Kada se Office aplikacija neočekivano zatvori pre nego što sačuvate najnovije promene, kada sledeći put otvorite Office aplikaciju, oporavak dokumenta automatski se otvara kako bi vam pomogao da dobijete datoteku nazad. Spasavanje dokumenta navodi sve datoteke koje ste otvorili koje su oporavljene od poslednjeg vremena kada ste ih sačuvali, što je poslednji put da su automatizuju čuvanje (ako je datoteka na usluzi OneDrive ili SharePoint, a vi ste Microsoft 365 pretplatnik) ili kada su poslednji put spaseni.  

Da biste videli celu okno za spasavanje dokumenata , zadržite pokazivač miša preko desne ivice okna dok ne vidite strelicu koja pokazuje nalevo i nadesno. Zatim kliknite na strelicu i prevucite je nadesno da biste proširili okno za oporavak dokumenta .

Savet: Ako steMicrosoft 365 pretplatnik, najbezbedniji način za rad jeste da uskladištite datoteke u usluzi OneDrive ili sistemu SharePoint i da koristite Automatsko čuvanje.

Kako da odlučim koje datoteke da sačuvam?

Ako vidite više datoteka navedenih u oknu za oporavak dokumenta i niste sigurni koje želite da sačuvate, potražite datum i vreme kreiranja svake datoteke koja se pojavljuje ispod imena datoteke. Ako vidite više verzija iste datoteke, verovatno ćete želeti da otvorite onu sa poslednjim vremenom jer će imati najnovije promene. Možete da kliknete na svaku datoteku da biste otvorili dokument i redigovali ga ili kliknite na strelicu nadole sa desne strane bilo koje datoteke u oknu za oporavak dokumenta , a zatim izaberite jednu od sledećih stavki u zavisnosti od opcija koje vidite:

  • Otvorite ili Prikažite da biste pregledali datoteku

  • Sačuvaj kao da biste sačuvali datoteku

  • Izbriši da biste izbrisali datoteku

  • Zatvaranje datoteke

  • Prikaži popravke da biste videli da li su pronađene greške u datoteci

Datoteka automatskog spasavanja navedena u oknu za spasavanje dokumenta

Originalni dokument koji je poslednji sačuvan od strane korisnika navedenog u oknu za oporavak dokumenta

Kada otvorite bilo koju datoteku na listi, možete da nastavite da radite u njoj ili da je sačuvate. Kada spasete sve dokumente koje želite da sačuvate, kliknite na dugme Zatvori, a zatim izaberite jednu od sledećih opcija: 

  • Da, želim da pregledam ove datoteke kasnije (najbezbednija opcija) -  Izaberite ovu opciju ako niste sigurni da li su vam potrebni podaci iz oporavljenih verzija datoteka.

  • Ne, ukloni datoteke. Sačuvao sam one koje su mi potrebne-  Izaberite ovu opciju ako ste sigurni da vam nisu potrebni podaci iz oporavljenih verzija datoteka.

Ako kliknete na dugme Zatvori bez pregledanja svih oporavljenih datoteka, videćete opciju da ih kasnije ponovo prikažete. Sledeći put kada otvorite aplikaciju imaćete opciju da sačuvate ili da uklonite te datoteke automatskog spasavanja.

Saznajte više

Šta je to automatsko čuvanje?

Kako da uključim Automatsko čuvanje?

Potrebna vam je pomoć?

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pridružite se razgovoru
Pitajte zajednicu
Pronalaženje podrške
Obratite nam se

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?

Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Imate li dodatne povratne informacije? (Opcionalno)

Hvala vam na povratnim informacijama!

×