Koji su minimalni zahtevi za korišćenje prevlačenja i otpuštanja datoteke?

Prevlačenje i otpuštanje datoteke zahteva Samsung uređaj koji koristi aplikaciju Povezivanje sa Windows-om u verziji 1.0.52.30 ili novijoj. Telefon i računar moraju da budu povezani na istu Wi-Fi mrežu. Kablovska veza između uređaja nije obavezna.

Koje tipove datoteka mogu da prevlačim i otpuštam?

Prevlačenje i otpuštanje datoteke podržava prenos svih tipova datoteka izuzev fascikli i datoteka za koje postoje rezervne kopije u oblaku. Možete da prenesete odjednom do 100 datoteka bilo kog tipa. Veličina nijedne pojedinačne datoteke ne može biti veća od 512 MB.

Kako se koristi prevlačenje i otpuštanje datoteke?

Bilo da prenosite sadržaj sa telefona na računar ili sa računara na telefon, najpre ćete morati da otvorite aplikaciju Vaš telefon na računaru i da odete na stavku Ekran telefona.

Napomena: Trenutno možete da prevlačite samo iz aplikacije Galerija na vašem telefonu ili iz Samsung aplikacije Moje datoteke.

Da biste prevukli iz aplikacije Moje datoteke (min verzija 11.1.00.121):

  1. Kada otvorite ekran telefona u aplikaciji Vaš telefon, koristite miš da biste otišli na fasciklu u okviru stavke Moje datoteke.

  2. Koristite dugački pritisak na datoteku dok se ne pojavi znak potvrde, a zatim otpustite. Ako želite da izaberete dodatne datoteke, možete to da uradite tako što ćete dodirnuti svaku od njih.

  3. Koristite miš da biste ponovili dugački pritisak na izabrane datoteke i sličica će se pojaviti. Prevucite datoteke na željenu lokaciju na računaru. Kursor će se promeniti da bi prikazao kada možete da otpustite datoteke.

Da biste prevukli iz aplikacije Galerija:

  1. Kada otvorite Ekran telefona u aplikaciji Vaš telefon, koristite miš da biste otišli na vaše Albume i izabrali jedan.

  2. Koristite dugački pritisak na fotografiju dok se ne pojavi znak potvrde, a zatim otpustite. Ako želite da izaberete dodatne fotografije, možete to da uradite tako što ćete dodirnuti svaku od njih.

  3. Koristite miš da biste izvršili dugački pritisak na izabrane fotografije i sličica će se pojaviti. Prevucite fotografije na željenu lokaciju na računaru. Kursor će se promeniti u Kopiraj kada budete mogli da otpustite.

  1. Kada otvorite Ekran telefona u aplikaciji Vaš telefon , koristite miš da biste izabrali datoteke koje želite da prenesete i prevucite ih u prozor aplikacije Vaš telefon. Kursor će se promeniti u Kopiraj kada budete mogli da otpustite.

  2. Otpustite taster miša i počeće prenos datoteka. Pokazatelj toka će se pojaviti na nekoliko sekundi.

Kada se izvrši uspešan prenos datoteka, možete da dodirnete obaveštenje koje se pojavljuje na Android uređaju ili da odete na stavku Unutrašnje skladište > Preuzmi fasciklu da biste prikazali svoje datoteke.

Ako ponovo prevučete i otpustite istu datoteku, duplikat će biti prenet na uređaj.

Ako imate otvorenu aplikaciju koja podržava primanje datoteka, aplikacija će vas upitati gde da otpusti datoteke, kao i gde će se uskladištiti.

Imam problema sa prevlačenjem datoteka sa računara na telefon

Možda ćete videti crveni krug prilikom pokušaja prevlačenja datoteka – to ukazuje na to da ne možete uspešno da prevučete datoteke.

To može da se desi iz nekoliko razloga, uključujući:

  • Prenos datoteka prevlačenjem i otpuštanjem je već u toku. Trenutno možete dovršiti samo jednu operaciju prevlačenja i otpuštanja odjednom. 

  • Stavka koja se prebacuje nije podržana. Na primer, ako je samo jedna od stavki koje prevlačite fascikla, a ne datoteka, ili ako pokušate da prevučete 100 datoteka, telefon vam neće dozvoliti da pokrenete prenos.

Beleška: Umanjivanje aplikacije Vaš telefon tokom prevlačenja i otpuštanja otkazaće proces prenosa i moraćete da počnete ispočetka. Ne zatvarajte prozor aplikacije dok koristite prevlačenje i otpuštanje datoteke. 

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×