Napomena: Ako imate problema na Outlook.com, pogledajte Outlook.com ili Kako da dobijete podršku za Outlook.com.

Cenimo povratne informacije od naših korisnika i svaka poruka koju primimo prosleđiva se našim timovima za uređivanje i proizvode. Ako imate pitanje, pogledajte najčešća pitanja u nastavku da biste videli da li je odgovor tamo. 

Odgovaranje na povratne informacije 

Microsoft ozbiljno shvata vašu privatnost. Vaši lični podaci se ne prikupljaju kada prosledite povratne informacije, tako da nećemo snimiti vašu e-adresu i nećete primiti pojedinačni odgovor.

Oglašavanje  

Microsoft News veruje da besplatna, dobro fondena štampa igra kritičnu ulogu u datom trenutku. Svakog dana besplatno isporučujemo sadržaj od hiljada najpopularnijih izdavača na svetu. 

Novac koji oglašavanje oglašavamo deli se sa tim izdavačima kako bi održao održivu slobodnu štampu i platio troškove obezbeđivanja sadržaja za vas. 

To ne bi trebalo da se desi, ali ako jeste, pomozite nam da ga rešimo tako što će nam poslati poruku putem alatke za povratne informacije. Alatki za povratne informacije možete da pristupite pomoću dugmeta u donjem desnom uglu bilo koje MSN stranice, kao i putem kog se postavke nalazi u gornjem desnom uglu MSN matične stranice. Opišite problem što je više detalja jer bez tog detalja je teško pratiti nešto što utiče na pojedince među milionima korisnika. 

Naplaćujte: 

  • Stranica na kojoj vidite problem – da li se radi o matičnoj stranici, članku, galeriji ili video zapisu?

  • URL adresa stranice na koju vas oada vodi

  • Brend ili proizvod za koji je omot

  • Takođe nam je veoma korisno ako opišete koji je problem (recimo, preklapajući se sa oadom, sadržaj je nestao, oad ne može da se zatvori).

Uvek ćemo biti jasni u vezi sa tome šta je to oad, a šta nije. Neki oglasi, kao što su sponzorske priče i starosedeoci oglašavanja, sede zajedno sa urednički programiranim pričama i označeni su oglasima. Drugi tipovi ološa, koji se nazivaju ojači za prikaz, ne prikazuju se odvojeno od sadržaja. One su takođe označene označene OD oznakom, a u nekim zemljama ćete videti dodatnu oznaku "Izbori o reklama". 

Pregledanje, pretraga i drugi podaci o aktivnostima na mreži povezani sa Microsoft nalogom koriste se za prikaz o tome kako bi vam se prikazali olozi koji mogu biti prilagođeni vašim interesovanjima. Način korišćenja podataka možete da prilagodite putem postavki Microsoft naloga. Izaberite stavku "Privatnost", a zatim prešli na stavku "Od Postavke'. Ovde možete ukloniti i vratiti interesovanja da biste poboljšali relevantnost ostava koje vidite. Možete i u potpunosti da isključite personalizovane o tome, ali imajte na u ruke da o tome možete da manje relevantni podaci ako to uradite.  

Editorial 

Sadržaj koji objavljujemo – priče, galerije i video zapisi – kreirale su hiljade najpoznatijih brendova za objavljivanje u svetu. (Možete da vidite izbor njih na dnu ove stranice.) Naši timovi sadržaja ili algoritmi obično ne menjaju njihov prvobitni rad. Međutim, ako otkrijemo da postoje činjenične ili neke druge značajne greške koje utiču na kvalitet sadržaja, odmah obaveštavamo izdavača i zahtevamo ispravke. Da biste proverili ko je kreirao sadržaj, potražite istaknuti logotip izdavača na vrhu svakog članka, galerije ili video zapisa, tik iznad naslova.

Prikupljamo podatke o načinu na koji vršite interakciju sa MSN uslugama, kao što su učestalost korišćenje i članci koji se prikazuju kako bismo vam pružili relevantan sadržaj. Neke MSN usluge pružaju poboljšano iskustvo kada se prijavite na Microsoft nalog, uključujući i to da prilagodite interesovanja i omiljene lokacije. Personalizovanju možete da upravljate putem MSN i Bing postavki, kao i putem postavki u drugim Microsoft usluge koje obuhvataju MSN usluge.

