Pokušavam da instaliram Windows 10 na novi uređaj

Ako koristite digitalnu licencu povezanu sa Microsoft nalogom, možete da pokrenete instalacioni program i preskočite opciju šifre proizvoda tako što ćete izabrati da nemam šifru proizvoda. Kada se prijavite pomoću Microsoft naloga i povežete se sa Internetom, na kraju ćete biti aktivirani. Možda će biti potrebno malo vremena da se kasnije vratite.

Ako još uvek niste aktivirali, pokušajte da koristite alatku za rešavanje problema sa aktivacijom da biste ponovo aktivirali Windows 10.

Da biste koristili alatku za rešavanje problema sa aktivacijom:

  1. Prijavite se kao administrator. Više informacija potražite u članku Kreiranje lokalnog korisničkog ili administratorskog naloga u operativnom sistemu Windows 10

  2. Kliknite na dugme Start , a zatim izaberite stavku postavke > Ažuriraj & Security > aktivacija > Rešavanje problema . Alatka za rešavanje problema će prikazati da Windows ne može da se aktivira na uređaju.

    Otvaranje postavki aktivacije

  3. Izaberite stavku promenio sam hardver na ovom uređaju, a zatim kliknite na dugme dalje.

  4. Unesite povezani Microsoft nalog i lozinku, a zatim izaberite stavku Prijavi se. Alatka za rešavanje problema će funkcionisati samo sa povezanim Microsoft nalogom.

  5. Sa liste uređaja koji su povezani sa Microsoft nalogom, potvrdite izbor u polju za potvrdu pored ovog uređaja koji trenutno koristim. 

  6. Izaberite stavku Aktiviraj.

Ako ne vidite uređaj koji koristite na listi rezultata, uverite se da ste se prijavili pomoću istog Microsoft naloga koji ste povezali sa Windows 10 digitalnim licencom na uređaju.

Da li ste mogli da aktivirate Windows 10?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×