Napomena: Aplikacija internet Explorer 11 za računare će biti poništena i biće odsutna iz podrške 15. juna 2022 (za listu onoga što je u e-pošti pogledajte najčešća pitanja). Iste IE11 aplikacije i lokacije koje danas koristite mogu se otvoriti u Microsoft Edge režimu pregledača Internet Explorer. Saznajte više ovde.

UVOD

U ovom članku se govori o tome kako da rešite moguće probleme do kojih može da proiziče kada koristite Windows Internet Explorer 7 ili Windows Internet Explorer 8 na računaru koji radi Windows Vista.

Više informacija

Ne možete da surfujete internetom Iskusite spore performanse ili sporo pregledanje Dobijate poruku o grešci kada koristite Internet Explorer Naići ćete na neočekivano ponašanje u programu Internet Explorer na problemeoštećenja datoteka

Ne možete da surfujete internetom

Internet Explorer ne možete da koristite za surfovanje internetom. Pored toga, druge aplikacije ne mogu da pristupe internetu. Sve od sledećeg može da izazove ovaj problem:

 • Problemi sa softverom zaštitnog zida ili konfiguracijom

 • Problemi sa upravljačkim programima mrežnog adaptera

 • Problemi sa trenutnom instalacijom Winsock ili TCP/IP protokola

 • Neispravne stavke u datoteci "Hosts" na računaru Da biste dobili dodatne informacije, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u

  Microsoft bazi znanja:

  936211 Rešavanje problema sa mrežnim povezivanjem u programu Internet Explorer

Naići ćete na spore performanse ili sporo pregledanje

Pregledač može sporo da odgovori. Možete i naići na spora pregledanja ili spora vremena učitavanja za veb stranicu. Spore performanse i sporo pregledanje se obično javljaju kada je tačno bilo šta od sledećeg:

 • Održavanje u programu Internet Explorer morate da izvršite pomoću ugrađenih alatki.

 • Internet Explorer ima neusaglašene ili netačne postavke.

 • Program nezavisnog dobavljača ne funkcioniše u programu Internet Explorer.

 • Jedna od .dll koja je povezana sa programom Internet Explorer nedostaje, zamenjena je pogrešnom verzijom ili je neispravno instalirana.
  Za više informacija o tome kako da optimizujete Internet Explorer kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

  936213 Kako da optimizujete Internet Explorer

Kada koristite Internet Explorer, dobijate poruku o grešci

Napomogućeno Ovaj odeljak se primenjuje samo Windows Internet Explorer 7.

Kada pokušate da otvorite Internet Explorer, možda ćete dobiti poruku o grešci "Nije moguće prikazati veb stranicu". Pored toga, Internet Explorer može prestati da se odaziva kada ga otvorite ili kada ga koristite. To može da se desi iz jednog od sledećih razloga:

 • Problemi ili neusaglašenosti sa drugim instaliranim softverom.

 • Korisnički nalog je oštećen.

 • Računar je zaražen zlonamernim softverom nezavisnog proizvođača ili virusima.

 • Problemi sa postavkama konfiguracije i problemi sa kompatibilnošću u programu Internet Explorer.


  Napomogućavanje Do ovih problema može doći zato što održavanje programa Internet Explorer mora da se obavi, internet Explorer ima neusaglašene ili neispravne postavke ili ako neka od .dll programa Internet Explorer nedostaje ili je oštećena.

Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

936214 Rešavanje problema sa kompatibilnošću koji utiču na Internet Explorer 7 u operativnom Windows Vista

Naišli ste na neočekivano ponašanje u programu Internet Explorer

Neočekivano ponašanje u programu Internet Explorer možda izazivaju programski dodaci ili trake sa alatkama. Da biste ispravili ovo ponašanje, uspostavite početne vrednosti ili optimizujte Internet Explorer da biste se uverili da je Internet Explorer ispravno instaliran. Dodatne informacije o tome kako da rešite ove probleme potražite u sledećem broju članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

936213 Kako da optimizujete ili uspostavite početne vrednosti programa Internet Explorer

Naići ćete na probleme oštećenja datoteka

Postavke oštećenja datoteka ili operativnog sistema mogu da izazovu greške u programu Internet Explorer. Da biste dobili više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste prikazali članak u Microsoft bazi znanja:

936212 Kako da popravite operativni sistem i kako da vratite konfiguraciju operativnog sistema na stariju vremensku tačku u operativnom sistemu Windows Vista

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×