Program nije na listi "Dodaj/ukloni programe" nakon instalacije

Simptomi

Kada instalirate program na računar, program nije naveden u alatki "Dodaj/ukloni programe" na kontrolnoj tabli. Osim toga, drugi programi koji su instalirani na računaru i koji su prethodno navedeni u okviru "Dodaj/ukloni programe" možda više neće biti navedeni.

Uzrok

Do ovog problema može doći ako program koji ste instalirali kreira ime ključa registratora koje je duže od 60 znakova. Dodaj/ukloni programe samo navodi imena programa koja pronalazi do tačke na kojoj naiđe na ovu situaciju.

Rešenje

Važnim Ovaj odeljak, metod ili zadatak sadrži korake koji vam govore kako da izmenite registrator. Međutim, može doći do ozbiljnih problema ako nepravilno izmenite registrator. Zato se uverite da ste pažljivo sledili ove korake. Za dodatnu zaštitu, napravite rezervnu kopiju registratora pre nego što ga izmenite. U tom slučaju možete da vratite registrator u prethodno stanje ako dođe do problema. Za više informacija o pravljenju rezervne kopije i vraćanju registratora u prethodno stanje kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

322756 Kako da napravite rezervnu kopiju registratora i vratite ga u prethodno stanje u operativnom sistemu WindowsDa biste zaobišli ovaj problem, koristite neki od sledećih metoda:

Deinstalirajte program

Instalacioni program može da otkrije da je ovaj program već instaliran na računaru i da obezbedi opciju deinstalacije. Kada se ovaj program ukloni, drugi programi koji nedostaju u okviru "Dodaj/ukloni programe" su ponovo navedeni.

Pokrenite program za deinstaliranje koji je uključen u fasciklu za deinstalaciju

Neki programi kreiraju fasciklu u okviru fascikle WinNT koja sadrži znak "$" na početku i na kraju imena fascikle. Ova fascikla možda sadrži program za deinstaliranje koji možete pokrenuti da biste uklonili program koji ste prethodno instalirali na računaru. Imajte na umu da su ove fascikle obično skrivene i da ćete možda morati da konfigurišete Windows Explorer da prikazuje skrivene datoteke i fascikle. Da biste to uradili, kliknite desnim tasterom miša na " Start" , izaberite stavku" Opcije " u meniju " Prikaz ", a zatim izaberite stavku " Prikaži sve datoteke".

Korišćenje komande "Deinstaliraj" koja je prikazana u registratoru

  1. Koristite Registry Editor (Regedit. exe) da biste pogledali sljedeći registarski ključ:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

  2. Dvaput kliknite na vrednost registratora UninstallString , kopirajte sadržaj okvira sa podacima vrednosti tako što ćete izabrati sadržaj i pritisnuti kombinaciju tastera CTRL + C, a zatim napustite alatku "Uređivač registratora".

  3. Kliknite na dugme Start, izaberite stavku Pokreni, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + V da biste nalepili komandu za deinstalaciju, a zatim kliknite na dugme u redu.

Skratite ime ključa registratora

Pokrenite program Regedit. exe da biste prikazali sledeći ključ registratora:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\UninstallKliknite na ključ registratora za program koji ste instalirali, u meniju " Uređivanje " izaberite stavku " Preimenuj ", a zatim upotrebite ime sa manje od 60 znakova. Imajte na umu da, ako je vrednost "DisplayName" duža od 32 znakova, ona neće biti prikazana. Da biste ga preimenovali, dvaput kliknite na opciju " DisplayName " i koristite ime do 32 znakova.

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni na početku ovog članka.

Više informacija

Programi se sortiraju abecednim redom u okviru ključa registratora za deinstalaciju, a ključevi koji su navedeni nakon dugog imena ključa se zanemaruju.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×