CRM Single Hotfix Template

BUG #: 138920 (Content Maintenance)BUG #: 16107 (CRM SE)

Simptomi

Kada sačuvate aktivnost zakazane svakih dvadeset minuta ili odmah nakon pokretanja na Internet Information Services (IIS) za poništavanje u programu Microsoft Dynamics CRM 4.0, vreme trajanja ili dođe do spore performanse. Pored toga, sljedeća greška je prijavljena u Microsoft Dynamics CRM aplikacije datoteka za praćenje evidencije:

> izaberite systemuser0. PunoIme kao „PunoIme”, systemuser0. CalendarId kao „calendarid”, systemuser0. Sposobnosti kao „vještine”, systemuser0. ID korisnika sistema kao „ID korisnika sistema” od korisnika sistema kao systemuser0 gde ((systemuser0. DeletionStateCode u (0)) i (systemuser0. ID korisnika sistema =GUID”))

Napomena Čuvar GUID predstavlja stvarni GUID za vrednost ID korisnika sistema. Na primer, GUID može biti „d118caa2-f40c-db11-8871-000f2097a3f8”.

Uzrok

Do ovog problema dolazi zato što mehanizmu za planiranje Microsoft Dynamics CRM koristi kada se sačuva aktivnost zakazane obaveze. Mehanizmu za planiranje proverava sastanak neusaglašenosti između resursa za Microsoft Dynamics CRM. Mehanizmu za planiranje koristi keš datoteku koja sadrži informacije o svim resursima za Microsoft Dynamics CRM. Međutim, informacije koje je poništeni ili ističe periodično. Kad organizacija ima mnogo resursa, je potrebno dosta vremena da se obnovi keš datoteku jer samo korisnik se doda zapis u datoteci keš svaki put.

Rešenje

Ovaj problem je rešen u najnoviju kumulativnu zbirnu za Microsoft Dynamics CRM 4.0. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

949256 Microsoft Dynamics CRM 4.0 ažuriranja i hitne popravkeNapomena Ovaj problem je rešen u Update Rollup 14 prvobitno za Microsoft Dynamics CRM 4.0. Za više informacija, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

2389019 Zbirna ispravka 14 za Microsoft Dynamics CRM 4.0 dostupan je

Status

Microsoft je potvrdio da je ovo problem kod Microsoft proizvoda koji su navedeni u odeljku „Odnosi se na”.

Više informacija

Za više informacija o terminologiji za ažuriranje softvera, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

824684 Opis standardne terminologije koja se koristi za opisivanje Microsoftovih softverskih ažuriranjaZa više informacija o Microsoft poslovnih rešenja CRM softver prilagodbeni popravak i ažuriranje paketa terminologiji, kliknite na sledeći broj članka da biste videli članak u Microsoft bazi znanja:

887283 Microsoft poslovnih rešenja CRM softver prilagodbeni popravak i ažuriranje paketa za imenovanje standarda

Author: mikehamm
Writer: v-brialu
Tech Reviewer: kimbjohn
Editor:v-heisch

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Koliko ste zadovoljni kvalitetom prevoda?
Šta je uticalo na vaše iskustvo?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×