Zašto dobijam poruku „Kontaktiranje servera za informacije“?

Kada radite u sistemu Office, poruke kao što je kontaktiranje servera za informacije ili Dobijanje nove Office spremne za vas možda će se dugo pojavljivati. Do ovoga dolazi kada se Office kontaktira sa udaljenom lokacijom, kao što je skladište datoteka, server e-pošte, štampač ili Internet lokacija. Poruka ostaje otvorena ceo vremenski Office pokušava da kontaktira udaljenoj lokaciji.

Office poruka: Obraćanje serveru za više informacija

Postoji nekoliko scenarija kada se ova poruka ili slična poruka prikazuje. Neke od najčešćih scenarija su:

Ovo je najčešći scenario u kojem je prikazan ovaj okvir sa porukom. U većini slučajeva poruka se pojavljuje momentalno i možete ga bezbedno ignorisati ako poruka ostane duže vreme, možda ćete želeti da istražite popravku Office instalacije. Ali ako poruku vidite redovno, postoje neki koraci koje možete da isprobate koji mogu da vam pomognu. To zavisi samo od toga da li poruku viđate za određene dokumente ili za sve njih.

 • Vidim ovu poruku samo za nekoliko dokumenata

  U ovom slučaju, datoteke koje pokušavate da sačuvate ili otvorite možda izvlače podatke iz drugih izvora koji su takođe uskladišteni na udaljenoj lokaciji. Koji god problem da uzrokuje odlaganje odnosi se i na te povezane izvore.

  Primer Recimo da pokušavate da pristupite PowerPoint prezentaciji koja sadrži vezu ka podacima u Excel unakrsnoj tabeli. Kada otvorite ili sačuvate tu PowerPoint prezentaciju, ona pokušava da se poveže sa Excel unakrsnom tabelom kako bi mogla da osveži podatke. Ako se ta unakrsna tabela premesti, izbriše, ili podaci više ne budu tamo, videćete poruku dok PowerPoint pokušava da preuzme podatke.

  Isprobajte sledeće: Proverite da li dokument sadrži veze koje povlače podatke iz drugih izvora. Ako sadrži, proverite da ti povezani izvori nisu premešteni ili izbrisani.

 • Vidim ovu poruku za sve dokumente

  U ovom slučaju, brzina veze i trenutno opterećenje na mreži mogu da budu faktori koji uzrokuju odlaganje.

  Primer Problemi sa mrežom i vezom su uobičajeni kada radite na javnom mestu. Ako radite u omiljenom kafiću, možda ste povezani sa njegovom bežičnom vrućom tačkom. Problem je to što druge osobe možda takođe rade tamo i dele istu internet vezu. To može usporiti mrežu.

  Isprobajte sledeće: Pogledajte savete i trikove u najboljem praksama za korišćenje Microsoft 365 na sporu mrežu. Ovaj članak ne pruža samo dobar savet za rešavanje problema sa sporim mrežama u raznim Office aplikacijama, već i dobar pregled toga zašto mrežna veza može da bude spora.

Do ovoga može doći zbog oštećenja datoteka ili drugih informacija Office pokušaja preuzimanja ili oštećenja lokalne Office instalacije. Slična poruka može se pojaviti ako je Office instalacija oštećena. Kada se to desi, poruka možda čita novu Office spremnu za vas. Nabavite pomoć za popravku pojedinačne Office aplikacije.

Ako bude kašnjenje prilikom pokušaja povezivanja sa štampačem u sistemu Office, može se pojaviti ovaj okvir za poruke. Pronađite pomoć za rešavanje problema sa štampačem.

Ako vam poruka saopštava da je "Nova Office spremna za vas", slijedite korake iz popravke Office aplikacije.

Pročitajte i ovu diskusiju o forumu za druge predloge: "Dobijanje nove Office-a"

Outlook prikazuje slične poruke kada pokušava da kontaktira server e-pošte da bi preuzeo e-poruke ili priloge. Outlook može da pokazuje i kada pokušava da preuzme slike iz HTML e-poruka. Pogledajte savete i trikove u najboljem praksama za korišćenje Microsoft 365 na sporu mrežu. Ovaj članak ne pruža samo dobar savet za rešavanje problema sa sporim mrežama u raznim Office aplikacijama, već i dobar pregled toga zašto mrežna veza može da bude spora.

Okvir za poruku se pojavljuje dok Office pokušava da preuzme udaljene informacije, dok će okvir za poruku ostati otvoren i nećete moći da zatvorite polje.

Preuzimanje dalekih informacija dolazi u mnogim oblicima i veličinama, iz spoljnih referenci podataka u programu Excel za dozvole koje izdaje okruženje Information Rights Management. Neke od ovih daljinskim vezama koje možete da kontrolišete kao što su veze koje konfigurišete iz aplikacije. Potvrdite izbor u sledećim temama za više informacija koje su specifične za aplikaciju.

Aplikacija

Tema pomoći

Excel 2016

Osvežavanje spoljnih podataka za povezivanje u programu Excel 2016 za Windows

Excel 2013

Osvežavanje spoljnih podataka za povezivanje

Povezivanje sa Excel datotekom

Office 2013

Uvod uhttps://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=623237spoljnih podataka

Zatvaranje poruke i aplikacije

Ako ste umorni od čekanja i samo želite da nastavite ono što ste radili, možete da koristite upravljač zadacima da biste zatvorili aplikaciju koja se zatvara. Zatim možete ponovo da otvorite aplikaciju. Nesačuvani podaci iz aplikacije će biti izgubljeni.

 1. Na tastaturi pritisnite kombinaciju tastera CTRL + SHIFT + ESC da biste otvorili Upravljač zadacima.

 2. U prozoru Upravljač zadacima izaberite aplikaciju koja je trenutno blokirana od rada zbog polja za poruku.

 3. Kliknite na dugme kraj zadatka na dnu dijaloga.

  Aplikacija se verovatno trenutno ne zatvara. Potrebno je vreme da se prekine aplikacija koja komunicira sa udaljenom lokacijom.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Zašto dobijam poruku "prestalo sa radom" kada pokrenem Office 2013 aplikaciju?

Rešavanje problema prilikom instaliranja sistema Office pomoću Microsoft 365

Pitajte Office

Obratite se podršci za Office

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Unapredite veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Microsoft insajdere

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

×