Poljska: zemlja određena ispravka za podršku promenama u PDV fakturiše izveštaj (SAF fakture ili JPK_FA) uveo je verzije 2 važeći od 1 jula 2019 na Dynamics 365 za finansiranje i operacije


Hotfix and Security Content Publishing: 103007

Uvod

Iz ministarstva finansija Poljskoj uveden ažuriranu verziju JPK strukturu za fakture - JPK_FA (2), koji će biti na snazi od 1 jula, 2019. Na ažurirani šemu od JPK_FA (2) se objavljuje na na sajtu ministarstva finansija.

Pregled

„2” verzija šeme od JPK_FA uvodi sledećih izmena:

  • U „Zaglavlje”(Nagłówek)sekciju, u vrednost u kodSystemowy” atribut na <KodFormularza> oznaka je promenjen uJPK_FA (2)”; vrednost "WariantFormularza" oznaka je promenjen u2” odnosno.

  • Format primenjen na vrednost NIP ima broj prodavca i kupca (polja P_4B, P_5B) bio se promenilo: dužina je produžen najviše 30 znakova, poreski podržani su brojevi van u Poljskoj. Tehnička valjanosti na P_4B, P_5B vrednosti JPK_FA datoteke pridržavanja poljski NIP broj je izostavljen.

  • U polje „tip za fakture” (RodzajFaktury) opciju za unos je vrsta(pored banke)” (preostalo) je bio uklonjeno;

  • „Period korigovani Period” (OkresFaKorygowanej), koji sadrže informacije o periodu ispravljenom fakture, postao opcionalne;

  • P_12” (informacija u polje Redovi u pogledu poreska stopa) će omogućiti nove vrednosti:4”, oo” (reverzni u sklopu transakcije nastale u zemlji),np” (za transakcije Isporuka robe i pružanje usluga izvan su zemlja).

Podešavanje

Hitni popravak pruža podršku promene u izveštaju PDV faktura (SAF fakture ili JPK_FA) uveo je verzija 2 koja mora biti važeća od 1 jula 2019 godine i neke promene, poboljšanje performansi izveštaja.

Promene koje su dostupne na sledeće verzije operativnog Microsoft Dynamics 365 jele finansija i operacije:

Verzija

Detalji

Dynamics 365 za finansije i operacije 7.3

KB # 4504214

Dynamics 365 za finansije i operacije 10.0.3 (i kasnije)

Grade 10.0.106.0 ili kasnije

Za pripremu vaše Microsoft Dynamics 365 jele finansija i operacije da prijaviti izveštaja „JPK_FA” verzije „2” (od početka jula 2019) u pratiti korake mora da se uradi:

1.        Instalacija na obliku paketa (link za preuzimanje je u odeljku „Informacije o prilagodbenom popravku” za ovo članak).

2.        Uvoz na sledeće (ili novije) verzije ER konfiguracijama:

Ime konfiguracije

Konfigurisanje tipa

Verzija

Standardni revizija datoteke (SAF-T)

Model

32

Standardni revizija datoteke modela mapiranja

Model mapiranje

32.74

SAF Poljske

Nadređeni formatu

32.22

PDV faktura (PL)

Childe formatu

32.22.38

Konfiguracija preuzimanje uputstva: https://docs.microsoft.com/en-us/dynamics365/unified-operations/dev-itpro/analytics/download-electronic-reporting-configuration-lcs

Važna napomena!Potvrdu toga mapiranje modela standardne revizija datoteke” je tržište kao "podrazumevane za model mapiranje„.

3.        P_12 Možda je polje vrednost (u skladu sa JPK_FA v.2) javljam, pored poreska stopa i „zw” (reverzni), sledeće vrednosti:oo” (reverzni u sklopu transakcije nastale u zemlji),np” (za transakcije Isporuka robe i pružanje usluga izvan su zemlja).Je Trebalo je da je kompanija u Poljskoj definisati i da koristite određene izuzme šifre (poreza > Podešavanje > porez na promet > izuzeti šifre poreza na promet) za porez na promet šifre instalacija sa na porez na promet grupe nije moguće odbiti (porez > indirektnih porez na > porez na promet > grupe poreza na promet) da bi se razlikovali poreza transakcija je ova šifra nije moguće odbiti u izveštaju. U svrhu izveštaj to Potrebno je definisati koji izuzme šifre mora biti prijavljena su na datom vrednosti od P_12 oznaka. Da biste to uradili, izaberite u "PDV faktura (PL)"" oblikovanje i otvorite Konfiguracija > aplikacija određene parametre > Podešavanje na okno za radnje. Za najnovije verzija konfiguracije izaberite naTaxFree_LOOKUP” napronalaženja” Brza kartica, idite na karticuuslovi” brzo i definisanje uslova za u Za pronalaženje rezultata:

