Promena postavki bezbednosti i privatnosti za Internet Explorer 11

Novi pregledač koji preporučuje Microsoft je ovde

Nova Microsoft Edge pruža performanse svetske klase sa više privatnosti, veću produktivnost i još vrednosti. 

Odmah nabavite novu Microsoft Edge

Postavke privatnosti

Podešavanjem postavki privatnosti u programu Internet Explorer možete uticati na to kako Veb lokacije nadgledaju vašu aktivnost na mreži. Na primer, možete da odlučite koji kolačići se skladište, odaberite stavku kako i kada će lokacije moći da koriste informacije o lokaciji i blokiraju neželjene iskačuće prozorčiće.

Kolačići su male datoteke koje veb lokacije stavljaju na računar radi skladištenja informacija o vama i vašim potrebama. Kolačići mogu bolje da poboljšaju vaše pregledanje tako što će lokacije dozvoliti da pamte vaše željene postavke ili vam dozvoljavaju da ne prijavljujete prijavljivanje svaki put kada posećujete određene lokacije. Međutim, neki kolačići mogu ugroziti privatnost tako što će pratiti lokacije koje posećujete. Više informacija potražite u članku Brisanje kolačića i upravljanje kolačićima u programu Internet Explorer.

Kada se uključi ne praćenje, Internet Explorer šalje zahtev do Not Track na lokacije koje posećujete i nezavisnim proizvođačima čiji je sadržaj hostovan na tim lokacijama kako bi te lokacije znale da ne želite da vas prate. Više informacija potražite u članku " ne prati".

Pregledači skladište neke informacije – kao što je istorija pretrage – da biste poboljšali iskustvo na vebu. Kada koristite InPrivate pregledanje, informacije kao što su lozinke, istorija pretrage i istorija stranice brišu se kada zatvorite karticu.

Da biste otvorili sesiju InPrivate pregledanja, kliknite desnim tasterom miša na ikonu programa Internet Explorer na traci zadataka i izaberite stavku Pokreni InPrivate pregledanje.

Isključivanje programskih dodataka u sesijama InPrivate pregledanja

 1. Otvorite radnu površinu, a zatim izaberite ikonu Internet Explorer na traci zadataka.

 2. Izaberite dugme Alatke , a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 3. Na kartici Privatnost potvrdite izbor u polju za potvrdu Onemogući trake sa alatkama i proširenja kada se InPrivate pregledanje pokrene i kliknite na dugme u redu.

Usluge lokacije omogućavaju lokacijama da traže vašu fizičku lokaciju radi poboljšanja iskustva. Na primer, lokacija za mapiranje može da zatraži vašu fizičku lokaciju da bi centrirali mapu umesto vas. Internet Explorer će vas obavestiti kada lokacija želi da koristi lokaciju. Kada se to desi, izaberite stavku Dozvoli jednom da biste na sajtu mogli da koristite samo jednom. Ako želite da lokacija koristi vašu lokaciju svaki put kada je posećujete, izaberite stavku uvek dopuštaj.

Da biste isključili deljenje lokacije

Ako ne želite da lokacije traže vašu fizičku lokaciju, možete da isključite deljenje lokacije. Evo kako:

 1. Otvorite Internet Explorer tako što ćete izabrati ikonu Internet Explorer na traci zadataka.

 2. Kliknite na dugme alatke , a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 3. Na kartici Privatnost , u okviru lokacijapotvrdite izbor u polju za potvrdu nikada ne dopustite Veb lokacijama da zahtevaju fizičku lokaciju .

Blokator iskačućih prozora ograničava ili blokiraju iskačuće prozorčiće na lokacijama koje posećujete. Možete da odaberete nivo blokiranja koji vam više odgovara, da uključite ili isključite obaveštenja kada se iskačući prozorčići blokiraju ili da kreirate listu sajtova na kojima ne želite da blokirate iskačuće prozorčiće. Postavke blokatora iskačućih prozora se primenjuju samo na Internet Explorer.

Da biste uključili ili isključili blokator iskačućih prozora

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme alatke , a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 2. Na kartici Privatnost , u okviru blokator iskačućih prozora potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Uključi blokator iskačućih prozora , a zatim kliknite na dugme u redu.

