Port za USB štampač nedostaje nakon prekidanja veze štampača dok je Windows 10 (verzija 1903 ili noviji) isključen

Simptomi

Ako USB štampač povežete sa operativnim sistemom Windows 10 verzija 1903 ili noviji, a zatim isključite Windows i isključite ili isključite štampač, kada ponovo pokrenete Windows port za USB štampač neće biti dostupan na listi portova štampača. Windows neće moći da dovrši nijedan zadatak koji zahteva taj priključak.

Lista portova štampača možete pronaći na adresi: " Start > Postavke " (ikona "Gear") > uređaji > Štampači & skeneri > štampač svojstva servera "> port ".

Uzrok

  • Ako upravljački program za USB štampač sadrži nadgledanje jezika, ne može da se zove funkcija programa OpenPortEx povratni poziv za nadgledanje jezika.  Kao rezultat toga, korisnik ne može da ispuni operacije zavisne od operacije nadgledanja jezika.

  • Na kontrolnoj tabli "Uređaji i štampači", pri izboru [svojstva servera štampača] > [port], Port USB štampača (kao što je "USB001") neće se pojaviti na listi portova štampača.  Kao rezultat toga, korisnik ne može da ispuni operacije zavisnu od postojanja porta.

Rešenje

Možete da izbegnete problem tako što ćete povezati USB štampač sa napajanjem pre pokretanja operativnog sistema Windows.

Više informacija

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku "odnosi se na". Radimo na otklanjanju problema u budućoj verziji operativnog sistema.

Za projektante i dobavljače hardvera: da biste dobili više informacija o monitorima štampanja, monitorima jezika i funkciji OpenPortEx, pogledajte sledeće dokumente-

Pisanje monitora za štampanje

Monitori jezika

funkcija za povratni poziv pfnOpenPortEx

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×