Poruka o grešci kada pokušate da instalirate ActiveX kontrolu ili da pokušate da biste dovršili proces provere valjanosti WGA u operativnom sistemu Windows XP sa servisnim paketom 2: „8024402c”

Radite bilo gde na bilo kom uređaju sa uslugom Microsoft 365

Nadogradite na Microsoft 365 da biste radili bilo gde sa najnovijim funkcijama i ispravkama.

Nadogradi odmah

Važno Ovaj članak sadrži informacije o modificiranju registra. Uverite se da napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. Uverite se da znate postupak za vraćanje registra ako dođe do problema. Za više informacija o tome kako se rezervne kopije, vraćanju i modificiranju registra kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

256986 opis Microsoft Windows registratora

Simptomi

Nakon što nadogradite računar na Microsoft Windows XP sa servisnim paketom 2 (SP2), pokušate da instalirate ActiveX kontrolu. Ili, dovršite proces Microsoft Windows Genuine Advantage (WGA) provere valjanosti. Međutim, dobijate sledeću poruku o grešci:

8024402c

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što Background Intelligent Transfer Service (BITS) 2.0 klijent šalje implicitno akreditive sa proxy serverom. Na ovaj način proxy server da biste se vratili šifru slučajni statusa. Stoga, klijentsko računalo ne može da preuzme ispravke sa lokacije Microsoft Windows Update Web.

Rezolucija

Informacije o prilagodbenom popravku

Podržana hitna ispravka je dostupna od korporacije Microsoft. Međutim, ova hitna ispravka je namenjena za ispravljanje samo problem koji je opisan u ovom članku. Primenite je samo na sisteme sa ovim određenim problemom. Ova hitna ispravka možda će se dodatno testirati. Zbog toga, ako niste ozbiljno ugroženi ovaj problem, preporučujemo da sačekate sledeću softversku ispravku koja sadrži ovaj prilagodbeni popravak.

Ako je hitna ispravka dostupna za preuzimanje, postoji odeljak” dostupno je preuzimanje hitne ispravke „na vrhu ovog članka baze znanja. Ako ovaj odeljak nije prikazan, obratite se Microsoft korisničkoj službi i podršci da biste nabavili hitni popravak.

Napomena Ako dođe do dodatnih problema ili potreban je rešavanje problema, možda da kreirate na poseban zahtev za uslugu. Uobičajeni troškovi podrške važiće za dodatnu podršku pitanja i probleme koji nisu direktno povezani sa ovom određenom hitnom ispravkom. Potpun popis brojeva telefona Microsoft korisničkoj službi i podršci ili da biste kreirali na poseban zahtev za uslugu, posetite sledeću Microsoft Web lokaciju:

http://support.microsoft.com/contactus/?ws=supportNapomena Obrascu” dostupno je preuzimanje hitne ispravke „prikazani su jezici na kojima je dostupna hitna ispravka. Ako ne vidite svoj jezik, to je zato što hitna ispravka nije dostupna na tom jeziku.

Preduslovi


Da biste primenili ovaj hitni popravak, morate imati instaliran Windows XP Service Pack 2.

Ponovnim pokretanjem

Ne morate ponovo pokrenuti računalo nakon što primijenite ovaj hitni popravak.

Informacije o zameni hitne

Ovaj prilagodbeni popravak ne zamjenjuje druge prilagodbene popravke.

Informacije o datoteci

Verzija ove hitne ispravke na engleskom jeziku ima atribute datoteke (ili novije atribute datoteke) koji su navedeni u tabeli. Datumi i vremena ovih datoteka navedeni su u koordiniranom univerzalnom vremenu (UTC). Kada pregledate informacije o datoteci, to je pretvaraju u lokalno vrijeme. Da biste saznali razliku između UTC i lokalnog vremena, koristite karticu " Vremenska zona " u stavci " datum i vreme " na kontrolnoj tabli.

Ime datoteke

Verzija datoteke

Veličina datoteke

Datum

Vremena

Platforma

Qmgr.dll

6.6.2600.2848

381,952

16-Feb-2006

05:29

x86

Informacije o prilagodbenom popravku instalacije

Nakon što primijenite ovaj hitni popravak, morate izbrisati mapu SoftwareDistribution da biste omogućili hitni popravak. Da biste izbrisali mapu SoftwareDistribution, otkucajte sledeće komande na komandnoj liniji. Nakon svake naredbe pritisnite tipku ENTER.

 • %windir%\system32\net.exe stop wuauserv

 • CD /d % windir %

 • RD /s Distribucija softvera

 • CD system32

 • regsvr32 wuapi.dll

 • regsvr32 wuaueng1.dll

 • regsvr32 wuaueng.dll

 • regsvr32 wucltui.dll

 • regsvr32 wups.dll

 • Net.exe start wuauserv

Zaobilazno rješenje

Upozorenje Ako pogrešno izmenite registrator pomoću programa Registry Editor ili pomoću nekog drugog metoda, može doći do ozbiljnih problema. Ovi problemi mogu zahtevati da ponovo instalirate operativni sistem. Microsoft ne može jamčiti da se ovi problemi mogu rešiti. Registar modificirate na vlastitu odgovornost.

Da biste rešili ovaj problem, promenite vrednost "LMCompatibilityLevel" stavke registra na 0 ili 1. Da biste to učinili, slijedite ove korake.

Napomena Podrazumevanu vrednost ove stavke registra je 2 ili veću vrijednost.

 1. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, otkucajte Regediti zatim kliknite na dugme u redu.

 2. Pronađite i kliknite sljedeći registarski podključ:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa

 3. U oknu sa detaljima kliknite dvaput na stavku registratora "LMCompatibilityLevel".

 4. U polju vrednost podataka , tip 1 ili 0, u zavisnosti od vaše okruženje. Kliknite na dugme u redu.

 5. Izađite iz programa Registry Editor, a zatim ponovo pokrenite računalo.

Za više informacija o postavci opcija bezbednosti "LMCompatibility", pogledajte tabelu 4.6 u sledećim Microsoft Web lokaciji:

http://technet.microsoft.com/en-us/library/dd277307.aspx

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Više informacija

Za više informacija o terminima koji se koriste za opisivanje softverskih ispravki kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoftovih softverskih ažuriranja

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×