Blokiraj sve iskačuće prozorčiće

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme alatke , a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 2. Na kartici Privatnost , u okviru blokator iskačućih prozoraizaberite stavku Postavke.

 3. U dijalogu Postavke blokatora iskačućih prozora , u okviru nivo blokiranjapodesite nivo blokiranja na najviša: Blokiraj sve iskačuće tastere (CTRL + ALT za zamenu).

 4. Izaberite stavku Zatvori, a zatim kliknite na dugme u redu.

Isključivanje obaveštenja kada se iskačući prozorčići blokiraju

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme alatke , a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 2. Na kartici Privatnost , u okviru blokator iskačućih prozoraizaberite stavku Postavke.

 3. U dijalogu Postavke blokatora iskačućih prozora opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži traku sa obaveštenjima kada je iskačući prozor blokiran .

 4. Izaberite stavku Zatvori, a zatim kliknite na dugme u redu.

Zaštita od praćenja pomaže u sprečavanju slanja informacija o pregledanju nezavisnim dobavljačima sadržaja na lokacijama koje posećujete. Razmišljajte o listama zaštite od praćenja kao listi "ne Pozovi". Internet Explorer blokira bilo koji sadržaj nezavisnog proizvođača sa lokacija na listi i ograničava informacije koje ove nezavisne lokacije mogu da prikupljaju o vama.

Bezbednosne zone

Promenom postavki bezbednosti možete prilagoditi način na koji Internet Explorer štiti računar od potencijalno štetnog ili zlonamernog veb sadržaja. Internet Explorer automatski dodeljuje sve Veb lokacije bezbednosnoj zoni: Internet, Lokalna interna mreža, pouzdane lokacije ili ograničene lokacije. Svaka zona ima drugačiji podrazumevani nivo bezbednosti koji određuje koja vrsta sadržaja može da se blokira za tu sajt. U zavisnosti od nivoa bezbednosti lokacije, neki sadržaj može da se blokira dok ne odaberete da ga omogućite, ActiveX kontrole se možda neće automatski pokretati ili ćete možda videti upite upozorenja na određenim lokacijama. Postavke za svaku zonu možete prilagoditi da biste odlučili koliko zaštite želite ili ne želite.

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme alatke , a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 2. Izaberite karticu bezbednost i prilagodite postavke bezbednosne zone na sledeće načine:

  • Da biste promenili postavke za bilo koju bezbednosnu zonu, izaberite ikonu zone, a zatim pomerajte klizač na željeni nivo bezbednosti.

  • Da biste kreirali vlastite bezbednosne postavke za zonu, izaberite ikonu zone, a zatim izaberite stavku Prilagođeni nivo i odaberite željene postavke.

  • Da biste vratili sve nivoe bezbednosti na originalne postavke, potvrdite izbor u dugmetu za potvrdu Poništi sve zone .

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme alatke , a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 2. Izaberite karticu bezbednost , odaberite neku od ikona bezbednosne zone (Lokalni intranet, pouzdane lokacijeili Ograničene lokacije), a zatim izaberite stavku lokacije. Možete da dodate lokacije u zonu koju ste odabrali ili da izbrišete lokacije koje više ne želite.

 3. Ako u prethodnom delu izaberete lokalnu intranet , izaberite stavku Više opcija, a zatim uradite nešto od sledećeg:

  • Dodajte sajt. Unesite URL u polje Dodaj ovu Veb lokaciju u zonu , a zatim izaberite stavku Dodaj.

  • Uklonite sajt. U okviru Veb lokacijaizaberite URL adresu koju želite da uklonite, a zatim izaberite stavku Ukloni.

Poboljšani zaštićeni režim otežava se da se malver pokreće u programu Internet Explorer.

Da biste uključili ili isključili poboljšani zaštićeni režim

 1. Otvorite Internet Explorer, kliknite na dugme Alatke , a zatim izaberite stavku Internet opcije.

 2. Na kartici Više opcija , u okviru bezbednostizaberite (ili opozovite izbor) , a zatim izaberite stavku u redu. Moraćete ponovo da pokrenete računar da bi ova postavka stupila na snagu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×