Simptoma

U aplikaciji Microsoft Dynamics GP, kada redigujete količine stavki u prozoru akcije za istragu artikla, polje Saldo za prvi red transakcijskog reda nije jednako količini te transakcije. Na primer, prva prikazana transakcija predstavlja korekciju povećanja količine od 5, ali polje salda prikazuje 3.

Uzrok

Postoji mnogo stvari koje će napraviti polje Saldo u prozoru "berza ispitivanja stavki".

120. Ukupna vrednost deonica na dnu prozora je neispravna. Pogledajte rezoluciju 1.

2. Okvir za potvrdu održavanje istorije i transakcija nije dosledno označen za stavku u opcijama održavanja stavki. Pogledajte rezoluciju 2.

trojke. Istorijske transakcije su uklonjene za ovu stavku pomoću prozora istorija transakcija za uklanjanje zaliha. Pogledajte rezoluciju 2.

sata. Prekid tokom knjiženja je IV30300 da se ne ažurira ili pogrešno ažurira. Pogledajte rezoluciju 2.

5-6. Promena jedinice mere za ovu stavku je promenjena. Pogledajte rezoluciju 3.

pola. To je numerisana ili previše numerisane stavke i količine su poništene da prodaju robu koja nije na zalihama. Na primer, prodali ste 10 stavki kada ste imali 0 na dohvat ruke. Pogledajte rezoluciju 4.


Reљenja

1. rezolucija: da biste ispravili ukupne vrednosti zaliha na dnu prozora "Uklanjanje zaliha". Da biste pokrenuli Sravnjenje zaliha na Microsoft Dynamics GP prozoru, u okviru alatke, pritisnite stavku uslužni programi, usmerite na stavku zalihe, a zatim kliknite na dugme pomiri. Umetnite stavku koju pregledate, a zatim izaberite stavku proces.

Rešenje 2: ako su istorijske transakcije nestale ili nepotpune, prozor "akcija" zaliha artikla neće biti pouzdan za ovaj artikal i možda ćete morati da ga prekinete. Ako to nije poželjno, možda ćete želeti da počnete ispoиetka sa stavkom. Da biste to uradili, evo preporučenih koraka.

Neko. Ako postoje količine koje nisu na zalihama, unesite i objavite transakcije prenosa zaliha da biste ih premestili u kantu količine na zalihama.

-. Obratite pažnju na trenutnu količinu na zalihama za stavku, a zatim unesite i objavite transakciju zaliha da biste prinosili tu količinu na 0.

trojku. Koristite istoriju transakcija uklanjanje zaliha da biste uklonili svu istoriju transakciji za ovu stavku.

-. U ovom momentu polje za ispitivanje berze će imati 0 Total Stock i 0 saldo količine. Proverite da li je polje za potvrdu održavanje istorije i transakcije označeno u prozoru "Opcije održavanja stavke" da bi se ove informacije nastavile.

elektron. Unesite transakciju korekcije zaliha da bi se količina na dohvat ruke mogla vratiti na ono što bi trebalo da bude.

Prozor "berza za artikle" će sada biti ispravan.

Imajte u vidu da je moguće manipulisanje podacima sa druge strane pomoću programa SQL da biste ispravili ovaj prozor.

Klijenti:
za više informacija o konsaltingu za manipulisanje podacima, obratite se partneru za zapis ako nemate partnera zapisa, posetite sledeću Veb lokaciju da biste identifikovali partnera: Microsoftda. 

Partneri: više
informacija o konsaltingu za manipulaciju podacima potražite u članku Microsoft savetodavne usluge na adresi 800-MPN-otklanjanje ili putem e-pošte u askpts@microsoft.com

rezoluciji 3: ako su jednake jedinice mere promenjene, prozor "berza podataka" neće biti pouzdan za ovu stavku i možda ćete morati da ga prekinete. Ako to nije poželjno, možda ćete želeti da počnete ispoиetka sa stavkom. Pogledajte korake u okviru rezolucije 2 za preporučene korake za obavljanje ovoga.

Rezolucija 4: imajući u vidu da kada premostite serijske ili numerisanu stavku numerisane stavke, količina na ruci ne ide negativno, a prodaja tih 10 ostavljena vam je kao količina na tački 0. Kada ste poneli količinu u (preuzimanje 10), to povećava količinu na zalihama, a ne i za iskorišćavanje zamene. Sada, količina na zalihama je prejašena od 10 koje ste Prekoračili. Da biste to ispravili, kao i prozor akcija za istragu artikala, uradite sledeće korake:

a. Unesite i objavite smanjenoj transakciji da biste ih smanjili iz inventara tako da je količina na ruci sada tačna. Obično ovo smanjenje ne bi trebalo da se knjiži u glavnoj knjizi.

-. Koristite istoriju uklanjanje transakcija da biste uklonili transakciju uratu u okviru stavke Istorija zaliha. U prozoru uklanjanje transakcija na zalihama odaberite broj dokumenta u opsegu i umetnite broj dokumenta transakcije iz procesa step A.

Prozor "berza za istragu" artikla i količina na zalihama sada će biti tačna.

Više informacija

Kolona salda u ovom prozoru se izračunava počevši od količine u polju ukupna akcija na dnu. Ovo se izračunava iz polja Količina u IV00102 (master količine količine artikla). Ako su ove količine pogrešne, ukupna vrednost deonica će takođe biti neispravna. To znači da će saldo koji se izračunava verovatno biti netačan.

Kada se utvrdi ukupan broj deonica, onda ćemo dodati transakcije koje smanjuju količinu stavke i oduzeti sve transakcije koje povećavaju količinu koja vam funkcioniše na putu od dna do vrha da biste utvrdili šta je prikazano u polju Saldo. Transakcije koje koristimo skladište se u tabeli IV30300 (istorija iznosa transakcija zaliha).

Da biste utvrdili da li nedostaju ili dodatne transakcije u IV30300 tabeli koja uzrokuje neslaganje za stavku, uporedite tokove u IV30300 sa prijemnicama u tabeli IV10200 (Inventoritisnabavljenog). Takođe uporedite transakcije smanjenja u IV30300 sa protokovima u tabeli "IV10201".

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×