Ako koristite digitalnu licencu povezanu sa Microsoft nalogom, možete da pokrenete instalaciju i preskočite opciju šifre proizvoda tako što ćete izabrati stavku Nemam šifru proizvoda. Kada se prijavite pomoću Microsoft naloga i povežete sa internetom, na kraju ćete biti aktivirani. Proverite ponovo kasnije jer može potrajati.

Ako i dalje niste aktivirani, pokušajte da koristite alatku za rešavanje problema sa aktivacijom da biste ga ponovo Windows 10.

Da biste koristili alatku za rešavanje problema sa aktivacijom:

  1. Prijavite se kao administrator. Više informacija potražite u članku Kreiranje lokalnog korisničkog naloga ili administratorskog naloga u Windows 10. 

  2. Kliknite na taster Start, a zatim izaberite stavku Postavke > Ažuriraj & Za > aktivaciju > Rešavanje problema. Alatka za rešavanje problema će Windows može da se aktivira na uređaju.

    Otvorite postavke za aktivaciju

  3. Izaberite nedavno sam promenio hardver na ovom uređaju, a zatim izaberite Dalje.

  4. Unesite povezani Microsoft nalog i lozinku, a zatim izaberite stavku Prijavi se. Alatka za rešavanje problema će raditi samo sa povezanim Microsoft nalogom.

  5. Na listi uređaja koji su povezani sa Microsoft nalogom potvrdite izbor u polju za potvrdu pored stavke Ovo je uređaj koji trenutno koristim. 

  6. Izaberite Aktiviraj.

Ako na listi rezultata ne vidite uređaj koji koristite, uverite se da ste se prijavili pomoću istog Microsoft naloga koji ste povezali sa Windows 10 digitalnom licencom na uređaju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×