Slanje, prikaz i odgovaranje na šifrovane poruke u programu Outlook za PC

Poruka koja je šifrovana na Microsoft 365 šifrovanje poruka se isporučuje u prijemno poštansko sanduče primaoca kao bilo koju drugu e-poruku. Ako primalac ima Outlook 2013 ili 2016Microsoft 365 i nalog e-pošte, oni će videti obaveštenje o ograničenom dozvolom stavke u oknu za čitanje. Kada otvorite poruku, primalac može da prikaže poruku kao i sve druge.

Napomena: Nedavno smo objavili smernice samo za šifrovanje u programu Outlook za računare verzije 2019 i Microsoft 365. To znači da se poruke koje sadrže nove smernice za šifrovanje mogu pročitati direktno u programu Outlook na vebu, u programu Outlook za iOS i Android i sada Outlook za PC verzije 2019 i Microsoft 365. Drugi klijenti će videti poruku sa vezom. Ta karika će preuzeti Microsoft 365 korisnike u Outlook na vebu da bi pročitala poruku. Korisnici sa drugim nalozima e-pošte biće upitani da dobiju jednokratni kôd i čitaju poruku u prozoru pregledača. 

Ako primalac koristi drugi klijent e-pošte ili nalog e-pošte, kao što je gmail ili Yahoo, oni će videti povezanost koja im omogućava da se prijave za čitanje e-poruke ili zatraži jednokratni kôd za prikazivanje poruke u Veb pregledaču.

Slanje šifrovane poruke pomoću programa Outlook za PC

Postoje dva osnovna načina da pošaljete šifrovane poruke.

Administrator može definisati pravila za automatsko šifrovanje poruka koje ispunjavaju određene kriterijume. Na primer, administrator može da napravi pravilo koje šifruje sve poruke poslate izvan organizacije ili sve poruke koje pominju određene reči ili fraze. Sva pravila šifrovanja će se automatski primeniti. 

Ako želite da šifrujete poruku koja ne ispunjava unapred definisano pravilo ili administrator nije podesio nijedna pravila, možete da koristite različite pravila za šifrovanje pre nego što pošaljete poruku. Da biste poslali šifrovanu poruku iz programa Outlook 2013 ili 2016 ili Outlook 2016 za Mac, izaberite stavku opcije > dozvole, a zatim izaberite opciju zaštite koja vam je potrebna. Šifrovanu poruku možete da pošaljete i tako što ćete izabrati dugme zaštiti u programu Outlook na vebu.

Prikazivanje šifrovane poruke i odgovaranje na nju za Microsoft 365 primaocima pomoću programa Outlook za računar

Ako ste uMicrosoft 365 organizaciji, možete da čitate poruke šifrovane pomoću smernica za šifrovanje ili "izvrši-not-Forward" ili prilagođene predloške zaštite u programu Outlook 2013 i Outlook 2016 za PC, Outlook 2016 za Mac, Outlook na vebu, Outlook za iOS i Outlook za android, Outlook na vebu i u programu Outlook za iOS i android, kao i Outlook za računar u mesečni ciljani kanal. Microsoft 365 korisnici sa polugodišnjeg kanala će biti odvedeni u Outlook na vebu da bi pročitali poruku. Korisnici sa drugim nalozima e-pošte biće upitani da dobiju jednokratni kôd i čitaju poruku u prozoru pregledača.

Da biste odgovorili na šifrovanu poruku

  1. Odaberite stavku Odgovori ili Odgovori svima.

  2. Na stranici koja se pojavi otkucajte odgovor i odaberite stavku Pošalji. Šalje vam se šifrovane kopija poruke o odgovoru.

Prikaz šifrovane poruke i odgovaranje na nju bez Microsoft 365 korišćenja programa Outlook za PC

Ako ne koristite Outlook sa Microsoft 365, šifrovana poruka će sadržati povezanost u telu poruke.

  1. Izaberite stavku Pročitaj poruku.

  2. Izaberite način na koji želite da se prijavite da biste pročitali poruku. Ako je vaš dobavljač e-pošte Google, Yahoo ili Microsoft, možete da izaberete stavku prijavi se sa Google, Yahoo ili Microsoft redosledom. U suprotnom, izaberite stavku prijavi se sa jednokratnog koda.

  3. Kada u e-poruci primite kôd koda, zabeležite belešku koda, a zatim se vratite na Veb stranicu gde ste zahtevali kôd za prolaz i izaberite stavku nastavi.

    Savet: Svaki kôd ističe posle 15 minuta. Ako se to desi ili ako ne možete da otvorite poruku iz bilo kog razloga, počnite od ponovnog otvaranja priloga i pratite korake.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×