Da biste pronašli više o personalizovanju feeda, pogledajte pitanje Kako da personalizujem sadržaj? u odeljku Funkcionalnost u nastavku.  

Više informacija potražite u Microsoft izjavi o privatnosti ovde: https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=521839

Microsoft News veruje u moć kombinovanja ljudskog i mašinskog kursa. Do nečega jedinstvenog i uzbudljivog dolazi kada kombinujete tehnologiju sa iskustvom stručnjaka za sezonske sadržaje. Ponovite ovu formulu širom sveta i imate proizvod koji svakom korisniku isporučuje izuzetno relevantna, uvidna i snežna iskustva. 

Balansiranje neusaglašenih prikaza je izazov i jako nam je stalo da ga ispravno rešimo. Ono što jedna osoba vidi kao prigušeno može da se balansira sa nekom drugom osobom. Verujemo da su pouzdane i različite perspektive važne i konstantno radimo na razvoju utiska pri radu sa sadržajem koji će nam omogućiti da izložimo sve strane priče. Pažljivo biramo partnere u sadržaju koji pružaju niz perspektiva koje nam pomažu da ispričamo celu priču i celinu. 

Da biste sakrili priče iz određenog izvora, izaberite stavku "Elipcije" (...)   u novoj priči i odaberite stavku Sakrij priče od...  Takođe možete da izaberete dugme Zatvori (X) da biste uklonili članak i odaberete opciju Nisam zainteresovana za ovu priču ili Ne sviđa mi se izvor. Da biste upravljali skrivenim izdavačima, izaberite Hidden publishers in the left navigation. 

Ako smatrate da je napravljena greška, recite nam tako što ćete nam poslati poruku putem alatke za povratne informacije koja se nalazi u donjem desnom uglu ekrana dok čitate deo sadržaja. Objasnite u čemu je problem i nađite naslov članka, video ili galeriju ili URL adresu na kojoj se može pronaći. Naš tim za sadržaj čita sve povratne informacije i mi ćemo pažljivo raditi na tome da se problem reši.  

Funkcionalnost 

Ako koristite Edge(koji možete da preuzmete ovde ), izaberite stavku "Personalizuj" u meniju za navigaciju – nalazi se pored stavke "Moj feed" i ispod stavke "Najponovnije lokacije". To će vas odvesti na stranicu na kojoj možete da izaberete i poništite izbor tema koje vas zanimaju. Feed će se prilagoditi vašim željenim postavkema, iako će se vesti koje naši urednici smatraju važnim i dalje istaknuto prikazivati kako ne biste propustili informacije koje treba da znate.  

Ako koristite alatku MSN.com, možete da uklonite i preuredite odeljke na matičnoj stranici. Pogledajte dugme Uredi u gornjem desnom uglu svakog odeljka "traka" (naime vesti, "Sport", "Automatski"). Kliknite na dugme i možete da uklonite odeljak, premestite ga na gore ili dodate novi odeljak ispod. Druga mogućnost je da kliknete na ikonu sa postavkama u gornjem desnom uglu stranice i izaberete stavku "Prilagodi ovu stranicu".  

U aplikaciji za mobilne uređaje Microsoft News dodirnite ikonu luve u horizontalnoj navigaciji na dnu ekrana da biste došli do stranice "Istraživanje". Ovde možete da izaberete i uklonite interesovanja. Kliknite na ikonu zvezde da biste došli do stranice "Moja interesovanja" koja vam pokazuje sva interesovanja koja ste trenutno izabrali. 

U aplikaciji Microsoft News za računare izaberite ikonu zvezde u vertikalnoj navigaciji sa leve strane, što će vas odvesti na stranicu "Interesovanja".  

Na podrazumevanoj matičnoj stranici programa Edge i MSN.com kliknite na početnu stranicu postavke u gornjem desnom uglu. Prikazaće vam se opcija "Izbor jezika i sadržaja". Odaberite zemlju i jezik koji vam odgovaraju – imamo preko 60 izdanja.  

