vratili VBScript pogubljenje u sigurnosnu zonu, postavite vrijednost za odgovarajući potključ registra na 0i ponovo pokrenite Internet Explorer.

Postavke pravila grupe

Enterprise korisnike možete da koristite postavke pravila grupe da biste onemogućili VBScript pogubljenje u programu Internet Explorer za Internet zonu i Zona ograničenih lokacija. Da biste to učinili, slijedite ove korake:

 1. Upravljanje smernicama grupe otvoreno.

 2. Izaberite Objekat smernica grupe (GPO), kliknite desnim tasterom miša i izaberite stavku Uredi.

 3. U program Group Policy Management Editor, potražite postavke za Internet zonu i Zona ograničenih lokacija pomoću sljedeće staze:

  Da biste onemogućili VBScript pogubljenje u Internet zoni, idite na sljedeću postavku u Group Policy Management Editor:

  Konfiguracija računara > Administrativni predlošci > Windows komponente > Internet Explorer > Internet kontrolna tabla > sigurnost stranica > Internet zona

  Da biste onemogućili VBScript pogubljenje u Zona ograničenih lokacija, idite na sljedeću postavku u Group Policy Management Editor:

  Konfiguracija računara > Administrativni predlošci > Windows komponente > Internet Explorer > Internet kontrolna tabla > sigurnost stranica > Zona ograničenih lokacija

 4. Dvaput kliknite i uredite postavku VBScript dozvoli pokretanje programa Internet Explorer .

 5. Kliknite na dugme omogućeno da biste omogućili politika.

 6. U okviru politike Opcije, izaberite Onemogući sa liste.

 7. Kliknite na OK.

Napomena

Administratori treba da se uverite da ova pravila grupe na odgovarajući način primenjuje povezivanjem GPO odgovarajuće organizacione jedinice ( )OU) u svom okruženju. Nakon što primijenite ovu polisu, Internet Explorer neće se pokrenuti VBScript sa Web lokacija koje koriste Internet Explorer zastarelih dokument režima (Internet Explorer 10 i ranijim verzijama), a koji se nalaze u Internet zoni ili Zona ograničenih lokacija. Ako onemogućite ili ne konfigurišete ovu postavku pravila grupe, VBScript se pokreće bez ikakve interakcije u navedenoj zoni.


Za više informacija o ovom postavkom smernica grupe, pogledajte Nove postavke smernica grupe za Internet Explorer.

Da biste preuzeli Administrativni predlošci, vidim Administrativni predlošci (.admx) za Windows Update za kreatore 10.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×