Opis granica podrške za aktivni imenik preko NAT-a

Informacije o unutrašnjoj podršci korporacije Microsoft

Greška #: 123807 (održavanje sadržaja)

Rezime

Prevođenje mrežne adrese (NAT) je izbor mrežnih tehnika koje mijenjaju informacije o adresama mrežnog saobraćaja dok su u tranzitu kako bi se uklonili detalji o mreži koja se nalazi na koje potiču. Ovo najčešće obavlja mrežni uređaji i namenjen je jednostavno omogućavanje jednostavnog korišćenja šema za privatnu mrežnu adresu, a ponekad i manje od idealne mere bezbednosti. Kontroler domene (DC)-to-DC komunikacija i komunikacija klijenta-to-DC preko NAT-a je scenario koji se često susreće sa klijentima u slučaju spajanja i nabavke. Jedna od potrebnih usluga prilikom povezivanja mreža dve kompanije je potvrda identiteta, autorizacija i usluga direktorijuma koju nudi aktivni direktorijum. nema dokaza koji ukazuju na to da je podešavanje NAT Cross-šume na taj način potrebno uništiti DC-to-DC komunikacija ili komunikacija klijenta-to-DC-a. Microsoft nije testirao ovaj scenario sa aktivnim direktorijumom i drugim tehnologijama koje su povezane sa aktivnim direktorijumom. Primeri drugih tehnologija uključuju Kerberos protokol ili DFS.

Više informacija

Microsoft naredba u vezi sa aktivnim direktorijumom preko NAT-a je:

  • Microsoft nije testirao aktivni direktorijum preko NAT-a.

  • Ne preporučujemo aktivni direktorijum preko NAT-a.

  • Podrška za pitanja vezana za aktivni direktorijum preko NAT-a biće veoma ograničena i dostići će granice komercijalno razumnih napora vrlo brzo.

Ako ste zaduženi za konfigurisanje mreže pomoću NAT-a i planirate da pokrenete bilo koju Microsoft Server Solution (uključujući aktivni direktorijum) preko NAT-a, obratite se tehničkoj podršci korporacije Microsoft za korisnike koristeći željeni pristup ili posetu:

Pored toga, možete da kontaktirate Microsoft konsalting Sevices. ne postoji eksplicitna ili implicitna garancija da će, nakon bilo koje obezbeđene smernice, raditi u svakom datom scenariju zato što je netestiran. Timovi za podršku radiće na pitanjima koja nastaju od korišćenja obezbeđenog uputstva do granica komercijalno razumnih napora. Jedina konfiguracija sa NAT-om koji je testirala korporacija Microsoft pokreće klijent na privatnoj strani NAT-a i ima sve servere koji se nalaze na javnoj strani NAT-a. NAT bi takođe funkcionisao kao DNS server.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×