Za pronalaženje rezultat

Izuzeti šifre

NP

Izbor te nije moguće odbiti kodove koji se koriste za porez na promet transakcije isporuke robe i pružanje usluga izvan zemlje. Ako ima više od jedne takve šifre, potrebno je da dodate kao i mnogo toga što više redova nije moguće odbiti kodovi su koristi za transakcije za isporuku robe i pružanje usluga izvan zemlje.

ZW

Izbor Nije prazan*. Sve druge transakcije sa ne razmišlja o nije moguće odbiti za razlog će biti prijavljene kao reverzni u sklopu transakcije nastale u zemlji. Ovo mora da je zadnja na listi, provera na vrednost u koloni „Linija”.

Za primer:

image.png

Napomena!Poreza transakcija je označen kao„Obrnitrošak” će da bude prijavljen kaooo”, Potrebno je bez dodatne instalacije.

4. kada rezultati pretraživanja su definisani, promenite stanje je dovršeno, sačuvajte i zatvorite konfiguraciju.

Važna napomena! Pažnju koja jeefektivno od” datum  verzija od "PDV faktura (PL) „format počevši od 32.22.36 da se definiše kao1. jula 2019”.da se prilagodi na uslov za efikasnost izmena na to od 1Stod jula 2019th. To znači da sistem nastavlja da koristite prethodnu verziju programa format pre ovog datuma i jedini počevši od ovog datuma u novu verziju će se koristiti u sistemu.

Informacije o prilagodbenom popravku

Elektronska konfiguracija za izveštavanje Preuzimanje uputstva iz životnog ciklusa usluge:https://docs.Microsoft.com/en-US/dynamics365/Unified-Operations/Dev-itpro/Analytics/download-Electronic-Reporting-Configuration-LCS

Kako nabaviti Microsoft Dynamics SEKIRU ažurira datoteke

Ova ispravka je dostupna za ručno preuzimanje i instalaciju sa lokacije Microsoft Download Center za verziju 7.3:

Preduslovi

Morate imati jedan od sljedećih proizvoda da biste primijenili ovaj hitni popravak:

  • Microsoft Dynamics 365 za finansiranje i operacijama (7.3)

Zahtev za ponovnim pokretanjem

Nakon što primijenite hitni popravak, morate ponovo pokrenuti servis Server aplikacije objekta (AOS).

Ako nailazite na pitanje preuzimanja, instaliranja prilagodbenog popravka, ili imaju druge tehnička podrška pitanja, kontaktirajte svog partnera ili, ako je upisan u plan podrške direktno sa Microsoft, obratite se tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics i kreirajte je novi zahtev za podršku. Da biste to učinili, posjetite sledeće Microsoft Web lokacije:

https://mbs.microsoft.com/support/newstart.aspx

Možete se obratiti tehničkoj podršci za Microsoft Dynamics putem telefona pomoću ove veze za zemlju određene telefonske brojeve. Da biste to učinili, posjetite jedno od sledećih Microsoft Web lokacije:

Partneri

https://mbs.microsoft.com/partnersource/resources/support/supportinformation/Global+Support+Contacts

Kupci

https://mbs.microsoft.com/customersource/northamerica/help/help/contactus

U posebnim slučajevima, troškovi koji se naplaćuju za podršku mogu biti ukinuti ako stručnjaku za tehničku podršku za Microsoft Dynamics i srodne proizvode utvrdi da će određena ispravka rešiti problem. Uobičajeni troškovi podrške će primeniti na bilo koji dodatnu podršku pitanja i probleme koji nisu direktno povezani sa datom ispravkom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×