U aplikaciji za mobilne uređaje Microsoft News dodirnite dugme "Ellipsis" (...) u horizontalnoj navigaciji, što će vas odvesti na stranicu "Postavke". Na stranici "Postavke" dodirnite stavku "Edition" i izaberite zemlju i jezik po vašem izboru.  U aplikaciji za stone računare izaberite zudavo sa postavkama u donjem levom uglu stranice i koristite polje "Edition" da biste promenili tržišta.  

U programu Edge, vremenska prognoza se obično prikazuje na kartici u gornjem desnom uglu feeda sa vestima. Kliknite na dugme "Elip" (...) pored lokacije na kartici vremenske prognoze, a zatim izaberite stavku "Uredi". Možete nam zatražiti da otkrijemo vašu lokaciju ili da navedemo vašu lokaciju ili grad. Takođe možete da podesite temperaturu za prikaz u Celzijusima ili Farenhit.  

Na MSN.com, vremenska prognoza se prikazuje blizu leve strane trake za navigaciju, neposedno iznad glavnih priča dana. Kliknite na ikonu olovke pored lokacije i temperature da biste aktivirali iskačući ekran, gde možete da postavite podrazumevanu lokaciju i izaberete Farenci ili Celzijus. 

Vaše postavke vremenske prognoze kontrolišu vaš doživljaj lokalnih vesti. Možete da promenite lokalne vesti tako što ćete promeniti postavke vremenske prognoze, kao što je opisano iznad. Imajte na raspolaganju lokalne vesti u svim oblastima ili u svakoj zemlji, iako nastavljamo da širimo pokriveno vreme.   

Edge korisnici takođe mogu da dodaju lokalne vesti iz bilo koje dostupne oblasti kao interesovanje. Kada pristupite stranici Interesovanje klikom na personalizuj na Edge matičnoj stranici, izaberite stavku Lokalna kategorija i odaberite željenu oblast. Možete da pratite više od jedne lokalne kamate.  Pogledajte pitanje Kako da personalizujem sadržaj? za više detalja o izboru stavki Interesovanja.  

Da, mada bismo radije da nastavimo da vam donosimo vesti. Imajte na ponudu da postoji mnogo načina na koje možete da personalizujete feed za vesti kako biste videli sadržaj koji je relevantan za vas. Pogledajte prethodno kako da personalizujete feed. Takođe nam pošaljite povratne informacije o tome kako da bolje uradite. 

Ako koristite najnoviju verziju pregledača Edge(možete da ga preuzmete ovde ), možete da sakrijete feed vesti tako što ćete izabrati "Inspirational" ili "Fokusirani" režim pomoću žice sa postavkama u desnom uglu podrazumevane matične stranice pregledača Edge. Feed za vesti će i dalje biti dostupan ako se pomerite nadole. Ako želite u potpunosti da isključite feed za vesti, izaberite stavku "Prilagođeni" režim i odaberite postavku "Sadržaj je isključen". 

Ako koristite stariju verziju pregledača Edge, možete da koristite vezu "Sakrij feed" koja se nalazi u gornjem desnom uglu podrazumevane matične stranice pregledača Edge, pored Postavke novčića. To će vas odvesti na stranicu na kojoj možete da prilagodite postavke feeda. Da biste isključili feed za vesti, izaberite stavku "Lokacije na vrhu" ili "Prazna stranica" u okviru "Stranica 'Stranica 'Prikaz Postavke'. Da biste ponovo omogućili feed za vesti, izaberite stavku "Najpoželjuju lokacije i moj feed".  

Opšta Microsoft pomoć 

Možete da pronađete detaljnu pomoć za probleme sa sajtom Outlook.com – uključujući zaključane naloge, popravke za uobičajene probleme i probleme sa sinhronizacijom e-pošte – naPronalaženje pomoći sa Outlook.com stranicom.

Ispravke pomažu da uređaj radi bez problema i bezbedno. Možete da saznate više o Windows ažuriranja – uključujući kako da zakažete praktičnija vremena početka ažuriranja u operativnom Windows 10 – u Windows Ispravka – najčešća pitanja. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×